Obton leverer tilfredsstillende årsregnskab trods udfordringer i 2022

Hos Obton har vi netop offentliggjort vores årsregnskab for 2022, der viser et driftsresultat på 321 mio. kr. Samtidig steg omsætningen med hele 73 pct. til 1,1 mia. kr.

”2022 var et år, hvor vi blev ramt af mange uforudsigelige begivenheder. Krigen i Ukraine satte den europæiske energiforsyning under pres, hvilket fik energipriserne til at stege voldsomt. Inflationen og renterne steg ligeledes, og vi oplevede udfordringer med de internationale forsyningskæder i forhold til at få leveret nye solcellemoduler,” siger CEO i Obton, Anders Marcus og fortsætter:    

”Set i lyset af disse vanskelige forhold har vi leveret et meget tilfredsstillende årsresultat. Vi har samtidig bevist, at vi står på et solidt og robust forretningsfundament, der kan modstå både uforudsete udfordringer og udgifter – og at vi formår at drage nytte af nye muligheder i et omskifteligt marked,” påpeger han.

Forretningspotentiale i energilagring

På baggrund af begivenhederne i 2022 og de eskalerende klimaforandringer er politikere over hele verden enige om, at der skal opføres langt flere vedvarende energiprojekter i de kommende årtier.

”Den udvikling er vi klar til at tage del i hos Obton. Derudover kan vi også bidrage med battery storage-projekter, som vi vurderer, er et område med et meget stort forretningspotentiale. Mulighederne for at kunne lagre energi er nemlig en helt grundlæggende forudsætning for, at verden kan blive ved med at udbygge de store mængder af vedvarende energi som fx sol- og vindenergi,” siger Anders Marcus.

Obton drifter indtil videre to batteriparker i Tyskland, og der er flere projekter på vej ind i porteføljen.


Læs Obtons årsrapport 2022

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.

Obton lancerer ny mixfond

Ny mixfond giver investorer adgang til afkast fra udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter.