Mød vores investorer

I videoerne herunder kan du møde nogle af vores investorer. De fortæller om, hvorfor de har valgt af investere i solenergi hos Obton.

Mød Jesper Jørgensen, IT-konsulent

Mød Haakon Petersen, freelancejournalist

Solstrålehistorier

Mød surferen, billedkunstneren, gårdejeren, sportsdykkeren og cykelentusiasten i videoportrætterne herunder og hør dem fortælle, hvorfor de har valgt at investere i solenergi.  

Mød Martin Velling

"Hvis man kan investere og tjene nogle penge samtidig med, at man gør noget godt for miljøet, så er det rigtig godt."

Mød Charlotte Bondorph Floor

"Jeg vil gerne støtte grøn energi. Det er min måde at bidrage på og passe lidt på den jord, vi har."

Mød Ingvar Bundgaard Jensen

"Solenergi er en uopslidelig energikilde, der gavner miljøet. Det har stor værdi for mig."

Mød Henrik Lund

"Det er uoverskueligt, hvis vi ikke tager hånd om vores klimaforandringer. Vi skal gøre noget nu."

Mød vores investorer

Her kan du læse udtalelser fra en række af vores investorer. Klik på pilene for at læse de forskellige udtalelser.

Charlotte Nybro
Investor i Solenergi Balance + Solenergi Global

Navn: Charlotte Nybro
Bopæl: Aarhus
Beskæftigelse: Jurist


Hvad er din baggrund?
Jeg er uddannet jurist, men har gået på handelsskole og begyndte allerede der at interessere mig for investering.

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg fokuserer på at investere bredt, både i forhold til brancher, lande og risikoprofil. Derudover lægger jeg vægt på etik og miljørigtighed, samt når der er tale om større investeringer, at der ikke er for stor risiko.

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Jeg har valgt at investere i solenergi pga. det klimamæssige aspekt, og fordi jeg tror på, at det er en af fremtidens vigtige energikilder. Der er naturligvis en risiko for, at der bliver opfundet endnu bedre og billigere energikilder, eller at statstilskud mod forventning ikke bliver udbetalt.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton
Jeg har oplevet stor troværdighed og hjælpsomhed gennem hele forløbet. Forløbet har været håndteret professionelt, men også med personlighed. Obton har holdt, hvad der er blevet lovet, og jeg har ikke oplevet noget, som jeg kan sætte en finger på.

Prospektmaterialet er veludarbejdet, risikoen er i størst muligt omfang afdækket, og jeg har oplevet en god og troværdig præsentation af de respektive prospekter. Indtil videre har Obton til fulde levet op til mine forventninger.

Kan du anbefale Obton til andre investorer
Jeg kan bestemt anbefale Obton og har også gjort det ofte.

 

/maj 2019

Dorte & Niels Henrik Jensen
Investorer i Solenergi Balance + Solenergi Stabil

Navn: Dorte og Niels Henrik Jensen
Bopæl: Otterup

Hvad er jeres baggrund?
Vi har drevet et gartneri i 30 år, men nu er virksomheden lejet ud.

Hvordan startede jeres interesse for investering?
Vi startede som investorer for 10-15 år siden. Vi har prøvet at være igennem en finanskrise med aktier, og der er ikke noget godt at sige om det. Vi har tidligere ligget ekstremt meget i aktier, men nu synes vi, at risikoen er for høj.

Hvordan er jeres risikoprofil?
Vi er både aktive og passive investorer. Vi forsøger at følge med, men det er ikke noget, vi bruger tid på hver dag. Uanset hvilken tilgang man har, skal man jo tænke sig om, når man gerne vil passe på sine penge. 

Da vi afsøgte markedet for alternativer til aktier, kiggede vi meget efter vindmøller. Det var i den forbindelse, at vi stødte på Obton.

Hvorfor har I valgt at investere i solenergi hos Obton
Vi har valgt at investere i solenergi, fordi vi godt kan lide stabiliteten. Vi kan ikke se, at vi kan gå andre steder hen, hvis vi vil have stabile afkast på 8%, der ikke svinger sammen med aktiemarkedet. Det tiltaler os, at det er en langsigtet investering, som giver et sikkert afkast i mange år frem. Hvis tallene holder – og det ser det ud til, at de gør – så ved vi, at investeringscasen virker.

