Videnscenter

Vi har samlet en række indsigter, nyheder og videoer, der giver dig værdifuld viden om det aktuelle investeringsmarked og temaer, som har relation til Obtons investeringsprodukter. 

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor du får gode investeringstips og bliver blandt de første, der får besked, når vi har nye projekter på vej.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Obton går ind på det australske marked

Nyt joint venture mellem Obton og to lokale selskaber har banet vejen for tre nye solcelleparker i det sydlige Australien. Flere parker er på vej.

Læs mere

7 grunde til at investere i solenergi

Solcelleparker er en attraktiv investeringscase. Det er der rigtige mange gode grunde til. Vi har samlet de syv vigtigste her.

Læs mere

Test om din risikospredning er tilstrækkelig

Risikospredning er et nøglebegreb inden for investering. Vi har samlet fire værktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej.

Læs mere

Hvilken investeringsstrategi anvender du?

Succesfuld investering handler ikke om at vælge de rigtige aktier, men om at have den rigtige investeringsstrategi.

Læs mere

Guide: Investering i vindmøller for private

Investeringer i vindmøller giver stabile afkast og lav risiko. Læs her, hvordan du kommer i gang, og hvad du skal være opmærksom på, inden du investerer.

Læs mere

Er der alternativer til dyre aktier?

Hvordan sørger man for risikospredning i sin portefølje, når flere af de traditionelle aktiver ikke længere kan give et fornuftigt afkast?

Læs mere

Grønne investeringer giver det bedste afkast

Flere datasæt viser, at de klimavenlige investeringer – også for private – giver et bedre og mere stabilt afkast end investeringer i gas, olie og kul.

Læs mere

Lave renter gør obligationer mindre attraktive

Renterne er historisk lave, og det er nødvendigt med alternativer, hvis man vil opretholde samme afkast uden at påtage sig ekstra risiko.

Læs mere

Teknologien giver bedre økonomi i solcelleparker

Teknologien er blevet markant mere effektiv de seneste 10 år, og i samme periode er produktionsprisen faldet med 80 pct.

Læs mere

Risikoen er faldende ved investering i solenergi

Risikoen ved investering i solenergi er faldende målt ud fra flere parametre, hvor særligt den politiske risikofaktor i dag udgør en mindre risiko end tidligere.

Læs mere

Generationsskifte: undgå dræning af kapital med su…

Du kan udskyde en stor del af beskatningen ved et generationsskifte med en investering i solcelleparker.

Læs mere

Vækst på 47 % - solenergi fortsætter udviklingen

Solcelleparker er kommet for at blive og er en branche i rivende udvikling.

Læs mere

Lys fremtid for solenergi

Årsskiftet venter, og det indbyder til at tage et blik på solenergi i et bredere perspektiv. For solenergi har de seneste år været førende i det globale energikapløb, og intet tyde…

Læs mere

73% mere vedvarende energi i Europa – og markant m…

En stadigt større andel af Europas energiforbrug stammer fra vedvarende energikilder som sol og vind. Denne positive udvikling afspejler sig tydeligt i mængden af udledt CO2, der f…

Læs mere

Solenergi er nu billigere end energi fra gas og ku…

Bedre teknologi og lavere produktionsomkostninger har gjort solenergi til verdens billigste vedvarende energiform. Tilsvarende ligger prisen på energi fra solceller nu også lavere…

Læs mere

Vindkapacitet ligger nu foran kul i EU’s energikap…

2016 blev året, hvor vindkapacitet overhalede kul i det europæiske kapløb mellem energikilder. Vindenergi er nu derfor den anden mest udbredte energitype i Europa – kun overgået af…

Læs mere

Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcel…

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

Læs mere

2016 blev et rekordår for grøn energi

Med 56,5 GW nyopført vindkraft og 70 GW nyinstalleret solenergi blev kloden beriget med yderligere 126,5 GW grøn og bæredygtig energikapacitet i 2016. Denne vækst er større end tid…

Læs mere

Medarbejderportræt: Rasmus Laursen

Obton har i oktober 2018 rundet 100 medarbejdere. Mød en af dem her: Rasmus, teamleder i Obtons driftsafdeling.

Læs mere

Medarbejderportræt: Hans Peter Vestergaard

Obton har i oktober 2018 rundet 100 medarbejdere. Mød en af dem her: Hans Peter, Partner og Chief Investment Officer i Obtons indkøbsafdeling.

Læs mere

Medarbejderportræt: Sine Ejg Frifelt

Obton har i oktober 2018 rundet 100 medarbejdere. Mød en af dem her: Sine, Legal Project Manager i Obtons indkøbsafdeling.

Læs mere

Medarbejderportræt: Frank W. Eilersen

Obton har i oktober 2018 rundet 100 medarbejdere. Mød en af dem her: Frank, investeringschef og partner i Obton A/S.

Læs mere

Fra konsulent til investeringschef

Årets første måned har både budt på en forfremmelse i Obtons salgsafdeling og nyansættelser på tværs af hele organisationen. Hos Obton er vi stolte over de nyerhvervede kræfter og…

Læs mere