Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).


Det ene solprojekt Tuam Energy Park 1 får en produktionskapacitet på 28 MWp, mens det andet projekt Friarspark 2 på 3 MWp er en udvidelse af et andet igangværende solprojekt, Friarspark 1 på 6 MWp, fra en tidligere auktionsrunde (RESS 1).

Ifølge Klaus Andersen, der er Senior Business Development Manager og ansvarlig for Obtons irske projekter, er Friarspark 1 er lige nu ved at blive bygget, og Friarspark 2 forventes at blive tilkoblet dette projekt i løbet af 2024. Tuam Energy Park 1 forventes at være i drift i løbet af 2025.

”Helt overordnet vil strømproduktionen fra Obtons solprojekter hjælpe Irland med at nå deres målsætning om at nå 8 GW installeret solenergi inden udgangen af 2030. Det betyder, at CO2-emissioner fra fossile brændstoffer bliver reduceret, og projekterne vil ligeledes hjælpe irerne med at opnå større energiuafhængighed. Hos Obton er vi stolte over at hjælpe Irland godt på vej med den grønne omstilling,” siger Klaus Andersen.

I alt fik 24 landvind- og solprojekter tildelt kontrakter på RESS 3-auktionen.

 

Friarspark 1 og 2 får en samlet kapacitet på 9 MWp. I Friarspark 1 er stålrammerne fuldt monteret, og solcellemodulerne er ved at blive sat op.

 

 

Obton overtager japansk soludvikler og projektportefølje i milliardhandel

Obton A/S investerer massivt i Japan i disse år, og den strategi har senest ført til et opkøb af den japanske virksomhed BCPG, der arbejder med udvikling og drift af vedvarende energiprojekter.

Obton A/S køber japansk solportefølje på 117 MW sammen med GSSG Solar

Opkøbet bringer Obton A/S op blandt de 10 største operatører indenfor drift af solcelleparker i Japan.

Obton A/S indgår kontrakt med førende leverandør af energilagringsanlæg

Obton A/S har netop underskrevet sin første kontrakt med Trina Storage, der er en førende global leverandør af energilagringssystemer.

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.