Obton lancerer endnu en batterifond

I Obtons nyeste fond, Obton Scale, kan danske investorer igen blive en del af et unikt investeringskoncept, hvor indtjeningen kommer fra lagring af energi i store batteriparker. De første erfaringer fra tyske batteriparker viser, at det er en god forretning.


Over hele verden investeres der massivt i vedvarende energi – især fra solceller og vindmøller. Det er godt for klimaet, men det skaber samtidig en stadig større udfordring for de forskellige landes elnet, fordi produktionen af vedvarende energi svinger op og ned.

En del af løsningen på denne udfordring er store batteriparker, der på forskellige måder kan optimere udnyttelsen af den vedvarende energi.

For eksempel kan batterierne handle med strøm ved at blive ladet op, når der er overskud af vedvarende energi og bruges til at levere strøm, når efterspørgslen er højere end produktionen; dette kan også bidrage til at stabilisere elnettene. Begge dele er med til at skabe indtjening til investorerne i Obton Scale.

Succesfuld opstart i Tyskland

Obton Scale er efterfølgeren til Obton første batterifond, Obton Dynamic. Den blev fuldtegnet i starten af marts 2023, og i denne fond er to tyske batteriparker i fuld drift indtil videre.

”Bruttoavancen fra de første to måneders drift ligger samlet set 8% over budget. Vi ser også gode resultater fra de to batteriparker i marts, så generelt ser performance lovende ud,” fortæller Anders Marcus, CEO i Obton.

Batteriparkerne styres af avancerede softwaresystemer, som afgør, hvornår det bedst kan betale sig at op- og aflade batterierne og/eller tilbyde stabilisering af elnettet, også kaldet frekvensregulering.

Stort forretningspotentiale

”Samlet set er vi meget tilfredse med, at vi så hurtigt har fået valideret Battery Storage som en solid investeringscase. Ud fra de realiserede tal kan vi konstatere, at forretningsmodellen hænger sammen, og derfor er vi heller ikke i tvivl om, at der både nu og i fremtiden ligger et stort investeringspotentiale i Battery Storage,” siger Anders Marcus.


Fakta om Obton Scale:
  • Fonden kommer til at eje flere batteriparker – primært tyske
  • Investorer kan se frem til et forventet gns. årligt afkast på 9,5% (IRR)
  • Risikoklassificering på 6 ud af 7
  • Målet er at frasælge fonden efter 6-7 års drift  
  • Der skal indsamles 300 mio. kr. i egenkapital til fonden
  • Minimumsinvesteringen er på 1 mio. kr. for at blive investor i fonden

Læs mere om Obton Scale her

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.

Obton lancerer ny mixfond

Ny mixfond giver investorer adgang til afkast fra udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter.