Obton sælger fransk solprojekt til Ingka Investments

Ingka Investments, som er IKEAs investeringsforretning, har underskrevet en aftale med Obton A/S om at overtage en kommende solcellepark i Frankrig. Obton har udviklet rettighederne til solcelleparken og videresælger nu projektet i Ready-to-build-stadiet. Obton vil stadig fungere som rådgiver i anlægsfasen.


Solcelleparken bliver på 19,6 MW med en årlig produktion på cirka 23 GWh svarende til det årlige forbrug i 6.000 husstande. Parken, der ligger i den franske kommune Langeron, er planlagt til at gå i drift i midten af 2024.  

Ingka Investment har en overordnet målsætning om at være klimapositiv i 2050. Købet af solprojektet Langeron har derfor været en vigtig strategisk prioritering for Ingka Investment, der blandt andet investerer massivt i vedvarende energi og tiltag indenfor cirkulær økonomi.

"Vi er løbende på udkig efter nye vedvarende energiprojekter, som vi kan investere i. Vi vil gerne gøre en god forretning samtidig med, at vi er en ansvarlig forretning,” siger Peter van der Poel, Managing Director i Ingka Investments.

Salget understøtter strategien

Anders Marcus, CEO i Obton, er glad for at kunne levere et solprojekt til en stor spiller som IKEA, der både vægter klimaet højt, men som også ser en god forretning i solenergi.   

”Som en del af Obtons strategi satser vi i stigende grad på at udvikle projekter fra bunden, som derefter videresælges til enten Obtons investorfonde eller andre institutionelle investorer. Salget til IKEA viser, at vi er i stand til at udvikle og sælge attraktive projekter fra bunden. Det er ofte en lang og meget kompliceret proces, som også indebærer en betydelig risiko. Derfor skal der også lyde en stor ros til vores kolleger i Obton France, der står bag udviklingsprojektet.

Om Ingka Investments:
  • Ingka Investments er en del af Ingka Group, der har tre forretningsben: IKEA Retail, Ingka Centres og Ingka Investments. 
  • Ingka-gruppen ejer i øjeblikket 1,7 GW vind- og solcelleanlæg i 15 lande i Europa og Nordamerika og har forpligtet sig til at eje 0,6 GW projekter inden for udvikling eller konstruktion. Derudover udvikler Ingka Group en pipeline på omkring 1 GW onshore vind- og solcellekapacitet og 4,5 GW offshore vindkapacitet.

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.