Hvordan vurderer I forløbet af jeres investeringer hos Obton?
Som det ser ud nu, er vi godt tilfredse. Vi har fået de udbytter, som vi er blevet stillet i udsigt. Vi tror ikke på, at vi kan gøre det bedre andre steder. Vi ser også på, hvordan man kan komme ind og ud af investeringen.  

Obton har meget behagelige investeringskonsulenter, som vi har stor tillid til. Vi har læst rigtig mange forskellige prospekter, og der gør Obton det godt. Vi har flere gange deltaget i Obtons infoaftener, og vi er helt trygge ved at investere hos Obton.  

Kan I anbefale Obton til andre investorer?
Vi vil helt klart anbefale andre investorer at lægge en procentdel af deres investeringer i solenergi hos Obton. Det er en god aktivklasse at have i sin samlede portefølje, fordi det er en langsigtet investering med et godt stabilt afkast.

/maj 2019

Jan Svenningsen
Investor i Fond ll + Solenergi Global + Solenergi Stabil

Navn: Jan Svenningsen
Bopæl: Grenaa
Beskæftigelse: Professionel investor

Hvad er din baggrund?
Jeg solgte en minkfarm i 2013, fordi jeg blev syg. I dag bruger jeg i stedet min tid på at pleje mine investeringer, da det er dem, som min familie og jeg skal leve af.

Hvordan startede din interesse for investering?
Jeg har altid haft interesse for at passe godt på min penge. Fra omkring år 2000 begyndte jeg at investere i aktier, obligationer og Hedge fonde gennem min bank. I 2013 blev jeg investor hos Obton.

Hvad er en god investering for dig?
En god investering for mig er en investering, der giver et fornuftigt afkast, som gerne stiger over tid. Det er vigtigt, da jeg skal leve af pengene. Jeg er dog også klar til at løbe en rimelig stor risiko for at få de gode afkast. Derudover skal jeg have en god mavefornemmelse omkring investeringen - og det har jeg i forhold til investering i solenergi.

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi via Obton?
Solen er en enorm stabil ressource, og derfor ser jeg solenergi som en vigtig brik i den grønne omstilling. Vi skal jo altid bruge energi, og jeg synes, det er vigtigt, at vi kommer ind på en grønnere og mere klimavenlig bane. I forhold til Obton som udbyder så oplever jeg en god kemi med folkene bag, og jeg ved, at de er kompetente på deres felt. Det giver mig tillid og god tryghed omkring mine investeringer. Derudover er de skattefrie udbytter ind i mit selskab en super god løsning.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Jeg synes, forløbet har været godt, så jeg er fuldt ud tilfreds. Man får god indsigt i investeringerne, og det er nemt at følge med på investorportalen. Når der har været udfordringer, synes jeg, Obton har været imponerende gode til at håndtere dem og til at få tingene på ret køl igen.

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg har kun gode ting at sige om Obton, og jeg kan helt klart anbefale andre at investere hos Obton. Min kone og jeg har deltaget i flere investorture, og det har været nogle rigtig gode ture. Det er super godt rent fysisk at se de ting, man har investeret i, så det er et kæmpe plus for os. 

/maj 2019

Jannick Benneth Skow
Investor i Solenergi Balance

Navn: Jannick Benneth Skow
Bopæl: Odense
Beskæftigelse: Direktør
 

Hvad er din baggrund?
Jeg er uddannet cand.merc. og har tidligere arbejdet i et formueplejeselskab. I dag arbejder jeg i mit eget holdingselskab, primært med ejendomsinvestering.

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg er ret konservativ og forsigtig, når jeg investerer. Jeg kan godt lide et stabilt cash flow uden for store udsving og med en rimelig sikkerhed. Nogle investeringer følger jeg tæt, og her involverer jeg mig gerne i bestyrelsesarbejdet for at få mere og hurtigere information. I andre investeringer er det fint bare at deltage i den årlige generalforsamling. 

Når jeg skal vælge udbyder, kigger jeg på størrelsen og hvor mange år, de har været på banen. Jeg vil også gerne møde folkene bag, så man får mere tryghed for sin investering.

