Obton lancerer ny mixfond

I den nye fond Infrastructure Mix kombinerer vi investering i solenergi og lagring af energi med muligheden for at investere i udvikling og salg af projektrettigheder inden for vedvarende energi. Som investor kan man se frem til stor risikospredning og et konkurrencedygtigt afkast.   


Obton har netop lanceret en ny mixfond, hvor produktpaletten er blevet udvidet med udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter. En produktnyhed, som Anders Marcus, CEO i Obton, har glædet sig til at præsentere.

”Vi er så glade for at kunne tilbyde denne unikke mulighed til vores investorer. I dag er der ikke mange steder, almindelige investorer kan gå hen, hvis de vil investere i en eftertragtet markedstrend som energi-infrastruktur jo er. Men det kan de hos os med en minimumsinvestering på 750.000 kr.,” siger Anders Marcus.    

Stor risikospredning
I Infrastructure Mix-fonden puljes flere underliggende fonde, som hver især opererer på tværs af geografi, teknologi og forretningsmuligheder. Samlet set sikrer det en optimal risikospredning, hvilket er noget mange investorer efterspørger.  

I mix-fonden kommer solenergi forventeligt til at fylde ca. 50%, mens batterier til lagring af energi og projektrettigheder hver skal stå for ca. 25%.

”Vi kender vores solcelle- og batteriparker som solide og stabile driftscases, mens udvikling og salg af projektrettigheder inden for vedvarende energi er mere afhængig af udbyd og efterspørgsel. Men vi har gennem årene oparbejdet en stor ekspertise inden for området, og vi ved, at eksempelvis pensionskasser og kapitalfonde viser stor interesse i køb af projektrettigheder, fordi de ikke selv har kompetencerne til at udvikle energiprojekter helt fra bunden,” fastslår Anders Marcus.

Robust alternativ investering  
Er man som investor på jagt efter flere alternativer i sin portefølje, er Infrastructure mix-fonden et godt bud, påpeger Obton-direktøren. 

”Du får et fornuftigt afkast og en god risikospredning. Volatiliteten er lav, og så er energi-infrastruktur et marked med et kæmpestort vækstpotentiale,” siger han og påpeger, at historiske tal fra BlackRock, verdens største formueforvalter, viser, at investering i infrastruktur, er blandt de mest robuste aktivklasser både under høj- og lavkonjunktur og ved høj inflation.

Samme tendens bekræftes af en ny undersøgelse fra J.P. Morgan Asset Management, der viser, at en portefølje med alternativer (som fx energiinfrastruktur) kombineret med aktier og obligationer har givet det bedste risikojusterede afkast over en +30-årig periode fra 1989 til 2022. 

Om Obton Infrastructure Mix:

  • Forventet gns. årligt afkast (IRR) på 9% efter alle omkostninger og skat 
  • Risikoklassificering på 6 ud af 7
  • Forventet investeringsperiode på 8 år - exit sker i takt med salg af de underliggende fonde 
  • Indbygget årlig exit-mulighed
  • Minimumsinvestering DKK 750.000

 

Læs mere om Obton Infrastructure Mix

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.