Obton A/S indgår kontrakt med førende leverandør af energilagringsanlæg – nyt projekt på vej i Tyskland

Obton A/S har netop underskrevet sin første kontrakt med Trina Storage, der er en førende global leverandør af energilagringssystemer.

”Planen er, at vi sammen skal etablere en helt ny batteripark i nærheden af byen Tangermünde i den tyske delstat Sachsen-Anhalt. Projektet vil få en lagringskapacitet på 35 MWh, og når det går i drift, kan det levere ydelser til fleksibilitet og stabilisering af det tyske elnet samt købe og sælge strøm,” fortæller Torsten Lauritsen, VP, Head of Energy Storage & Power Portfolio Management hos Obton A/S.

Trina Storage leverer både hardware og software til anlægget, som forventes at kunne gå i drift løbet af fjerde kvartal 2024.

"Vi har store forventninger til det nye projekt. Vores samarbejde med Trina Storage et virkelig godt udgangspunkt for at kunne levere succesfulde resultater til investorerne i batteri-fonden Obton Dynamic, der ejer Tangermünde-projektet, ” siger Torsten Lauritsen.

Kyon Energy, som er en anden af Obtons tætte samarbejdspartnere indenfor energilagring, vil stå for den kommercielle drift af batteriparken i Tangermünde.

Heiner Breuer og Torsten Lauritsen fra Obton A/S mødtes med Ramy Shahat og Juan Ceballos fra Trina Storage (fra venstre mod højre) for at  underskrive kontrakten om Tangermünde-projektet i Tyskland. Foto: Trina Solar

Obton overtager japansk soludvikler og projektportefølje i milliardhandel

Obton A/S investerer massivt i Japan i disse år, og den strategi har senest ført til et opkøb af den japanske virksomhed BCPG, der arbejder med udvikling og drift af vedvarende energiprojekter.

Obton A/S køber japansk solportefølje på 117 MW sammen med GSSG Solar

Opkøbet bringer Obton A/S op blandt de 10 største operatører indenfor drift af solcelleparker i Japan.

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Udfordrende 2023 for Obton – vækstplaner er dog uforandrede

Obton mødte flere benspænd i 2023, der bød på underskud og tilbagegang i omsætningen. Men de strategiske ambitioner for fremtiden fastholdes.