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Investering i solenergi er godt til at skabe spredning i en investeringsportefølje. Afkast og udbytte svinger ikke med aktier, og de svinger ikke med obligationer. Derfor er det også et godt balancerende element i min portefølje. Derudover er afkastet højt i forhold til den forholdsvis lave risiko.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton
Jeg er meget tilfreds. Forløbet omkring mine investeringer har fungeret glimrende hele vejen rundt, og udbytterne er blevet udbetalt som planlagt. Kommunikationen til os investorer er god, og opstår der problemer med et projekt, oplever jeg, at man tager fat om problemerne, så det ikke ligger investorerne til last. Jeg har ikke noget, jeg kan sætte en finger på. 

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Hvis nogen spørger mig, anbefaler jeg gerne Obton til andre. Dels fordi solenergi er et godt element til risikospredning i en portefølje, og dels fordi Obton har størrelsen, erfaringerne og medarbejderstaben til at køre en god forretning. 

 

/maj 2019

Jon Holm Sørensen
Investor i Solenergi Balance + Solenergi Stabil

Navn: Jon Holm Sørensen
Bopæl: Ribe
Beskæftigelse: Medejer og forretningsudvikler
 

Hvad er din baggrund?
Jeg solgte en VVS-forretning med 130 ansatte i 2017. I dag arbejder jeg med forretningsudvikling i Nanolink Aps, som jeg ejer 50% af. 

Hvordan startede din interesse for investering?
Jeg har tidligere investeret i aktier og valutaer, men jeg synes, at alting blev så uforudsigeligt. I dag er mine investeringer udelukkende placeret i mit firma, i ejendomme og i solenergi hos Obton.

Hvad er en god investering for dig?
En god investering for mig er en investering, der giver det bedst mulige afkast, og hvor man kan lægge sig til at sove og være sikker på, at det stadig er en god investering dagen efter. Det betyder derfor noget, at det er en langsigtet og varig investering, og det lever investering i solenergi jo fint op til.

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi via Obton?
Investering i solenergi tiltaler mig, fordi det bidrager positivt til klimaet. Jeg kan også godt lide menneskene bag Obton. Man kan få nok så god en forretningsidé, men hvis ikke man har de rette folk til at håndtere den, så kan det være lige meget. Det har man hos Obton.

I forhold til aktieprojekterne så er det positivt, at solcelleparkerne er spredt ud på flere lande, og at der er bygget en stor portefølje op. De få risici, der er, bekymrer mig ikke, og jeg har en tro på, at sol er ”det nye sorte guld”. For mig er ikke det så vigtigt, om afkastet er på 6, 7 eller 8%. Det, der betyder noget, er stabiliteten og sikkerheden i investeringerne.  

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Alt, hvad jeg er blevet stillet i udsigt af afkast og udbytter, har holdt stik til punkt og prikke. Informationsniveauet er højt, og jeg føler mig generelt godt tilpas med mine investeringer hos Obton. 

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg anbefaler gerne Obton til andre investorer. For mig står Obton for ordentlighed og seriøsitet i alt, hvad de gør. 

/maj 2019

Niels Arne Hounisen
Investor i Solenergi Global + Solenergi Balance

Navn: Niels Arne Hounisen
Bopæl: Esbjerg

Hvad er din baggrund?
Jeg er ud af en gammel fiskerfamilie, og jeg startede med at fiske i 1987. I 1996 fik jeg mit eget skib og blev selvstændig.

Hvordan startede din interesse for investering?
Jeg begyndte at investere i aktier omkring år 2000. Jeg har altid kørt med høj risiko inden for investeringer i aktier. Da finanskrisen kom, fik vi nogle på snuden. Det var hårde tider, men det var det jo for alle. Men det var efter det, at jeg begyndte at kigge på spredning i mine investeringer. Jeg ville godt have lidt mere sikkerhed og nogle aktier, hvor det er nemmere at vurdere, hvad der sker på den lange bane.

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg er ikke den type, der gransker alle tallene og holder øje med alt, hvad der foregår, når jeg investerer. Jeg er en meget passiv investor, og når jeg går ind i en investering, er det fordi, jeg stoler på dem, der administrerer den. Hvis jeg kan se, at en investering ikke går efter planen, begynder jeg selvfølgelig at spørge ind til, hvordan det hænger sammen.

