Obton sælger hollandsk solcellepark til det tyske investeringsselskab CEE Group

I 2018 startede Obton udviklingen af en helt ny solcellepark i den hollandske by Roosendaal. Den færdige solcellepark på knap 35 MW er nu solgt til det Hamborg-baserede investeringsselskab CEE Group, der har mere end 20 års erfaring med vedvarende energiprojekter.

Den nye solcellepark blev tilsluttet elnettet i august 2021, og de 78.000 solceller kan hvert år levere grøn energi til ca. 10.000 husstande.  

Nicky Larsen, Senior Business Developer hos Obton, har sammen med Obtons hollandske joint venture-partner Green IPP stået i spidsen for udviklingen af parken, og det efterfølgende salg til CEE Group. Han er glad for, at salget nu er en realitet.

”Det har været et rigtig spændende udviklingsprojekt at være en del af. For tre år siden startede vi på en bar mark, og nu har vi afleveret en spritny og super effektiv solcellepark til CEE Group. I forbindelse med salget har vi fået finansiel rådgivning fra den tyske bank Bankhaus von der Heydt, og helt generelt har samarbejdet med alle de involverede parter været meget professionelt og tillidsfuldt. Vi er derfor meget tilfredse med salget,” siger Nicky Larsen.

Del af en ny vækststrategi

Anders Marcus, CEO hos Obton, er ligesom Nicky Larsen yderst tilfreds med salget til CEE Group.

”Vi er utrolig stolte over at kunne udvikle en stor solcellepark helt fra bunden for derefter at kunne sælge den videre til en stor, professionel institutionel investor, som har mange år på bagen inden for køb og drift af energiprojekter. Vi ser det som en klar blåstempling af Obton som udvikler af solenergiprojekter,” siger han og tilføjer, at Obton fremover ønsker for at gennemføre langt flere af denne slags handler med store institutionelle investorer.

”Salget til CEE Group understreger en ny og vigtig del af vores vækststrategi frem mod 2025. Vi har allerede en stor pipeline af nye udviklingsprojekter, og vi forventer derfor stor vækst på dette område i de kommende år. Samtidig er det vigtigt for os at tage ansvar og bidrage til den grønne omstilling rundt omkring i verden. Det mener vi, at denne vækststrategi i høj grad er med til at påvirke,” siger Anders Marcus.

 

Om CEE Group:

CEE Group er en tysk kapitalforvalter med speciale i sol- og vindenergiprojekter. Virksomheden forvalter aktiver for ca. 14,1 mia. kr. i en portefølje, der i øjeblikket består af i alt 42 vindmølleparker på land og 34 solcelleparker. CEE Groups kunder er primært institutionelle investorer med interesse i vedvarende energi.

Stabil-fonden sat til salg

Bestyrelsen i solfonden Obton Stabil har valgt at afsøge mulighederne for at frasælge hele fonden. FIH Partners er hyret til at finde potentielle købere.

Obton lancerer ny batterifond

Som de første i Danmark lancerer Obton et helt nyt investeringskoncept, hvor danske investorer har mulighed for at tjene penge på lagring af energi. Det er et marked med et kæmpestort potentiale, siger CEO Anders Marcus.

Største taganlæg i Obtons historie sat i drift

Taganlægget er placeret på et stort logistikcenter i den hollandske by Veendam nær Groningen.

Obton overtager fire energispecialister fra konsulentfirmaet Brinckmann

Obton A/S satser på udvikling af solcelleparker i Danmark og ansætter derfor fire nye specialister på området.