Ny Epinion-undersøgelse: Stor interesse for grønne investeringer

Pressemeddelelse:

Nye tal viser, at velhavende danskere gerne vil investere mere grønt – men de mangler viden om området. Ærgerligt, for grønne investeringer kan i høj grad gøre en forskel for klimaet, påpeger CEO for Obton.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Obton viser, at mere end halvdelen af de velhavende danskere, der har deltaget i undersøgelsen, gerne vil investere mere grønt. Samtidig er der dog stor usikkerhed omkring, hvad det vil sige at gøre det.

”Det er meget positivt, at fire ud af ti tilkendegiver, de er blevet mere opmærksomme på grønne investeringer end tidligere – og over halvdelen fortæller, at de gerne vil investere grønt. Det er bestemt en positiv udvikling, for netop grønne investeringer er et vigtigt redskab, hvis vi skal reducere den globale CO2-udledning og finde en vej ud af klimakrisen,” siger CEO hos Obton Anders Marcus.

Han fremhæver dog samtidig uvidenhed som en udfordring, der skal løses:

”Det er superærgerligt, at mere end hver tredje adspurgt er usikker på, hvad der kendetegner en grøn investering, eller hvad der retfærdiggør, at en investering er grøn. Her har vi som grønt investeringsselskab en stor opgave i at få formidlet de mange fordele ved for eksempel at investere i solenergi. Vi kan ikke understrege nok, at en investering i solenergi både er godt for miljøet og for pengepungen,” siger han.

Risikospredning og klima
I undersøgelsen blev deltagerne også spurgt ind til deres årsager til at ville investere mere grønt. Her viser svarene, at den primære årsag til at ville investere grønt, er risikospredning i investorernes porteføljer, mens næsten lige så mange tilkendegiver, at de gerne vil gøre en forskel for klimaet.

”Vi møder dagligt begge begrundelser hos vores investorer, hvilket jo afspejler, at en investering i solenergi netop rummer begge dele: en fornuftig, stabil investering – og en god gerning for klimaet,” siger Anders Marcus og fortætter:

”Det er samtidig nemt for en investor at gennemskue, at solenergi er en bæredygtig og grøn investering. Det er derimod langt sværere, når det eksempelvis handler om ”grønne” investeringsfonde, hvor udbyderne blander aktiver, som de vælger ud fra forskellige mere eller mindre uklare kriterier. Hos os ved man, hvad man får, når man investerer i solenergi” slutter han.     

 

Fakta om undersøgelsen:

Epinion-undersøgelsen er foretaget i september/oktober 2019 blandt 257 danskere med en investérbar formue på over 2 millioner kr.

  • 53 % af deltagerne er enige i, at de gerne vil investere mere grønt
  • 47 % svarer, at de mangler viden om grønne investeringer
  • 43% er blevet mere opmærksomme på grønne investeringer, end de tidligere har været
  • 67 % har enten ingen grønne investeringer eller mellem 1-24% grønne investeringer i deres porteføljer
  • 45% af deltagerne med grønne investeringer har foretaget dem, fordi de ønsker flere aktivklasser i deres porteføljer med henblik på at sprede risici
  • 44% af deltagerne med grønne investeringer har foretaget dem, fordi de har en bekymring for klimaet og gerne vil gøre en forskel med deres investeringer
  • 42% af deltagerne har andre til at forvalte deres formue og har derfor ikke selv direkte indflydelse på deres investeringer

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.