Hvordan lærte du Obton at kende? 
Min første kontakt med Obton ligger ca. 10 år tilbage. Der holdt vi et par møder, men jeg investerede ikke med det samme. Det gjorde jeg først senere. Vi har så haft en løbende dialog, og på et tidspunkt var jeg klar til at gå med. Jeg synes, at min kontakt hos Obton, investeringschef Frank Eilersen, er god til at forklare, hvordan investeringen hænger sammen. Jeg har altid haft tillid til de mennesker, jeg har mødt hos Obton. 

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Jeg er stor tilhænger af solenergi, og jeg tror, at der er et kæmpe uforløst potentiale for den her energiform. Jo mere jeg hører om solenergi, jo mere sikker bliver jeg på, at det er vejen frem for den grønne omstilling. Solenergi larmer ikke ligesom vindmøller, og det kræver langt færre ressourcer at stille en ny solcellepark op i forhold til, hvad det fx koster at sætte en ny havvindmølle op.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Jeg er godt tilpas med mine investeringer hos Obton. Det stabile afkast, som jeg får, tiltaler mig, og de skattefrie udbytter som selskabsinvestor er en rigtig god løsning. Jeg er også medinvestor i et af jeres vindmølleprojekter, som er gået mindre godt. Her har Obton valgt at købe aktierne tilbage fra os investorer, så vi ikke bliver ramt af den manglende indtjening i projektet. Det, synes jeg, er fantastisk flot. Man tager ansvar og lærer af sine fejl og fortsætter med de projekter, hvor der er større sikkerhed.

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg har anbefalet Obton til mange i mit netværk, og der er mange, der har ringet til mig, før de blev investorer. Man bliver godt behandlet, og det holder, det de lover. Der er risiko alle steder, men indtil videre har det, de har stillet mig i udsigt, holdt stik. Det er nemt at komme i kontakt med investeringskonsulenten, som er min primære kontakt.

/maj 2019

Niels Johansen
Investor i Solenergi Global

Navn: Niels Johansen
Bopæl: Middelfart
Beskæftigelse: Professionel investor

Baggrund:
Jeg er uddannet revisor og er tidligere CFO og medejer af Mølholm Forsikring A/S. I dag forvalter jeg min investeringsportefølje på fuld tid – både som privat- og selskabsinvestor.    

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg er rimelig forsigtig som investor og fokuserer meget på risiko. Stor spredning i aktivklasserne er vigtig for mig. Derfor investerer jeg også bredt i både aktier, obligationer, ejendomme og solenergi.  

Hvad er en god investering for dig?
En god investering for mig, er en investering, der følger det, man er blevet sat i udsigt. Det er svært at sætte en afkastprocent på, da det jo afhænger meget af risikoen. 

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Jeg investerer gerne i alternativer for at få en god risikospredning i min portefølje, og her er solenergien oplagt. Jeg vurderer, at risikoen er rimelig lav, så længe solcelleparkerne ligger i nogle ikke alt for risikobetonede lande, og det er samtidig svært i dag at få de samme afkast på 8-9% andre steder. Derudover er klimavenlige investeringer meget in, så det er selvfølgelig også et plus, at man er med til at gøre noget godt for klimaet.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Min investering i Solenergi Global kører rigtig fint på budget. Det fortæller mig, at de budgetter, der er lagt, er realistiske – blandt andet fordi der er så stor geografisk spredning på solcelleparkerne. Selvom produktionen svinger fra land til land, så ender produktionen alligevel inden for budget, fordi landene opvejer hinanden.

Jeg har også været med i et af Obtons vindmølleprojekter i Tyskland. Her har vi for nyligt udnyttet Obton garantien, fordi projektet ikke har leveret som budgetteret. I dette tilfælde endte det faktisk med, at Obton tilbød at købe projektet tilbage. Det er rigtig fint, fordi det ingen økonomiske konsekvenser fik for mig som investor.    

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg kan helt klart anbefale andre at blive investorer hos Obton. De er seriøse, man oversælger ikke sine produkter, og jeg oplever, at man får det, man bliver stillet i udsigt som investor.  

 

/maj 2019

Mogens Frederiksen
Investor i Solenergi Balance + Solenergi Stabil

Navn: Mogens Frederiksen
Bopæl: Nimtofte

 

Hvad er din baggrund
Jeg har solgt min virksomhed og forvalter nu selv min formue.

Hvordan er din risikoprofil?
På en skala fra 1-5, hvor 5 er den højeste risiko, ligger jeg på 3- 4. For mig har en god investering et højt langsigtet afkast med den mindst mulige risiko.

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
De garanterede priser på strøm 15-20 år frem sikrer indtægtssiden. Den eneste risiko er, at solindstrålingen kan variere, men med de mange anlæg i forskellige lande er denne risiko godt afdækket.

Jeg vurderer, at driftsrisikoen er minimal, da hvert solcelleanlæg dagligt monitoreres af eksterne OM’er (Operational Managers). Hertil kommer en god forsikringsdækning mod skader på anlæggene. Levetiden på solceller er +20 år. Invertere har dog mindre levetid, men det er der taget højde for i budgetteringen, som generelt er konservativ. Finansiering med lånekapital er attraktiv med rimeligt lave renter, der i mange tilfælde er låst fast ved rente swaps. Samlet set er der en god likviditet, så der allerede efter første driftsår udbetales udbytte.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Produktionsbudgetterne holder fint, og de skader, der har været, har alle været dækket af forsikringen. Så der har kun været positive overraskelser.

Det er et spørgsmål om tillid, medarbejderne er dygtige og velkvalificerede. Budgettering er veldokumenteret og altid forsigtig. Mit alternativ er aktier, virksomhedsobligationer og investeringsfonde og i sammenligning med det, er jeg glad for solenergi, som en alternativ investering med et forventet afkast på 8-10 %.

Anbefaling af Obton
Jeg anbefaler gerne Obton til andre investorer. Jeg er selv med i fem Obton- og Koncenton-selskaber (Obtons søsterselskab). 

 

/maj 2019

Peter Frost Rasmussen
Investor i Solenergi Global

Navn: Peter Frost Rasmussen
Bopæl: Padborg
Beskæftigelse: Speditionschef

 

Hvad er din baggrund?
Jeg har tidligere arbejdet 10 år som disponent og afdelingsleder i DSV. I dag sidder jeg som speditionschef i virksomheden Contino Transport.

Hvordan startede din interesse for investering?
Jeg startede med at investere for 5-6 år siden, efter at jeg havde holdt flere møder med Frank (investeringschef i Obton). Vi har opbygget et tillidsforhold, som jeg har stor tryghed i. Hvis jeg har nogle spørgsmål, så ved jeg, at Frank altid står klar til at hjælpe med et svar. 

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg er ret impulsiv og kaster mig ofte ud i nye projekter. Det er hurtig overvejelse og videre til en beslutning. Trods det er jeg både til det sikre og til det mere risikofyldte, når jeg investerer. Derfor er jeg tilhænger af den sikre investering i solenergi. Jeg har det fint med, at min investering hos Obton er passiv og mere eller mindre bare passer sig selv.

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Den grønne faktor ved investering i solenergi tiltaler mig. Derudover vurderer jeg, at det er en ret sikker investering med en meget begrænset risiko. Grønne investeringer er jo oppe i tiden, og jeg tror på, at det er vejen frem i en verden, der er ramt af klimaforandringer. Samtidig gør det ikke noget, at den giver et godt stabilt afkast.  

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Jeg er meget tilfreds med mine investeringer i Obton. Det, jeg er blevet stillet i udsigt, har holdt stik, så alt ser fint og positivt ud.

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg ser Obton som en dybt professionel investeringspartner, og jeg føler, det er sikkert at investere hos jer. I er meget kundemindede, og jeg opfatter jer som både hårdtarbejdende og innovative. Jeg anbefaler altid gerne Obton til folk i mit netværk.

 

/maj 2019

Poul Bertelsen
Investor i Solenergi Balance + Solenergi Global

Navn: Poul Plum Bertelsen
Bopæl: Assens
Beskæftigelse: Direktør

Hvad er din baggrund?
I slut 90’erne købte jeg mig ind i min kones families virksomhed. Jeg startede samtidig med at investere i aktier. Jeg tabte en del på aktier i 2008/2009, men jeg har aldrig realiseret mine tab, og nu har det heldigvis rettet sig. Jeg har lært at tålmodighed betaler sig, når det drejer sig om aktier.

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg vil beskrive min risikoprofil som medium høj, og jeg følger aktivt med i mine investeringer. Jeg gør en del ud af at sprede mine investeringer på forskellige aktiver. Ud over solenergi er det fx landbrugsjord, skov og ejendomme.  

