100% succes for Obton ved energiauktion i Irland – 120 MW solenergi på vej

I samarbejde med irske Shannon Energy bød Obton for nylig på 11 nye solenergiprojekter ved Irlands første energiauktion, der skal støtte opførelsen af vedvarende energi. Da auktionen var slut, var rettighederne til alle 11 projekter i hus.

Anders Marcus, CEO i Obton, glæder sig over den vellykkede energiauktion, som fandt sted i slutningen af juli.

”Vi er utrolig glade for, at alle vores 11 projekter gik igennem til auktionen. Nu har vi sikret os en solid pipeline af projekter, som er et vigtigt skridt i forhold til at sætte fart på den grønne omstilling i Irland.”

Projekterne får en samlet kapacitet på 120 MW og vil årligt kunne levere grøn energi til 20.000 husstande. Men det stopper ikke her, forklarer Anders Marcus.

”Vi vil løbende udbygge vores irske portefølje til en samlet kapacitet på mere end 500 MW. Det vil ske gennem kommende energiauktioner over de næste fem år og kræver en samlet investering på ca. 300 millioner euro.”

Stærkt makkerpar
Ifølge bestyrelsesformand i Shannon Energy, Gerry Shannon, skyldes det flotte resultat af auktionen flere forhold.

”Vores projekter repræsenterer en meget høj kvalitet, og det viser samtidig, at der er en enorm tillid til, at Shannon Energy og Obton sammen kan løfte opgaven og hjælpe den irske regering med at nå sit mål om 70% elproduktion fra vedvarende energikilder inden 2030. Det er vi selvfølgelig både glade og stolte over,” fastslår han.


Fakta:
  • De 11 projekter ligger i otte irske amter - Cork, Galway, Longford, Meath, Offaly, Tipperary, Waterford og Wexford.
  • Den samlede kapacitet på 120 MW kan levere grøn energi til ca. 20.000 husstande om året.
  • Projekterne forventes at være fuldt operationelle og kan levere strøm til det irske elnet inden 2022.
  • Det forventes, at der vil blive skabt mere end 200 jobs i forbindelse med opførelsen af de nye solcelleparker.
  • De irske projekter vil indgå i Obtons store solfonde, hvor den faste indtjening vil levere stabile afkast til Obtons investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.

Obton lancerer ny mixfond

Ny mixfond giver investorer adgang til afkast fra udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter.