Obton A/S køber japansk solportefølje på 117 MW sammen med GSSG Solar

Obton A/S og det internationale investeringsselskab GSSG Solar har sammen købt en portefølje på ni japanske solcelleparker. Opkøbet bringer Obton A/S op blandt de 10 største operatører indenfor drift af solcelleparker i Japan. 


Den nyindkøbte portefølje består af otte solcelleparker, som allerede er i drift, mens et projekt på 13 MW er under udvikling. Solcelleparkerne er en del af Japans Feed-in Tariff-program og vil kunne levere grøn strøm til omkring 30.000 husstande.

Obton A/S og GSSG Solar har gennem de seneste tre år opbygget et stærkt partnerskab. Obton A/S har nemlig tidligere købt GSSG Solars største solcellepark på 82 MW beliggende i Fukushima, Japan.

Ifølge Mikkel Berthelsen, Chief Acquisition Officer hos Obton A/S, er det seneste opkøb med til at cementere et stærkt og værdifuldt samarbejde med GSSG Solar.

”Vi følger en ambitiøs strategi om at udvide vores portefølje i Japan, og en handel som denne er med til at styrke vores partnerskab med GSSG. Det bliver spændende at se, hvor vi kan føre vores samarbejde hen i fremtiden," siger han.

Ejerskabet af porteføljen er fordelt med 51% til Obton A/S og 49% til CSSG Solar. Planen er, at Obton A/S selv fastholder ejerskabet, hvor man tidligere altid har videresolgt projekterne til de investor-ejede fonde i Obton Forvaltning A/S.    

 

Om GSSG Solar:

GSSG Solar er et internationalt investeringsselskab grundlagt i 2013 med kontorer i Denver (hovedkvarter), Tokyo og Taipei. Siden 2013 har GSSG Solar investeret i solprojekter med en samlet kapacitet på mere end 500 MW – primært beliggende i Japan, men også i Taiwan og USA.

Obton skal være globalt førende energiselskab

Obton sætter nu kurs mod nye strategiske mål. Ambitionen er at gøre Obton til et globalt førende og uafhængigt energiselskab.

Obton overtager japansk soludvikler og projektportefølje i milliardhandel

Obton A/S investerer massivt i Japan i disse år, og den strategi har senest ført til et opkøb af den japanske virksomhed BCPG, der arbejder med udvikling og drift af vedvarende energiprojekter.

Obton A/S indgår kontrakt med førende leverandør af energilagringsanlæg

Obton A/S har netop underskrevet sin første kontrakt med Trina Storage, der er en førende global leverandør af energilagringssystemer.

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.