‹ TilbageSolceller og vindmøller

Tyskland slår rekord for alternativ energi

Tyskland er blandt verdens største markeder for vedvarende energi, og den 11. maj satte landet ny verdensrekord inden for feltet, da hele 74% af strømproduktionen i landet kom fra vind- og solenergi.

 

I december 2013 satte Danmark verdensrekord med en energiproduktion, hvor knap 60% en overgang stammede fra vindenergi. Denne rekord er nu blevet slået af Tyskland, der har haft en imponerende start på 2014, når det kommer til vedvarende energi. Ved middagstid den 11. maj satte landet rekord, da 74% af strømproduktionen kom fra vedvarende energikilder. Også overordnet set er produktionen i årets første måneder skelsættende.

 

Klik og læs mere om energirekorderne her

 

Ny rekord maner bekymringer til jorden 

Som del af sin omfattende strategi, Energiewende, hvor Tyskland frem mod 2050 øger andelen af vedvarende energi til 80% af landets strøm, er Tyskland i fuld gang med at omstille sin elforsyning til bl.a. sol- og vindenergi.
Den nye rekord, med en strømproduktion hvor hele 74% kom fra vedvarende energikilder, er derfor en vigtig milepæl for landet. Kritiske røster har udtrykt bekymring for, om det tyske elnet ville kunne følge med til udsvingene i de forskellige energikilders produktion, men ifølge den franske energikonsulent, Bernard Chabot, viser tallene fra 11.maj, at denne bekymring er unødvendig.

 

Læs Bernard Chabots udtalelse her 

 

 

Flot udvikling bl.a. båret af solcelleanlæg

Generelt set var Tyskland i årets første kvartal godt på vej mod sit ambitiøse energimål. Samlet set kom 27% af strømmen i denne periode fra vedvarende energikilder, især sol og vind, hvilket også udgør en rekord.
Den imponerende og ambitiøse udvikling i Tyskland er især båret af et øget antal installationer af bl.a. solanlæg, som også udgør en stor del af Obtons portefølje af investeringsprojekter. Det flotte resultat i årets første kvartal er desuden godt hjulpet på vej af godt vejr i landet, der har gjort produktionen af solenergi særdeles gunstig.

 

Se her hvilke investeringsprojekter, Obton tilbyder i øjeblikket