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Investering i solenergi tiltaler mig, fordi det er miljøvenligt og er med til at mindske udledningen af CO2. Det er samtidig et produkt, som jeg kan stå inde for.

Jeg anser solcelleteknologien for at være ret robust, og det giver en god sikkerhed i forhold til en stabil drift. Jeg ser det desuden som et stort plus, at der er faste strømpriser i op til 20 år, og at solcelleparkerne er placeret i flere markeder.

Jeg vurderer, at mine investeringer i solenergi har den samme sikkerhed som investeringer i obligationer – de tjener bare væsentligt bedre end obligationerne. Ofte giver de også et bedre afkast end aktier.

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Jeg synes, investeringerne har levet op til mine forventninger. I fondene Global og Balance kører det på skinner, og jeg oplever, at når noget ikke falder ud som forventet, så er der en god vilje til at få løst tingene. Derudover synes jeg godt om Obtons konservative tilgang til budgetter, og de skattefrie udlodninger ind i mine selskaber tæller også med på positivsiden.

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg kan godt lide Obton som virksomhed, og jeg kan godt lide de mennesker, der står bag. Det handler blandt andet om ordentlighed, og om at der er styr på det forretningsmæssige. Derudover er jeg glad for, at man øger fokus på de to af FN’s verdensmål, der handler om bæredygtig energi og klimaindsats. 

Jeg anbefaler ofte Obton til andre. Jeg mener, at investering i solenergi er et godt alternativ til andre aktivklasser i en portefølje, og at det giver et rimeligt afkast i forhold til risikoen. 

/maj 2019

Steen Thaarup
Investor i Solenergi Balance + Solenergi Stabil

Navn: Steen Thaarup 
Bopæl: Farum
Beskæftigelse: Vice President, Global Sales i farma- og medicobranchen

Hvordan startede din interesse for investering?
Jeg startede med at investere tilbage i 2005, da der var blevet luft nok i privatøkonomien til det. Dengang begyndte jeg med investeringer i engelske ejendomme via kommanditselskabskonstruktionen. I dag består min portefølje af en blanding af engelske ejendomme, diverse aktier, investeringer gennem en investeringsforening samt investeringer i solcelleanlæg.

Hvordan er din risikoprofil?
Jeg har en lang investeringshorisont, og er derfor relativt risikovillig i mine investeringer. Jeg tænker horisonten længere end blot til pensionsalderen, da investeringerne fortsat skal forrentes igennem pensionstiden. Derfor er min horisont minimum frem til 80-85-års alderen. Jeg balancerer min risiko i investeringsporteføljen ved at have forskellige aktivklasser, ejendomme, aktier, og solceller. Helt banalt er en god investering for mig en investering med høje afkast og lave omkostninger. Den skal være transparent, og der skal være tryghed omkring konstruktionen i investeringscasen.   

Hvordan lærte du Obton at kende?
Min første kontakt med Obton var med Frank, der er investeringschef hos Obton. Vi havde en god dialog fra starten, han skabte en god atmosfære omkring produktet, og jeg bruger også hans input til en lidt bredere diskussion omkring andre finansielle produkter. Det har været vigtigt for mig at lære Obton at kende både som firma og de personer, der står bag. 

Hvorfor har du valgt at investere i solenergi hos Obton?
Det vigtigste for mig har været at få spredt aktivklasserne i min investeringsportefølje. På den måde giver det meget god mening, at der også er en investering i solenergi i porteføljen. Derudover er afkastet rigtig fornuftigt, samtidig med at der bliver udloddet årlige udbytter.    

Hvordan vurderer du forløbet af dine investeringer hos Obton?
Alt i alt er jeg tilfreds med mine investeringer hos Obton. Jeg stoler på Obton, og jeg føler mig tryg som investor. Der er styr på strømpriserne, jorden/tagene og på infrastrukturen. Der er et lille udsving på solindstrålingen, men her viser historikken, at den er stabil, når man kigger på den over flere år. Det fremgår også af mine investeringer hos Obton, hvor jeg har modtaget udbytter som budgetteret.

Kan du anbefale Obton til andre investorer?
Jeg synes, at Obton gør det rigtig godt, og jeg anbefaler gerne Obton til andre investorer. Det betyder også noget for mig, at I bliver større og større og får flere investorer. Succes avler succes, og det er godt både for Obton og investorerne. 

 

/maj 2019