Obton med på erhvervsdelegation i Paris

Pressemeddelelse:

Som en del af det officielle erhvervsfremstød, mødtes Obton i starten af oktober med centrale aktører i Paris for at etablere og styrke samarbejder i det franske.

Med over 126 MWp placeret i solcelleanlæg i Frankrig er Obton allerede veletableret i det franske. Potentialet for flere projekter er dog stadig stort, hvilket var baggrunden for, at Obton i starten af oktober deltog i det officielle erhvervsfremstød i Frankrig.

”Sammenlignet med nogle af Europas andre store lande som Tyskland og Spanien, er Frankrig bagud i forhold til overgangen til vedvarende energi. Det har fået regeringen til at højne ambitionerne på området, hvilket gør solcelleparker yderst attraktive for os. Obton og vores datterselskab Coruscant har over 400 projekter i Frankrig med en kapacitet på over 126 MWp, og vi ser fortsat et stort potentiale på området,” fortæller Anders Marcus, der var blandt deltagerne på erhvervsfremstødet.

Her fik han blandt andre mulighed for at fortælle om Obton til H.K.H. Kronprins Frederik, ligesom dagene bød på møder med en række centrale aktører fra det franske erhvervsliv, politikere og repræsentanter fra landets energisektor. 

Obton deltog også på et seminar omkring FNs bæredygtighedsmål, hvor Anders Marcus holdt et oplæg om, hvordan Obton arbejder med disse. Også udenrigsminister Jeppe Kofoed deltog på mødet, hvor både franske og danske deltagere deltog i debatten om, hvordan vi sammen arbejder for den grønne omstilling.

Siden 2013 har Obton været repræsenteret i Frankrig, siden 2017 med datterselskabet Coruscant Developpement, som er én af de største udbydere af parkeringsanlæg med solceller i Frankrig. Og aktiviteterne vokser fortsat.

”Ser vi på pipelinen for det næste år, har vi projekter på i alt 100 MWp klar eller undervejs, som vi kommer til at byde ind med i de kommende franske udbud,” lyder det fra Anders Marcus.

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.