Stabil-fonden sat til salg

Bestyrelsen i solfonden Obton Stabil har valgt at afsøge mulighederne for at frasælge hele fonden. Tidspunktet er ideelt nu, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Stabil-fonden blev stiftet i november 2017 og fuldtegnet i november 2019. I dag består fondens portefølje af solcelleparker med en samlet kapacitet på 575 MW i ni lande.
Bestyrelsen har hyret FIH Partners som finansiel rådgiver, og det er dem, der nu skal forsøge at finde en køber til fonden. 

Bestyrelsesformand i Obton Stabil, Søren Møller Dalgaard, forklarer, at salget sker med den begrundelse, at han sammen med den øvrige bestyrelse samt rådgiverne vurderer, at tidspunktet for et salg vil være ideelt nu.

”Vi har besluttet at sondere mulighederne for et samlet salg af fonden, fordi vi forventer, at det vil kunne give investorerne et rigtigt fornuftigt afkast af deres investering. Oprindeligt var tanken, at fonden skulle være i investorernes ejerskab i en lidt længere periode, men nogle gange handler det jo om at udvise rettidig omhu. Og der mener vi, at tiden er den rigtige til at undersøge mulighederne for et salg til enten en finansiel eller strategisk køber,” siger Søren Møller Dalgaard, der ikke ønsker ikke at komme ind på en eventuel salgspris:

”Vi må se, hvad der kommer af indikative bud og så tage en forhandling med de mest seriøse interesserede. Men det er klart, at en køber kan se, hvad investorerne oprindeligt har investeret. Og det er også klart, at der skal være en fornuftig gevinst, før et salg er relevant. Men sol spiller en stor rolle i det fremtidige energimiks. Og derfor er der stor interesse for store infrastruktur-projekter som Stabil-fonden, der er færdigudviklet og i fuld drift,” siger Søren Møller Dalgaard.

Hos Obton er CEO og stifter Anders Marcus glad for Obton Stabil bestyrelsens beslutning om at sondere mulighederne for et salg.

”Vi forvalter i alt 11 fonde. Stabil er blandt de største fonde i fuld drift og den første i Obtons historie, der nu bliver sat til salg. Det er vi spændte på. Dels mener vi, at fondens investorer står med en attraktivt vare i form af en diversificeret portefølje med en aktivsum på over 6 mia. kr. Og det er på et tidspunkt, hvor hele verden efterspørger vedvarende energi som aldrig før. Samtidig er investeringsstrategien for nogle af vores nyere fonde netop også at videresælge fonden efter 6-8 år i drift. Så vi er meget spændte på resultatet. Det er klart, at vi i den grad glæder os på investorernes vegne, når et exit kan komme før tid, hvis afkastet samtidig er attraktivt,” siger Anders Marcus.


Fakta om Obton Stabil:
  • Fonden blev stiftet i november 2017 og fuldtegnet i november 2019
  • Fonden er ejet af ca. 1.100 danske investorer – både selskabsinvestorer, privatinvestorer og institutionelle investorer med egne investorvalgte bestyrelser
  • Indskudt egenkapital på DKK 2,1 mia.
  • Samlet aktivsum på DKK 6 mia.
  • Obton Stabil har en portefølje på i alt ~575 MW solcelleprojekter i drift
  • Projekterne er fordelt i ni OECD-lande, så fonden har stor risikospredning i forhold til geografi og el-markeder
  • Obton varetager den daglige drift af alle solcelleparkerne

 

Se omtale på Børsen.dk 

 

Se video fra Stabil-fondens største solcellepark i Tyskland:

Obton lancerer ny batterifond

Som de første i Danmark lancerer Obton et helt nyt investeringskoncept, hvor danske investorer har mulighed for at tjene penge på lagring af energi. Det er et marked med et kæmpestort potentiale, siger CEO Anders Marcus.

Største taganlæg i Obtons historie sat i drift

Taganlægget er placeret på et stort logistikcenter i den hollandske by Veendam nær Groningen.

Obton overtager fire energispecialister fra konsulentfirmaet Brinckmann

Obton A/S satser på udvikling af solcelleparker i Danmark og ansætter derfor fire nye specialister på området.

Obton leverer endnu et rekordregnskab

Obtons årsregnskab for 2021 endte med et overskud på 272 mio. kr. før skat. Et resultat, der i høj grad understreger solenergi som en attraktiv investeringsmulighed for danske investorer.