
Solenergi: Sådan optimerer vi driften ved hjælp af data og digitale værktøjer
Med intelligent brug af data og nye innovative teknologier i baglommen arbejder Obtons tekniske specialister kontinuerligt på at optimere driften.
Vi skriver løbende nyheder, der giver dig værdifuld viden om det aktuelle energimarked og temaer, som har relation til Obtons investeringsprodukter.
Med intelligent brug af data og nye innovative teknologier i baglommen arbejder Obtons tekniske specialister kontinuerligt på at optimere driften.
Værdiskabelsen er stor, når et nyt energiprojekt er udviklet helt frem til byggestart. Det er svært at nå dertil, men når det lykkes, er det en attraktiv og efterspurgt vare.
Nye tal viser, at EU-landene installerer ny solkapacitet hurtigere end nogensinde før. Men det kræver samtidig langt mere lagringskapacitet for at udnytte den producerede energi optimalt, lyder det fra Det Europæiske Miljøagentur.
Alternative investeringer er blevet en fast bestanddel af mange investorers portefølje. Analyse viser, at de bidrager til et stærkere forhold mellem risiko og afkast.
Ny rapport fra den europæiske energitænketank Ember viser, at udbygningen af solenergi går sin sejrsgang over hele Europa.
Når Obton bortskaffer brugte solcellemoduler, sendes de defekte til genanvendelse, mens resten sælges videre.
Den samlede kapacitet af nyinstalleret solenergi kommer til at slå alle rekorder i 2023 og 2024.
I 2022 har udviklingen af solenergi taget ekstra fart på grund af den globale energikrise. Det lover godt for den grønne omstilling, vurderer Det Internationale Energiagentur (IEA) i en ny rapport.
Aktiemarkederne er blodrøde, og verdensøkonomien er presset af inflation og stigende renter. I energisektoren ser det derimod positivt ud.
Vi skal have solceller på både tage og marker, hvis vi skal rykke på de ambitiøse mål for den grønne omstilling i Danmark. Hos Obton satser vi på udvikling af de jordbaserede anlæg.
Inflationen i Danmark fortsætter op. Derfor er mange investeringer i risiko for store kursfald.
Der er god grund til at fokusere på solen, hvis man vil have en solid investering i den globale grønne omstilling.
Solenergi er tæt på at være én af de mest stabile investeringer, man kan gøre sig. Også i krisetider.
En investering i solcelleparker giver både en miljømæssig og økonomisk gevinst, for solenergi spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling.
Modellerne for, hvordan el fra solcelleparker sælges, er under stor forandring i disse år. Bliv klogere på udviklingen her.
Investeringer i grønne løsninger og bæredygtighed betaler sig. Investoren får en fornuftig risikospredning og er sikret et godt, stabilt afkast. Samtidig er grønne investeringer med til at afhjælpe klimaproblemer.
Er du nervøs for de store udsving på aktiemarkederne? Med en investering i solenergi kan du risikojustere din samlede investeringsportefølje.
I 2020 bestod 91 procent af nyinstalleret vedvarende energi af sol- og vindenergi. Det viser nye tal fra Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi IRENA.
Adgang til nye, upcoming markeder og konkurrencefordele er nogle af de afgørende faktorer for strategien.
Solcelleteknologiens udvikling gennem de seneste fire årtier er virkelig bemærkelsesværdig. Bliv klogere på den historiske fremmarch her.
Hvad skal der ske med solcellerne, når de er klar til skrotning? Det spørgsmål står højt på dagsordenen i solindustrien, hvor man arbejder aktivt for at finde bæredygtige løsninger.
Prisen på solenergi er faldet markant, så denne produktionsform nu er den økonomisk mest fordelagtige. Det gør samtidig investering i solenergi yderst interessant.
Som investor kan man sagtens understøtte den bæredygtige dagsorden og samtidig sikre sig et solidt afkast. Det gør det til et attraktivt sted at placere formuen.
Der lå mange måneders hårdt arbejde forud for Obtons kæmpesucces ved Irlands første energiauktion i juli 2020. Få indblik i processen her.
En succesrig virksomhedsejer med forkærlighed for vand og en gennemført grøn tankegang fra indkøb til investeringer. Obton-investoren Martin Velling rummer det hele.
Mere ”on site” tilstedeværelse og øget fokus på optimering og ensretning er nogle af hovedopgaverne for Obtons internationale specialistteam.
