Videnscenter

Vi skriver løbende nyheder, der giver dig værdifuld viden om det aktuelle investeringsmarked og temaer, som har relation til Obtons investeringsprodukter. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have gode investeringstips og være blandt de første, der får besked, når vi har nyt om vores projekter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Godt nyt til investorer: EU vil definere bæredygtige investeringer

Tiden med vilde og udokumenterede påstande om bæredygtige investeringer er snart forbi. Med en ny detaljeret liste vil EU udstikke klare principper for vurdering af, om en investering er bæredygtig eller ej.

Nye tal: Aktier i grøn energi udkonkurrerer aktier i fossile brændstoffer

Financial Times har sammenlignet stigninger i afkast fra to store amerikanske fonde inden for henholdsvis vedvarende energi og fossile brændstoffer. Og forskellen er markant.

5 ting du kan gøre for at blive grøn virksomhed

Klimaforandringer udfordrer os og fylder meget i den offentlige debat. Men hvordan kan virksomheder træffe de bedste bæredygtige valg? Obton har talt med Christian Ibsen direktør for den grønne tænketank CONCITO.

Alarmerende klimarapport: Nye tal afslører akut behov for mere grøn energi

Opgørelse over energiforbrug og co2-udledning viser, at vi kom længere væk fra FN’s klimamål i 2018. Der skal investeres mere i grønne energiløsninger.

Der er lang vej til den grønne målstreg

EU's medlemslande må hæve barren for at nå det fælles 2020-mål for vedvarende energi. For som det er nu, går det den forkerte vej. Solceller kan være en fremtidig løsning, hvis EU skal nå de næste klimamål.

Grøn energi er blevet det nye sort for de investorer, der vil tjene penge

Den grønne bølge skyller ind over kloden, og det kan ikke mindst ses på de klimavenlige aktier, der klarer sig særdeles godt.

Afkast på grønne porteføljer accelererer og topper markedet

Der er flere penge i klimavenlige investeringer end nogensinde, og afkastet overhaler flere andre typer af investeringer. Samtidig gør de en forskel.

Boom i grønne investeringer – investorer høster udbyttet

De bæredygtige energiformer har styrket konkurrenceevnen og tiltrækker investorer, der får gode afkast og bidrager til den grønne omstilling.

Klimakamp og forretning går hånd i hånd for investorer

Klimaet står højt på dagsordenen i disse år. Både nationalt og globalt. Det ses også blandt investorerne.

Rækker din formue til det pensionistliv, du drømmer om?

Vi danskere bliver ældre og ældre, og derfor er det en god idé at tænke et formuebevarende element ind i sin investeringsportefølje.

Solceller over parkeringsanlæg er et stort hit i Frankrig

Solceller giver franskmændene grøn energi og skygge til deres parkerede biler, mens de danske solcelleinvestorer gør en god forretning.

El-biler og datatrafik gør grøn energi til en god investering

Der er et kæmpe behov for grøn energi, og klimavenlige investeringer vinder hastigt frem. Samtidig er der penge at tjene.

Solceller er krumtappen i den grønne omstilling i Europa

Solprojekter kommer lettere igennem nåleøjet end vindmølleprojekter. Derfor er solenergi en vigtig brik i udbygningen af grøn energi.

Solaktier - et robust alternativ på et turbulent investeringsmarked

Meget tyder på, at der venter svære tider forude for aktiemarkederne. Investering i solceller er det brandvarme alternativ.

Solenergi indtager europæisk førsteplads for størst vækst i 2018

Udbygningen af solenergi buldrer derudaf, viser nye tal. Til gengæld falder væksten for vindmøller på land.

Udsigt til store fremskridt for lagring af solenergi

Bedre og mere effektive løsninger til lagring af solenergi står over for et snarligt gennembrud. Det er godt nyt for solinvestorer.

Prognose: Stigende strømpriser og større afkast til solinvestorer

Ny rapport spår voldsomme prisstigninger på grøn strøm i de kommende årtier. Det lover godt for Obtons investorer.

Bæredygtighed hitter hos danske investorer

7 ud af 10 investorer er endda villige til at acceptere lavere afkast, når det drejer sig om bæredygtige investeringer.

Tre gode råd før du investerer i solenergi

Når du overvejer at investere i solenergi, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Læs tre gode råd her.

