Obton leverer tilfredsstillende årsregnskab trods udfordringer i 2022

Hos Obton har vi netop offentliggjort vores årsregnskab for 2022, der viser et driftsresultat på 321 mio. kr. Samtidig steg omsætningen med hele 73 pct. til 1,1 mia. kr.

”2022 var et år, hvor vi blev ramt af mange uforudsigelige begivenheder. Krigen i Ukraine satte den europæiske energiforsyning under pres, hvilket fik energipriserne til at stege voldsomt. Inflationen og renterne steg ligeledes, og vi oplevede udfordringer med de internationale forsyningskæder i forhold til at få leveret nye solcellemoduler,” siger CEO i Obton, Anders Marcus og fortsætter:    

”Set i lyset af disse vanskelige forhold har vi leveret et meget tilfredsstillende årsresultat. Vi har samtidig bevist, at vi står på et solidt og robust forretningsfundament, der kan modstå både uforudsete udfordringer og udgifter – og at vi formår at drage nytte af nye muligheder i et omskifteligt marked,” påpeger han.

Forretningspotentiale i energilagring

På baggrund af begivenhederne i 2022 og de eskalerende klimaforandringer er politikere over hele verden enige om, at der skal opføres langt flere vedvarende energiprojekter i de kommende årtier.

”Den udvikling er vi klar til at tage del i hos Obton. Derudover kan vi også bidrage med battery storage-projekter, som vi vurderer, er et område med et meget stort forretningspotentiale. Mulighederne for at kunne lagre energi er nemlig en helt grundlæggende forudsætning for, at verden kan blive ved med at udbygge de store mængder af vedvarende energi som fx sol- og vindenergi,” siger Anders Marcus.

Obton drifter indtil videre to batteriparker i Tyskland, og der er flere projekter på vej ind i porteføljen.


Læs Obtons årsrapport 2022

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Udfordrende 2023 for Obton – vækstplaner er dog uforandrede

Obton mødte flere benspænd i 2023, der bød på underskud og tilbagegang i omsætningen. Men de strategiske ambitioner for fremtiden fastholdes.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).