Solenergi står for den største årlige stigning nogensinde, viser ny IEA-rapport

Den samlede kapacitet af nyinstalleret solenergi kommer til at slå alle rekorder i 2023 og 2024, viser IEA's nye rapport Renewable Energy Market Update, som blev offentliggjort d. 9. juni. Vindenergi kommer på andenpladsen.

I alt vil udbygningen af solenergi tegne sig for to tredjedele af dette års stigning i vedvarende energikapacitet, og ifølge den nye rapport går udviklingen endnu hurtigere end IEA forventede for blot et halvt år siden.

Udviklingen, der består både af ​​storskala-solcelleanlæg og ​​mindre anlæg hos private, skyldes tre primære faktorer. Voksende politisk opbakning, højere priser på fossile brændstoffer samt bekymringer om forsyningssikkerhed.

"Den globale energikrise har vist, at vedvarende energi er afgørende for at gøre energiforsyningen ikke bare renere, men også mere sikker og prismæssig overkommelig  – og derfor ønsker regeringer verden over at implementere energiprojekterne langt hurtigere,” lyder det fra IEA’s administrerende direktør Fatih Birol.  

Vigtige udfordringer skal løses

I takt med den massive udbygning af vedvarende energi er det også nødvendigt at løse nogle vigtige udfordringer, påpeger IEA-direktøren.

”Det er vigtigt, at regler og politikker bliver tilpasset de nye markedsforhold, og så skal elnettene opgraderes og udvides, så vi sikrer, at vi kan drage fuld fordel af sol- og vindenergiens enorme potentiale," siger Fatih Birol. 

Se rapporten Renewable Energy Market Update her

 

Gør som pensionsselskaberne og diversificer din portefølje med unoterede aktiver

Ny rapport fra brancheforeningen F&P viser, hvordan unoterede aktiver skaber værdi for forsikrings- og pensionsselskaberne. Få inspiration til, hvordan du selv kan kopiere strategien her.

Solenergi: Sådan optimerer vi driften ved hjælp af data og digitale værktøjer

Med intelligent brug af data og nye innovative teknologier i baglommen arbejder Obtons tekniske specialister kontinuerligt på at optimere driften.

3 grunde til at projektrettigheder er en interessant investering

Værdiskabelsen er stor, når et nyt energiprojekt er udviklet helt frem til byggestart. Det er svært at nå dertil, men når det lykkes, er det en attraktiv og efterspurgt vare.

Eksplosiv vækst i solenergi kræver hurtig udrulning af lagringsteknologi

Nye tal viser, at EU-landene installerer ny solkapacitet hurtigere end nogensinde før. Men det kræver samtidig langt mere lagringskapacitet for at udnytte den producerede energi optimalt, lyder det fra Det Europæiske Miljøagentur.