Sådan vil Warren Buffett undgå store tab på aktier

Der er uro på aktiemarkedet, og den verdenskendte milliardær og superinvestor Warren Buffett har allerede forberedt sig grundigt på en eventuel aktienedtur. Her kan du læse mere om det seneste træk i hans investorstrategi. 

Siden aktiemarkedet skrabede bunden tilbage i foråret 2009, er aktierne steget med mere end 300%. Men der er ingen naturlov, der dikterer, at den stigning vil fortsætte.

Warren Buffett forventer i hvert fald, at aktiemarkedet kommer til at styrtdykke, og derfor har han allerede nu trukket hele 700 mia. kr. ud af markedet for at kunne geninvestere efter en korrektion af aktiemarkedet.

Der er tegn på krise

Når Buffett vurderer, at markedet står over for en snarlig korrektion, er det blandt andet fordi, han ser på forholdet mellem aktiekurserne og det amerikanske BNP's udvikling.

Den samlede markedsværdi af aktieindekset Wilshire 5000 og bruttonationalproduktet, mener han, er den bedste måling på, hvor markedet står. Denne indikator bør være under 90% af BNP, men ligger lige nu over 130%.

Derudover kan man også kigge på Shillers PE Ratio, som viser, hvad virksomhedernes aktiekurs er i forhold til, hvor meget de tjener pr. aktie. Ved en gennemsnitlig værdisætning ligger denne indikator på 16, mens den lige nu er på over 30. Det er kun sket to gange før: I 1929 lige før Depressionen og under it-boblen.

Solenergi som modvægt til aktier

En måde at modstå en krise på aktiemarkedet er ved at investere i konjunkturuafhængige alternativer med lav risiko. På den baggrund har Warren Buffett placeret enorme beløb i vedvarende energi, især solenergi. Et af projekterne er en amerikansk solcellepark, der er den største, verden hidtil har set.

På det europæiske marked er solceller også en attraktiv investeringscase. Casen er bygget op omkring salg af strøm, der afsættes på 20-årige kontrakter til faste tariffer garanteret af national lovgivning og yderligere bakket op af EU lovgivning.

På den måde ved man som investor, hvad man får for den strøm, der bliver produceret, og som afhænger af, hvor meget solen skinner og ikke udviklingen på aktiemarkedet. På den måde er investeringer i solcelleprojekter en oplagt mulighed, når der er uro på aktiemarkedet.

Også for mindre og mellemstore investorer

Hvis du ønsker at investere for mindre beløb ud af dine selskabsmidler eller private midler, er det vanskeligt at efterligne Warren Buffett og andre store aktører, der på egen hånd kan opkøbe hele projekter inden for eksempelvis vind- og solenergi. I stedet kan du foretage mindre investeringer gennem en investeringspartner som Obton.

Hos Obton kan du investere i solcelle- og vindmølleprojekter fra 750.000 kr. og opefter. Det giver dig som investor adgang til de samme fremtidssikrede afkast, som Warren Buffett og andre storinvestorer får. Du opnår samtidig en risikospredning i dine investeringer, hvis du i forvejen har en portefølje, der består af konjunkturfølsomme aktier og obligationer.

Læs mere om Obton Solenergi Stabil her

Grøn investering - ren win-win for klimaet og investoren

Investeringer i grønne løsninger og bæredygtighed betaler sig. Investoren får en fornuftig risikospredning og er sikret et godt, stabilt afkast. Samtidig er grønne investeringer med til at afhjælpe klimaproblemer.

Bæredygtighed i fokus hos Obton

Hos Obton arbejder vi med ansvarlige investeringer og integration af ESG-forhold på tværs af hele vores forretning. Læs mere i vores nye Bæredygtighedsrapport.

Søg investerings-ly i solenergi

Er du nervøs for de store udsving på aktiemarkederne? Med en investering i solenergi kan du risikojustere din samlede investeringsportefølje.

Fuld fart på solenergien – kapaciteten stiger med rekordfart verden over

I 2020 bestod 91 procent af nyinstalleret vedvarende energi af sol- og vindenergi. Det viser nye tal fra Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi IRENA.