Bliv klogere på fem forskellige former for impact investeringer, hvor du kan du gøre en forskel.
Bliv klogere på, hvordan Obtons erfarne indkøbsteam køber nye projekter ind til vores store solfonde.
Hvad sker der med solcellemodulerne, når de ikke længere er i drift. Robin Hirschl, Technical Director i Obton Tech, giver dig svarene her.
Bæredygtige investeringer har klaret sig bedre end konventionelle under coronapandemien. Ordentlighed og krav om en grønnere verden gælder også under krisen.
Hvornår er en investering reelt grøn, og hvordan spotter man som investor greenwashing?
Bæredygtige investeringer har på rekordtid bevæget sig fra en birolle til en hovedrolle i den globale investeringsverden.
Mange investeringsprodukter kalder sig bæredygtige – helt uden at være det. Se dig godt for, lyder rådet fra to eksperter.
Solenergi er en ægte bæredygtig investering, som er med på en ny liste fra EU-Kommissionen. Listen skal gøre op med "greenwashing”.
Når almindelige borgere får mulighed for at medfinansiere en solcellepark, som de bor i nærheden af, giver det lokalt ejerskab af et lokalt projekt.
Nye undersøgelser viser, at jordbaserede solcelleparker skaber optimale forhold for både dyr og planter. Det skyldes, at den jord, som solcellepanelerne står på, får fred og ro til at udvikle sig vildt.
Lokale madvarer, bæredygtigt tøj og energi fra solen. Fremtidens forbruger vælger de klimavenlige løsninger.
De seneste 10 år har der været fuld fart på udviklingen inden for solenergi – og den udvikling ser ud til at fortsætte ufortrødent. Læs her om de vigtigste tendenser inden for solenergi i 2020.
Flere store olie- og gasselskaber er kommet med på den grønne energibølge. De kan også se, at vedvarende energi er god forretning, fordi markedet flytter sig i en grønnere retning.
Traditionelt "sikre" investeringer er blevet ugunstige i takt med rentedykket. Derfor kan alternative investeringer være et nyt bud på porteføljeoptimering.
I en tid med negative renter og volatile aktier har Kim Jensen fra Fyn sammen med godt 2.500 andre danske investorer placeret sin opsparing i bæredygtige solcelleinvesteringer med et stabilt afkast.
De seneste års rentedyk har tvunget investorerne til at kigge sig om efter alternativer til de mere sikre obligationsbårne værdipapirer.
En ny rapport fra FN’s Miljøforsamling og Bloomberg viser en markant stigning i produktionen af bæredygtig energi inden for det seneste årti. Særligt solenergi stikker af fra de andre energiformer.
Tiden med vilde og udokumenterede påstande om bæredygtige investeringer er snart forbi. Med en ny detaljeret liste vil EU udstikke klare principper for vurdering af, om en investering er bæredygtig eller ej.
Financial Times har sammenlignet stigninger i afkast fra to store amerikanske fonde inden for henholdsvis vedvarende energi og fossile brændstoffer. Og forskellen er markant.
Klimaforandringer udfordrer os og fylder meget i den offentlige debat. Men hvordan kan virksomheder træffe de bedste bæredygtige valg? Obton har talt med Christian Ibsen direktør for den grønne tænketank CONCITO.
Opgørelse over energiforbrug og co2-udledning viser, at vi kom længere væk fra FN’s klimamål i 2018. Der skal investeres mere i grønne energiløsninger.
EU's medlemslande må hæve barren for at nå det fælles 2020-mål for vedvarende energi. For som det er nu, går det den forkerte vej. Solceller kan være en fremtidig løsning, hvis EU skal nå de næste klimamål.
Den grønne bølge skyller ind over kloden, og det kan ikke mindst ses på de klimavenlige aktier, der klarer sig særdeles godt.
Der er flere penge i klimavenlige investeringer end nogensinde, og afkastet overhaler flere andre typer af investeringer. Samtidig gør de en forskel.
De bæredygtige energiformer har styrket konkurrenceevnen og tiltrækker investorer, der får gode afkast og bidrager til den grønne omstilling.
Klimaet står højt på dagsordenen i disse år. Både nationalt og globalt. Det ses også blandt investorerne.
Vi danskere bliver ældre og ældre, og derfor er det en god idé at tænke et formuebevarende element ind i sin investeringsportefølje.
Solceller giver franskmændene grøn energi og skygge til deres parkerede biler, mens de danske solcelleinvestorer gør en god forretning.
