Obton sælger hollandsk solcellepark til det tyske investeringsselskab CEE Group

I 2018 startede Obton udviklingen af en helt ny solcellepark i den hollandske by Roosendaal. Den færdige solcellepark på knap 35 MW er nu solgt til det Hamborg-baserede investeringsselskab CEE Group, der har mere end 20 års erfaring med vedvarende energiprojekter.

I 2020, før anlægget kom i drift, besluttede Obton og Stabil-fondens bestyrelse at sælge solcelleparken, da bestyrelsen vurderede, at der var en for stor overvægt af hollandske anlæg Stabil.

I samarbejde med den tyske bank Bankhaus von der Heydt gik Obton derfor i gang med at finde mulige købere til solcelleparken og i løbet af kort tid meldte fire potentielle købere sig på banen.

Det resulterede i, at Obton indgik en aftale om salg af anlægget til det tyske investeringsselskab CEE Group – en betydelig spiller på det Europæiske marked, der forvalter aktiver for over 14 mia. kr. i sol- og vindenergi på vegne af bl.a. tyske pensionskasser.

CEE Group købte solcelleparken til et lavere afkast, end eksempelvis investorerne i den aktuelle fond Solenergi Impact har købt ind på. Og det taler ind i en aktuel udfordring for mange institutionelle investorer.

Attraktivt for institutionelle investorer
Usikkerheden på de finansielle markeder og lave obligationsrenter betyder, at det er blevet sværere at opnå solide og stabile afkast for de institutionelle investorer som fx pensionsselskaber.

Netop det stabile cashflow fra driften af solcelleparker har fået de fleste institutionelle investorer til at opjustere mængden af investeringer i vedvarende energi – og nok så interessant at de gør det til en lavere afkastforventning, blot afkastet er stabilt, at der genereres et løbende udbytte, og at selskaberne kan opnå en stor volumen i deres investering.  

Blåstempling af solenergi som investeringscase
Hos Obton er en del af vækststrategien i stigende grad at udvikle investeringscases for store, institutionelle investorer, der ikke selv har mulighed for at udvikle eksempelvis solcelleparker med tilstrækkelig volumen.

Samtidig er det også en del af strategien at begynde længere tilbage i værdikæden og udvikle solcelleparkerne fra bunden for derefter at videresælge parkerne.

Salget til CEE Group understreger, at Obton er i stand til at udvikle solide og attraktive projekter inden for solenergi og sælge dem til et institutionelt marked, der hungrer efter at investere i solcelleenergi.

 

Succes med første strukturerede exitvindue i Obton-fond

Trods en kurs på 1,17 valgte kun 11 investorer ud af 215 at sælge deres aktier, hvilket vidner om et stærkt investeringsprodukt.

Obton åbner kontor i Tokyo og ansætter japansk CEO

Obtons interesser i det japanske solmarked er i kraftig vækst. Derfor har vi ansat en lokal direktør for datterselskabet Obton Japan og åbnet et nyt kontor i ambassadekvarteret i Tokyo.

Obton køber japansk solcellepark med finansiel opbakning fra EKF Danmarks Eksportkredit

EKF Danmarks Eksportkredit (EKF) har for første gang givet et eksportlån på cirka 500 mio. kr. til køb af en solcellepark. Lånet sikrer, at Obton kan købe solcelleparken Shirakawa (31 MWp) i Japan.

Obton sælger hollandsk solcellepark til det tyske investeringsselskab CEE Group

Salget blåstempler Obton som udvikler af solcelleprojekter helt fra bunden, lyder det fra CEO Anders Marcus.