Obton lancerer ny batterifond

Som de første i Danmark lancerer Obton et helt nyt investeringskoncept, hvor danske investorer har mulighed for at tjene penge på lagring af energi. Det er et marked med et kæmpestort potentiale, siger CEO Anders Marcus.

 

Alvorlige klimaforandringer og en aktuel energikrise har sat gang i massive investeringer inden for vedvarende energikilder som blandt andet sol- og vindenergi. Det er i sig selv en positiv udvikling, men det skaber samtidig en stadig større udfordring for de elnet, som de store mængder af vedvarende energi bliver pumpet ind i, fordi energien er afhængig af vind og vejr.

Der findes dog en løsning, som kan afhjælpe en del af problemet med de overbelastede elnet, og det er lige præcis her, at Obton har spottet batteriparker som et nyt og attraktivt forretningsområde.

”Vi mener, at der er rigtig mange muligheder for at lave en god forretning inden for det, vi kalder ”battery storage”. Derfor har vi netop lanceret vores nye batterifond Obton Dynamic, hvor vi gør det muligt for danske investorer at købe sig ind i en alternativ investeringsfond, der kommer til at eje og drifte tre store batteriparker i Tyskland,” siger Anders Marcus.

Flere indtægtskilder

Obton har været aktiv på det tyske energimarked i mere end 10 år og har derfor et indgående kendskab til udfordringerne i det tyske elnet. Samtidig er Tyskland et af de lande i Europa, som er længst fremme med battery storage.

”I praksis bliver fondens tre store batteriparker koblet direkte på elnettet, og herefter er der flere forskellige indtægtskilder, som skaber indtjening til investorerne. Nogle af dem handler om at hjælpe elnet-operatørerne med at stabilisere elnettet. Helt konkret betyder det, at batterierne kan aflaste elnettet ved at aftage strøm, når der er fare for overbelastning, og omvendt sende strøm ud i nettet, når der mangler strøm. En anden indtægtskilde går på, at batteriet ved hjælp af noget avanceret software kan købe og sælge strøm på de mest gunstige tidspunkter af døgnet. Her forventer vi, at der vil være et stort marked i fremtiden,” forklarer Anders Marcus.

Stort potentiale for battery storage

”Obton har mere end 13 års erfaring med at udvikle, finansiere og drifte store solcelleparker, og al den erfaring og know how, som vi har bygget op gennem årene, kan vi bruge til at bygge videre på investeringskonceptet inden for battery storage,” vurderer Anders Marcus og fortsætter:

”Vi er overbeviste om, at lagring af energi og battery storage har en stor fremtid, fordi det er en forudsætning for, at vi kan blive ved med at udvide kapaciteten af vedvarende energi. Og den udvikling ser bestemt ikke ud til at stoppe lige foreløbig – nærmere tvært imod,” siger Anders Marcus.  

 

Om Obton Dynamic: 
  • Alternativ investeringsfond, der består af tre tyske batteriparker. En er allerede i drift, den anden kommer i drift inden nytår og den tredje i løbet af 2023.
  • Investorerne kan se frem til 10% i forventet gns. årligt afkast (IRR) efter alle omkostninger og skat
  • Afkastet kommer fra forskellige indtægtskilder i fonden: Bl.a. ydelser til stabilisering af elnettet samt køb og salg af strøm på gunstige tidspunkter
  • Fonden har en levetid på 6-7 år. Herefter er det planen at videresælge fonden.
  • Investeringen er akkumulerende. Det betyder, at afkastet først bliver udbetalt, når fonden bliver videresolgt.
  • Der skal indsamles 220 mio. kr. i egenkapital til fonden, og minimumsinvesteringen er på 2 mio. kr. for at blive investor i fonden 

 

Læs mere om Obton Dynamic

 

Obton sælger fransk solprojekt til Ingka Investments

Obton har udviklet rettighederne til solcelleparken og videresælger nu projektet i Ready-to-build-stadiet. Obton vil stadig fungere som rådgiver i anlægsfasen.

Obton leverer tilfredsstillende årsregnskab trods udfordringer i 2022

Obton har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2022, der viser et driftsresultat på 321 mio. kr. Samtidig steg omsætningen med hele 73 pct. til 1,1 mia. kr.

Obton lancerer endnu en batterifond

I Obtons nyeste fond, Obton Scale, kan danske investorer igen blive en del af et unikt investeringskoncept, hvor indtjeningen kommer fra lagring af energi i store batteriparker.

Obtons første batterifond er kommet godt fra start

Batterifonden Obton Dynamic har indtil videre to tyske batteriparker i drift. De første erfaringer bekræfter, at der gode indtjeningsmuligheder til fonden.