Investorer skruer op for energiprojekter og ejendomme

Verdens største investorer drosler ned for investeringer i traditionelle aktier i 2019. I stedet satser de mere på investeringer i ejendomme og sol- og vindenergi.

Solenergi - verdens varmeste investeringsemne

Solenergi buldrer derudad både som teknologi og investeringsemne. Læs her hvorfor.

Sådan bliver solenergiens 2019

2018 var et begivenhedsrigt år inden for solenergi, og samme billede tegner sig for 2019. Her gennemgår Obtons projektchef Bent Hansen de tendenser, der tegner sig for det nye år.

Sådan vil Warren Buffett undgå store tab på aktier

Der er uro på aktiemarkedet, og den verdenskendte milliardær og superinvestor Warren Buffett har allerede forberedt sig grundigt på en eventuel aktienedtur. Her kan du læse mere om det seneste træk i hans investorstrategi.

Obton går ind på det australske marked

Nyt joint venture mellem Obton og to lokale selskaber har banet vejen for tre nye solcelleparker i det sydlige Australien. Flere parker er på vej.

7 grunde til at investere i solenergi

Solcelleparker er en attraktiv investeringscase. Det er der rigtige mange gode grunde til. Vi har samlet de syv vigtigste her.

Test om din risikospredning er tilstrækkelig

Risikospredning er et nøglebegreb inden for investering. Vi har samlet fire værktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej.

Hvilken investeringsstrategi anvender du?

Succesfuld investering handler ikke om at vælge de rigtige aktier, men om at have den rigtige investeringsstrategi.

Guide: Investering i vindmøller for private

Investeringer i vindmøller giver stabile afkast og lav risiko. Læs her, hvordan du kommer i gang, og hvad du skal være opmærksom på, inden du investerer.

Er der alternativer til dyre aktier?

Hvordan sørger man for risikospredning i sin portefølje, når flere af de traditionelle aktiver ikke længere kan give et fornuftigt afkast?

Grønne investeringer giver det bedste afkast

Flere datasæt viser, at de klimavenlige investeringer – også for private – giver et bedre og mere stabilt afkast end investeringer i gas, olie og kul.

Lave renter gør obligationer mindre attraktive

Renterne er historisk lave, og det er nødvendigt med alternativer, hvis man vil opretholde samme afkast uden at påtage sig ekstra risiko.

Teknologien giver bedre økonomi i solcelleparker

Teknologien er blevet markant mere effektiv de seneste 10 år, og i samme periode er produktionsprisen faldet med 80 pct.

Risikoen er faldende ved investering i solenergi

Risikoen ved investering i solenergi er faldende målt ud fra flere parametre, hvor særligt den politiske risikofaktor i dag udgør en mindre risiko end tidligere.

Vækst på 47 % - solenergi fortsætter udviklingen

Solcelleparker er kommet for at blive og er en branche i rivende udvikling.

Lys fremtid for solenergi

Årsskiftet venter, og det indbyder til at tage et blik på solenergi i et bredere perspektiv. For solenergi har de seneste år været førende i det globale energikapløb, og intet tyder på, at dét vil ændre sig.

73% mere vedvarende energi i Europa – og markant mindre CO2

En stadigt større andel af Europas energiforbrug stammer fra vedvarende energikilder som sol og vind. Denne positive udvikling afspejler sig tydeligt i mængden af udledt CO2, der fra 1999 til 2014 faldt med 23%.

Solenergi er nu billigere end energi fra gas og kul

Bedre teknologi og lavere produktionsomkostninger har gjort solenergi til verdens billigste vedvarende energiform. Tilsvarende ligger prisen på energi fra solceller nu også lavere end energi fra gas og kul, hvormed solenergi kan karakteriseres som en af verdens allermest konkurrencedygtige energityper.

Vindkapacitet ligger nu foran kul i EU’s energikapløb

2016 blev året, hvor vindkapacitet overhalede kul i det europæiske kapløb mellem energikilder. Vindenergi er nu derfor den anden mest udbredte energitype i Europa – kun overgået af naturgas.

Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcellepark

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

2016 blev et rekordår for grøn energi

Med 56,5 GW nyopført vindkraft og 70 GW nyinstalleret solenergi blev kloden beriget med yderligere 126,5 GW grøn og bæredygtig energikapacitet i 2016. Denne vækst er større end tidligere år, hvormed 2016 kan karakteriseres som et grønt rekordår.

Hvorfor investere i solenergi?

Få indsigt i markedet og mulighederne