2016 blev et rekordår for grøn energi

Med 56,5 GW nyopført vindkraft og 70 GW nyinstalleret solenergi blev kloden beriget med yderligere 126,5 GW grøn og bæredygtig energikapacitet i 2016. Denne vækst er større end tidligere år, hvormed 2016 kan karakteriseres som et grønt rekordår. 

Ifølge det finansielle nyhedsbureau Bloomberg New Energy Finance slog 2016 tidligere rekorder vedrørende opførelsen af grøn energi. I løbet af året blev der nemlig tilsluttet sol- og vindenergiprojekter med en samlet kapacitet på 126,5 GW, hvilket svarer til 17 W for hver af klodens 7,5 milliarder indbyggere.

Årets topplacering i det grønne energikapløb skete til trods for, at de samlede investeringer i sol- og vindenergi faldt med 18 % på verdensplan. Faldet i investeret kapital skyldes dels en afmatning på det kinesiske marked efter udløbet af en tidligere støtteordning ved udgangen af 2015 og dels dramatiske prisfald på grønne energiteknologier.

Om sidstnævnte skriver Energiwatch, at alene prisen på solenergi faldt med 40 % i 2016, hvilket vidner om, at solenergi i højere grad end tidligere også prismæssigt kan konkurrere med fossile brændstoffer som kul og olie. I den forbindelse forudser International Renewable Energy Agency i en ny rapport, at denne positive udvikling fortsætter, således at prisen på sol- og vindenergi gennemsnitligt vil falde med over 30 % de næste ni år.

Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcellepark

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcellepark

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

73% mere vedvarende energi i Europa – og markant mindre CO2

En stadigt større andel af Europas energiforbrug stammer fra vedvarende energikilder som sol og vind. Denne positive udvikling afspejler sig tydeligt i mængden af udledt CO2, der fra 1999 til 2014 faldt med 23%.

Vindkapacitet ligger nu foran kul i EU’s energikapløb

2016 blev året, hvor vindkapacitet overhalede kul i det europæiske kapløb mellem energikilder. Vindenergi er nu derfor den anden mest udbredte energitype i Europa – kun overgået af naturgas.