Obton ansætter direktør for partnerskabsaftaler

Jens Kronvold Sørensen er startet i en nyoprettet stilling som partnerdirektør hos Obton. Her skal han stå i spidsen for at etablere en ny distributionskanal for solinvesteringer via partnerskabsaftaler i Danmark – og på sigt også i udlandet.

Jens Kronvold Sørensen er oprindeligt bankuddannet suppleret med en HD i finansiering, en formuerådgiveruddannelse samt en master i ledelse. Erhvervsmæssigt har Jens mere end 20 års erfaring med Private Banking, investering og kapitalforvaltning. Han kommer seneste fra en stilling som direktør i Danske Andelskasser Bank (DAB).

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud til en masse potentielle samarbejdspartnere og præsentere, hvad investeringer i solenergi kan gøre for dem og deres kunder. Helt grundlæggende leverer Obton stabile og grønne investeringsprojekter, hvor man som investor får det perfekte match mellem risiko, afkast og ansvarlighed. Porteføljeegenskaberne ved at inddrage investeringer i solenergi sammen med kundens eksisterende investeringer i eksempelvis aktier og obligationer er også interessante, fordi det bidrager til en mere optimal porteføljesammensætning,” siger Jens Kronvold.

Den grønne vinkel tiltaler mange

Ifølge Jens Kronvold er det også et stort plus, at Obtons solcelleparker producerer 100% grøn strøm, som er med til at mindske CO2-udledning i verden. Den vinkel betyder nemlig mere og mere for mange investorer.

”Gennem mine mange år i investeringsbranchen er jeg ofte stødt på kunder, som er interesseret i at investere i alternativer med en bæredygtig profil som fx solenergi. Og samtidig er det min erfaring, at pengeinstitutter, pensionsselskaber, investeringsforeninger og uafhængige kapitalforvaltere gerne vil tilbyde deres kunder nogle spændende alternative investeringsmuligheder som supplement til mere traditionelle investeringer i aktier og obligationer. Det er her, der er et stort potentiale for at etablere nye partnerskaber, som er gode for både investorerne, samarbejdspartnerne og klimaet,” påpeger Jens Kronvold.

Global medvind til solenergi

I øjeblikket bliver bæredygtige investeringer positivt påvirket af en megatrend omkring global, grøn omstilling drevet af politiske ambitioner og ansvarsfulde investorer som udover gode afkast gerne vil bidrage til den grønne omstilling.

”Vi har for nylig oplevet, at krigen i Ukraine har accelereret ønsket om at ændre energiforsyningerne i særligt Europa, hvor vi gerne vil være uafhængige af olie og gas fra Rusland. Her er solenergi oplagt at fokusere på, da det i dag er verdens billigste og hurtigste energiform at opføre,” siger Jens Kronvold.

Obton overtager fire energispecialister fra konsulentfirmaet Brinckmann

Obton A/S satser på udvikling af solcelleparker i Danmark og ansætter derfor fire nye specialister på området.

Obton leverer endnu et rekordregnskab

Obtons årsregnskab for 2021 endte med et overskud på 272 mio. kr. før skat. Et resultat, der i høj grad understreger solenergi som en attraktiv investeringsmulighed for danske investorer.

Obton i giganthandel - køber italienske solcelleanlæg for 4 mia. kr.

Handlen er vores største til dato og bringer os op i en helt ny liga i solbranchen,” fortæller CEO Anders Marcus.

Succes med første strukturerede exitvindue i Obton-fond

Trods en kurs på 1,17 valgte kun 11 ud af 215 investorer at sælge deres aktier, hvilket vidner om et stærkt investeringsprodukt.