Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Obtons første solcellepark i Sverige skal bygges sydvest for Stockholm og vil få en produktionskapacitet på 15 MWp. Ifølge Kenneth F. Kolvits, Senior Business Development Manager og ansvarlig for Obtons indtræden på det svenske marked, vil projektet nå ”ready-to-build”-stadiet i juni 2024, og herefter forventes solcelleparken at gå i drift i slutningen af 2025.

”Vi har indgået en samarbejdsaftale med vores svenske partner, og dette første projekt har vist, at vi arbejder rigtig godt sammen. Vi bidrager med vores styrker indenfor evaluering af solenergiprojekter, finansiering samt opførelse og drift, mens vores svenske partner bidrager med stort lokalkendskab samt effektiv styring og fremdrift inden for projektudvikling,” siger Kenneth F. Kolvits.

Flere projekter i pipeline

Med et stærkt partnerskab på plads har Obton sikret sig et solidt fundament for at udvikle flere sunde projekter i Sverige.

”Vi er allerede ved at analysere flere sol- og battery storage-projekter i Sverige. Qua den store erfaring, som vores svenske partner har både fra Sverige og en række andre lande på verdensplan, så står vi virkelig stærkt i forhold til at indfri vores ambitioner i Sverige,” siger Kenneth F. Kolvits.  

Det svenske marked for markbaserede solcelleparker er helt nyt, men inden for vedvarende energi har Sverige gennem mange år haft stort set de samme ambitioner som Danmark. Derudover minder det danske og det svenske marked meget om hinanden i forhold til udviklingsprocesser og elmarkedet generelt.

”Alt i alt vurderer vi, at der et rigtig stort potentiale for energiprojekter i Sverige – og dermed også for Obton og vores investorer,” slutter Kenneth F. Kolvits.


Kenneth F. Kolvits, Senior Business Development Manager hos Obton.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.

Obton lancerer ny mixfond

Ny mixfond giver investorer adgang til afkast fra udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter.