Solenergi står for den største årlige stigning nogensinde, viser ny IEA-rapport

Den samlede kapacitet af nyinstalleret solenergi kommer til at slå alle rekorder i 2023 og 2024, viser IEA's nye rapport Renewable Energy Market Update, som blev offentliggjort d. 9. juni. Vindenergi kommer på andenpladsen.

I alt vil udbygningen af solenergi tegne sig for to tredjedele af dette års stigning i vedvarende energikapacitet, og ifølge den nye rapport går udviklingen endnu hurtigere end IEA forventede for blot et halvt år siden.

Udviklingen, der består både af ​​storskala-solcelleanlæg og ​​mindre anlæg hos private, skyldes tre primære faktorer. Voksende politisk opbakning, højere priser på fossile brændstoffer samt bekymringer om forsyningssikkerhed.

"Den globale energikrise har vist, at vedvarende energi er afgørende for at gøre energiforsyningen ikke bare renere, men også mere sikker og prismæssig overkommelig  – og derfor ønsker regeringer verden over at implementere energiprojekterne langt hurtigere,” lyder det fra IEA’s administrerende direktør Fatih Birol.  

Vigtige udfordringer skal løses

I takt med den massive udbygning af vedvarende energi er det også nødvendigt at løse nogle vigtige udfordringer, påpeger IEA-direktøren.

”Det er vigtigt, at regler og politikker bliver tilpasset de nye markedsforhold, og så skal elnettene opgraderes og udvides, så vi sikrer, at vi kan drage fuld fordel af sol- og vindenergiens enorme potentiale," siger Fatih Birol. 

Se rapporten Renewable Energy Market Update her

 

Solenergi tager førertrøjen i udbygningen af vedvarende energi i Europa

Ny rapport fra den europæiske energitænketank Ember viser, at udbygningen af solenergi går sin sejrsgang over hele Europa.

Brugte solcellemoduler sælges videre eller sendes til genanvendelse

Når Obton bortskaffer brugte solcellemoduler, sendes de defekte til genanvendelse, mens resten sælges videre.

IEA: Solenergi i eksplosiv vækst – tendensen vil fortsætte

I 2022 har udviklingen af solenergi taget ekstra fart på grund af den globale energikrise. Det lover godt for den grønne omstilling, vurderer Det Internationale Energiagentur (IEA) i en ny rapport.

Grøn infrastruktur skiller sig positivt ud i et svært aktieår

Aktiemarkederne er blodrøde, og verdensøkonomien er presset af inflation og stigende renter. I energisektoren ser det derimod positivt ud.