Obton A/S køber japansk solportefølje på 117 MW sammen med GSSG Solar

Obton A/S og det internationale investeringsselskab GSSG Solar har sammen købt en portefølje på ni japanske solcelleparker. Opkøbet bringer Obton A/S op blandt de 10 største operatører indenfor drift af solcelleparker i Japan. 


Den nyindkøbte portefølje består af otte solcelleparker, som allerede er i drift, mens et projekt på 13 MW er under udvikling. Solcelleparkerne er en del af Japans Feed-in Tariff-program og vil kunne levere grøn strøm til omkring 30.000 husstande.

Obton A/S og GSSG Solar har gennem de seneste tre år opbygget et stærkt partnerskab. Obton A/S har nemlig tidligere købt GSSG Solars største solcellepark på 82 MW beliggende i Fukushima, Japan.

Ifølge Mikkel Berthelsen, Chief Acquisition Officer hos Obton A/S, er det seneste opkøb med til at cementere et stærkt og værdifuldt samarbejde med GSSG Solar.

”Vi følger en ambitiøs strategi om at udvide vores portefølje i Japan, og en handel som denne er med til at styrke vores partnerskab med GSSG. Det bliver spændende at se, hvor vi kan føre vores samarbejde hen i fremtiden," siger han.

Ejerskabet af porteføljen er fordelt med 51% til Obton A/S og 49% til CSSG Solar. Planen er, at Obton A/S selv fastholder ejerskabet, hvor man tidligere altid har videresolgt projekterne til de investor-ejede fonde i Obton Forvaltning A/S.    

 

Om GSSG Solar:

GSSG Solar er et internationalt investeringsselskab grundlagt i 2013 med kontorer i Denver (hovedkvarter), Tokyo og Taipei. Siden 2013 har GSSG Solar investeret i solprojekter med en samlet kapacitet på mere end 500 MW – primært beliggende i Japan, men også i Taiwan og USA.

Obton overtager japansk soludvikler og projektportefølje i milliardhandel

Obton A/S investerer massivt i Japan i disse år, og den strategi har senest ført til et opkøb af den japanske virksomhed BCPG, der arbejder med udvikling og drift af vedvarende energiprojekter.

Obton A/S indgår kontrakt med førende leverandør af energilagringsanlæg

Obton A/S har netop underskrevet sin første kontrakt med Trina Storage, der er en førende global leverandør af energilagringssystemer.

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Udfordrende 2023 for Obton – vækstplaner er dog uforandrede

Obton mødte flere benspænd i 2023, der bød på underskud og tilbagegang i omsætningen. Men de strategiske ambitioner for fremtiden fastholdes.