Opstart på nyt solmarked: Sådan kom vi i gang i Irland

Der lå mange måneders hårdt arbejde forud for Obtons kæmpesucces ved Irlands første energiauktion, der løb af stablen i juli 2020. Senior Business Developer Klaus Andersen giver et indblik i processen op til her.


”Vi gik ind i auktionen med 120 megawatt, og vi kom ud med 120 megawatt. Det overgik vores vildeste forventninger”.  

Sådan siger Senior Business Developer Klaus Andersen med stor tilfredshed i stemmen. Han er ansvarlig for Obtons 11 nye projekter i Irland og har de seneste to år stået i spidsen for det internationale team, der har sørget for, at Obton nu for alvor har sparket døren ind til det irske solmarked.  

”Det er virkelig godt gået af det team, som har været omkring projektet. De har arbejdet dag og nat for, at det her skulle lykkedes.”

Klaus Andersen er slet ikke tvivl om, at Irland kan blive et rigtig godt eventyr for både Obtons investorer og for Obton som international soludvikler.

”Vi har et overordnet mål om at nå 500 megawatt i Irland hen over en periode på 5 år. Og vi tror faktisk på, at vi også kan nå mere end det, så Irland kan blive en af grundpillerne i vores nye fond Solenergi Impact.”


Hør Klaus fortælle meget mere om processen i denne video:

 

 

Gør som pensionsselskaberne og diversificer din portefølje med unoterede aktiver

Ny rapport fra brancheforeningen F&P viser, hvordan unoterede aktiver skaber værdi for forsikrings- og pensionsselskaberne. Få inspiration til, hvordan du selv kan kopiere strategien her.

Solenergi: Sådan optimerer vi driften ved hjælp af data og digitale værktøjer

Med intelligent brug af data og nye innovative teknologier i baglommen arbejder Obtons tekniske specialister kontinuerligt på at optimere driften.

3 grunde til at projektrettigheder er en interessant investering

Værdiskabelsen er stor, når et nyt energiprojekt er udviklet helt frem til byggestart. Det er svært at nå dertil, men når det lykkes, er det en attraktiv og efterspurgt vare.

Eksplosiv vækst i solenergi kræver hurtig udrulning af lagringsteknologi

Nye tal viser, at EU-landene installerer ny solkapacitet hurtigere end nogensinde før. Men det kræver samtidig langt mere lagringskapacitet for at udnytte den producerede energi optimalt, lyder det fra Det Europæiske Miljøagentur.