Obton køber sin til dato største solcellepark

Obton køber 65 megawatt stor solcellepark i Tyskland. Parken vil efter opførelsen producere strøm til næsten 15.000 husstande.


Et areal på størrelse med mere end 80 fodboldbaner i Tyskland bliver snart rammen om Obtons til dato største solcellepark. Det 65 megawatt store energiprojekt er udviklet af det australsk/kinesiske selskab Clenergy, som Obton overtager parken fra.

”Vi er begejstrede for at udvide vores aktiviteter på det tyske marked, hvor vi stadig ser et stort potentiale. Tyskland har en ambitiøs målsætning om, at 65 procent af landets energimix i 2030 skal dækkes af vedvarende energikilder, og hos Obton er vi glade for at få lov til at bidrage til denne omstilling,” siger CEO hos Obton Anders Marcus.

Hvis Tyskland skal nå sit klimamål, kræver det, at der hvert år frem mod 2030 installeres 8 gigawatt ny grøn energi. En stor udfordring, der samtidig fordrer, at landet udfaser sine kulkraftværker og sætter skub i byggeriet af både solcelleanlæg og vindmøller.

”Ligesom en række andre europæiske lande skal Tyskland have fart på for at nå sit 2030 mål. Hos Obton mærker vi en stigende efterspørgsel på grøn energi på tværs af Europa, og særligt solenergi er en energikilde, som vi kommer til at se meget mere af i fremtiden,” siger Anders Marcus

Han forklarer efterspørgslen med, at priserne på solceller generelt er faldet, og elprisen nærmer sig eller har ramt markedsprisen.

Obtons nye projekt i Tyskland bliver opført i Ganzlin, og kommer til at producere strøm til næsten 15.000 husstande.


Fakta om solcelleparken:
  • Opføres i Ganzlin i Tyskland
  • Forventet tilslutning ultimo marts
  • Kapacitet på 65 MW
  • Fylder mere end 80 fodboldbaner
  • Der er brugt mere end en million kubikmeter sand og grus til at planere
  • Der opsættes mere end 165.000 PV moduler

 

Se droneoptagelser fra parken her

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.