100% succes for Obton ved energiauktion i Irland – 120 MW solenergi på vej

I samarbejde med irske Shannon Energy bød Obton for nylig på 11 nye solenergiprojekter ved Irlands første energiauktion, der skal støtte opførelsen af vedvarende energi. Da auktionen var slut, var rettighederne til alle 11 projekter i hus.

Anders Marcus, CEO i Obton, glæder sig over den vellykkede energiauktion, som fandt sted i slutningen af juli.

”Vi er utrolig glade for, at alle vores 11 projekter gik igennem til auktionen. Nu har vi sikret os en solid pipeline af projekter, som er et vigtigt skridt i forhold til at sætte fart på den grønne omstilling i Irland.”

Projekterne får en samlet kapacitet på 120 MW og vil årligt kunne levere grøn energi til 20.000 husstande. Men det stopper ikke her, forklarer Anders Marcus.

”Vi vil løbende udbygge vores irske portefølje til en samlet kapacitet på mere end 500 MW. Det vil ske gennem kommende energiauktioner over de næste fem år og kræver en samlet investering på ca. 300 millioner euro.”

Stærkt makkerpar
Ifølge bestyrelsesformand i Shannon Energy, Gerry Shannon, skyldes det flotte resultat af auktionen flere forhold.

”Vores projekter repræsenterer en meget høj kvalitet, og det viser samtidig, at der er en enorm tillid til, at Shannon Energy og Obton sammen kan løfte opgaven og hjælpe den irske regering med at nå sit mål om 70% elproduktion fra vedvarende energikilder inden 2030. Det er vi selvfølgelig både glade og stolte over,” fastslår han.


Fakta:
  • De 11 projekter ligger i otte irske amter - Cork, Galway, Longford, Meath, Offaly, Tipperary, Waterford og Wexford.
  • Den samlede kapacitet på 120 MW kan levere grøn energi til ca. 20.000 husstande om året.
  • Projekterne forventes at være fuldt operationelle og kan levere strøm til det irske elnet inden 2022.
  • Det forventes, at der vil blive skabt mere end 200 jobs i forbindelse med opførelsen af de nye solcelleparker.
  • De irske projekter vil indgå i Obtons store solfonde, hvor den faste indtjening vil levere stabile afkast til Obtons investorer.

Succes med første strukturerede exitvindue i Obton-fond

Trods en kurs på 1,17 valgte kun 11 investorer ud af 215 at sælge deres aktier, hvilket vidner om et stærkt investeringsprodukt.

Obton sælger hollandsk solcellepark til det tyske investeringsselskab CEE Group

Obton sælger helt ny solcellepark på knap 35 MW til det Hamborg-baserede investeringsselskab CEE Group, der har mere end 20 års erfaring med vedvarende energiprojekter.

Obton åbner kontor i Tokyo og ansætter japansk CEO

Obtons interesser i det japanske solmarked er i kraftig vækst. Derfor har vi ansat en lokal direktør for datterselskabet Obton Japan og åbnet et nyt kontor i ambassadekvarteret i Tokyo.

Obton køber japansk solcellepark med finansiel opbakning fra EKF Danmarks Eksportkredit

EKF Danmarks Eksportkredit (EKF) har for første gang givet et eksportlån på cirka 500 mio. kr. til køb af en solcellepark. Lånet sikrer, at Obton kan købe solcelleparken Shirakawa (31 MWp) i Japan.