‹ TilbageHer Finder Du Os

Obton som markedsleder

I en optælling af alle K/S-projekter i 2014, som indeholder både investeringer i sol, vind og ejendomme, taler tallene for sig selv. På tværs af alle udbydere stod Obton for 43% af projekterne - hvilket er en stigning på 25% i forhold til 2013.

 

Tal for 2014 placerer Obton som markedsleder

Optællingen viser ydermere, at det samlede udbud af K/S-projekter er steget, mens markedets andre udbydere - undtagen Obton - har udbudt en smule under 2013-forhold. Oven i K/S-solcelleprojekter lancerede Obton i 2014 projekter på både vindmølle- og ejendomsmarkedet. Begge markeder, som Obton venter sig mere af i 2015.

Partner og investeringsdirektør hos Obton, Oliver Peters, forklarer udviklingen således:

 

” I en branche, hvor konkurrencen år for år skærpes, er det yderst tilfredsstillende, at Obton igen har formået at tage markedsandele. Vi har i år afsat mange solcelleprojekter som ’Private Placements’, hvor én investor køber et helt solcelleprojekt – en investeringsform, som vi vil se mere af i 2015. Trods hovedvægt på solcelleprojekter bliver 2015 et år, hvor vi vil udbyde nye vindmølle- og ejendomsprojekter. ”

 

Diagram Markedsandel

 

Intet salg uden attraktive produkter

Obtons indkøbsafdeling sørger for, at de produkter, som investorerne efterspørger, kommer på hylderne. I en til tider benhård og dynamisk branche kræves der mange års erfaring for at kunne manøvrere rundt på markedet og tilbyde de bedste projekter – en erfaring, som Obton bl.a. har opbygget efter indgåelse af købskontrakter på mere end 250 solcelleparker rundt om i Europa.

 

2014 har været endnu et produktivt år, hvor indkøbsafdelingen igen hævede barren for antal af indkøbte projekter. Bent Hansen, partner og chef for indkøbsafdelingen, udtaler følgende om året, der gik, og hvad der ses frem til i 2015:

 

” 2014 har været et rekordår, hvor vi takket være lavere renter, solid likviditet og større finansieringsberedskab har fundet attraktive projekter på de tyske og franske markeder, der trodser tendensen om lavere afkast. I dette år forventer vi at kunne overgå sidste års indkøb – og måske åbne op for 1-2 nye markeder. Dog vil vores primære fokus til stadighed været rettet mod Frankrig, Tyskland og til dels England. ”

 

Nye ansatte polstrer organisationen

På Obtons interne linjer udvider vi organisationen, så vi kan forsætte med at yde den nødvendige service til vores nye og eksisterende investorer. Dette gør vi bl.a. med nye controllere, bogholdere og kommunikationsmedarbejdere, som bliver tilføjet organisation i løbet af 2. kvartal af 2015 og bringer det samlede antal ansatte op på 40.

 

Med udvidelsen af medarbejderstaben, forøgelsen af investorkredsen og de rette produkter forventer Obton, når 2015 er omme, igen at være placeret som markedsleder og investorernes foretrukne udbyder.

 

 

Vil du lære mere om de mange fordele ved at investere i et K/S via Obton?

Klik her - og få tilsendt guiden "Hvad er et K/S?"

Hvad Er Et Ks Gratis Guide