Der er et kæmpe behov for grøn energi, og klimavenlige investeringer vinder hastigt frem. Samtidig er der penge at tjene.
Solprojekter kommer lettere igennem nåleøjet end vindmølleprojekter. Derfor er solenergi en vigtig brik i udbygningen af grøn energi.
Meget tyder på, at der venter svære tider forude for aktiemarkederne. Investering i solceller er det brandvarme alternativ.
Udbygningen af solenergi buldrer derudaf, viser nye tal. Til gengæld falder væksten for vindmøller på land.
Bedre og mere effektive løsninger til lagring af solenergi står over for et snarligt gennembrud. Det er godt nyt for solinvestorer.
Ny rapport spår voldsomme prisstigninger på grøn strøm i de kommende årtier. Det lover godt for Obtons investorer.
7 ud af 10 investorer er endda villige til at acceptere lavere afkast, når det drejer sig om bæredygtige investeringer.
Når du overvejer at investere i solenergi, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Læs tre gode råd her.
Verdens største investorer drosler ned for investeringer i traditionelle aktier i 2019. I stedet satser de mere på investeringer i ejendomme og sol- og vindenergi.
Solenergi buldrer derudad både som teknologi og investeringsemne. Læs her hvorfor.
2018 var et begivenhedsrigt år inden for solenergi, og samme billede tegner sig for 2019. Her gennemgår Obtons projektchef Bent Hansen de tendenser, der tegner sig for det nye år.
Der er uro på aktiemarkedet, og den verdenskendte milliardær og superinvestor Warren Buffett har allerede forberedt sig grundigt på en eventuel aktienedtur. Her kan du læse mere om det seneste træk i hans investorstrategi.
Nyt joint venture mellem Obton og to lokale selskaber har banet vejen for tre nye solcelleparker i det sydlige Australien. Flere parker er på vej.
Risikospredning er et nøglebegreb inden for investering. Vi har samlet fire værktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej.
Succesfuld investering handler ikke om at vælge de rigtige aktier, men om at have den rigtige investeringsstrategi.
Hvordan sørger man for risikospredning i sin portefølje, når flere af de traditionelle aktiver ikke længere kan give et fornuftigt afkast?
Flere datasæt viser, at de klimavenlige investeringer – også for private – giver et bedre og mere stabilt afkast end investeringer i gas, olie og kul.
Renterne er historisk lave, og det er nødvendigt med alternativer, hvis man vil opretholde samme afkast uden at påtage sig ekstra risiko.
Teknologien er blevet markant mere effektiv de seneste 10 år, og i samme periode er produktionsprisen faldet med 80 pct.
Risikoen ved investering i solenergi er faldende målt ud fra flere parametre, hvor særligt den politiske risikofaktor i dag udgør en mindre risiko end tidligere.
Solcelleparker er kommet for at blive og er en branche i rivende udvikling.
Årsskiftet venter, og det indbyder til at tage et blik på solenergi i et bredere perspektiv. For solenergi har de seneste år været førende i det globale energikapløb, og intet tyder på, at dét vil ændre sig.
En stadigt større andel af Europas energiforbrug stammer fra vedvarende energikilder som sol og vind. Denne positive udvikling afspejler sig tydeligt i mængden af udledt CO2, der fra 1999 til 2014 faldt med 23%.
Bedre teknologi og lavere produktionsomkostninger har gjort solenergi til verdens billigste vedvarende energiform. Tilsvarende ligger prisen på energi fra solceller nu også lavere end energi fra gas og kul, hvormed solenergi kan karakteriseres som en af verdens allermest konkurrencedygtige energityper.
2016 blev året, hvor vindkapacitet overhalede kul i det europæiske kapløb mellem energikilder. Vindenergi er nu derfor den anden mest udbredte energitype i Europa – kun overgået af naturgas.
Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.
Med 56,5 GW nyopført vindkraft og 70 GW nyinstalleret solenergi blev kloden beriget med yderligere 126,5 GW grøn og bæredygtig energikapacitet i 2016. Denne vækst er større end tidligere år, hvormed 2016 kan karakteriseres som et grønt rekordår.
Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).
Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.
Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.
Ny mixfond giver investorer adgang til afkast fra udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter.
Rammeaftalen skal sikre opførelsen af batteriparker med en samlet lagringskapacitet på 600 MW i Tyskland over de næste tre år.