Obton Infrastructure Mix

Som investor i Obton Infrastructure Mix bliver du medejer af en balanceret portefølje af fonde inden for solenergi, batterier til lagring af strøm samt udvikling af projektrettigheder til vedvarende energiprojekter. Du kan se frem til et forventet gns. årligt afkast på 9% (IRR) med en forventet investeringsperiode på 8 år. 


Fonden vil som udgangspunkt bestå af 50% i solenergi, 25% i batterier til lagring af strøm og 25% i udvikling af projektrettigheder, men den endelige fordeling kan afvige.

Investering i udvikling af projektrettigheder kan ske både gennem Obton-forvaltede fonde og eksterne fonde. Hver fond følger sin egen strategi og opererer på tværs af geografi, teknologi og forretningsmuligheder. Det sikrer en optimal risikospredning i den samlede portefølje for Obton  Infrastructure Mix.

Obton Infrastructure Mix forventes afsluttet i forlængelse af salg af de underliggende fonde – forventeligt om 8 år.


Kort om Obton Infrastructure Mix:
  • Forventet gns. årligt afkast (IRR) på 9% efter alle omkostninger og skat 
  • Forventet investeringsperiode på 8 år
  • Indbygget årlig exit-mulighed
  • Minimumsinvestering DKK 750.000 
  • Samlet egenkapitalindskud DKK 800-1.000 mio.

Der er tale om en illikvid investering med en risikoklassificering på 6 ud af 7. Du finder flere fakta om investeringen i 'Dokument med Central information'. Se dokumentet for privatinvestorer her og selskabsinvestorer her

Bæredygtighedsrelaterede oplysninger for investeringen kan findes i ’SFDR art. 10 produktinformation’. Se dokumentet for privatinvestor, selskabsinvestor og master.

Hent materiale

Udfyld formularen og få tilsendt materiale om Infrastructure Mix

Specialister i vedvarende energi

Obton er blandt de største aktører inden for solenergi i Europa og administrerer mere end 1.400 solcelleparker verden over. 

Siden 2009 har vi opbygget erfaring med udvikling, indkøb, finansiering og drift af solcelleparker, og i 2022 gik vi ind på markedet for lagring af strøm.

Siden 2018 har vi ligeledes arbejdet med udvikling af projektrettigheder
og har i dag et udviklingsteam på cirka 50 specialister, der dækker alle aspekter af udviklingsfasen – lige fra lokalisering af egnede projekter, myndighedsgodkendelser og nettilslutning til juridisk og økonomisk due diligence, kontraktforhandlinger og finansiering.