Endnu engang rekordregnskab hos Obton Group

En stigende interesse for bæredygtige investeringer, udvidelser på det europæiske og australske marked samt øgning af antal ejendomsprojekter har ført til et overskud før skat på DKK 145 millioner for aarhusianske Obton Group

Bæredygtighed kom i den grad på dagsordenen i 2018, og også hos det aarhusianske investeringshus Obton Group kunne interessen mærkes. Investeringshuset med speciale i alternative investeringer har netop offentliggjort årsregnskabet for 2018, og igen i år kan virksomheden præsentere et trecifret millionoverskud - ikke mindst på grund af det øgede fokus på grønne investeringer, fortæller CEO Anders Marcus.

”Vi har mærket en markant stigning i interessen for grønne investeringer de senere år. Både private og virksomheder har fået øjnene op for, at grønne investeringer gør noget godt for klimaet og for virksomheders vedkommende også for deres brand,” forklarer Anders Marcus.


Over 500 globale solcelleprojekter

Aktuelt har Obton, det ene af de to søsterselskaber i Obton Group, over 500 globale solcelleprojekter, og flere er på vej.

”I 2018 har vi udvidet aktiviteterne både på det europæiske og det australske marked. Australien er ét af de lande, hvor solenergi udgør en stadig større andel af energiproduktionen, og hvor vi kan se, markedet fortsat vil være interessant mange år frem. Derfor har vi i 2018 etableret et samarbejde med en australsk samarbejdspartner, et såkaldt joint venture samarbejde, med henblik på at udvide vores australske portefølje i de kommende år,” fortæller Anders Marcus og fortsætter: 

”Holland forventer vi os også meget af. Her har vi været én af de første aktører på markedet og har i 2018 udvidet antallet af solcelleparker, så vi i dag er blandt de største i landet. Et andet land, vi følger tæt, er Irland, hvor vi også har indgået et joint venture samarbejde. Irerne befinder sig i dag på det niveau, som hollænderne var på for nogle år siden, og vi har derfor en unik mulighed for også at blive first movers her,” siger Anders Marcus. 

Stigende antal ejendomme

Også hos Obton Groups andet søsterselskab Koncenton var 2018 et fuldt ud tilfredsstillende år, fortæller Anders Marcus:

”Koncenton var i 2018 den tredjestørste opkøber af boligejendomme i Danmark, kun overgået af to internationale aktører, og har dermed på kort tid opnået en markant position på markedet. Vi har i 2018 lanceret vores eget udlejningsteam Go’ Bolig, som er kommet godt fra start, ligesom vi i det forløbne år har haft stor succes med at udbyde ejendomsprojekter i landets mellemstore byer.”

For både Obton og Koncenton har 2018 været året for et strategisk skifte. Hvor begge investeringsselskaber tidligere primært fokuserede på opkøb af færdige projekter, er selskaberne i dag ofte med fra starten af byggeprocessen.

”Både på det globale marked for solenergi og på ejendomsmarkedet i Danmark ser vi i dag et stigende antal aktører, hvilket øger konkurrencen om de attraktive projekter. Derfor har vi i 2018 og vil også fremover oftere påtage os rollen som projektudvikler. Et engagement længere nede i værdikæden er både med til at øge vores konkurrenceevne, samtidigt med at vi kan tilbyde vores investorer stærkere projekter til et solidt afkast,” siger Anders Marcus.

2018 blev også året, hvor Obton Group rundede en milepæl i antal medarbejdere. I efteråret 2018 kunne koncernen fejre medarbejder nummer 100, og yderligere 20 er kommet til siden da.

”På bare fem år er vi gået fra omkring 30 medarbejdere til i dag over 120. Vi kigger hele tiden efter nye dygtige medarbejdere og kommer fortsat til at vækste på medarbejdersiden,” fortæller Anders Marcus, der også på andre områder har store forventninger til fremtiden:

”Vi har både hos Obton og Koncenton en meget stor pipeline af projekter og oplever i begge selskaber særdeles stor interesse for vores produkter. Derfor har vi også allerede nu en forventning om, at vi igen i 2019 kommer til at levere et rekordregnskab,” afslutter Anders Marcus.

 

2018 - Året i tal 

Overskud før skat: DKK 145 mio. mod DKK 120 mio. i 2017

Bruttofortjeneste: DKK 246 mio. mod DKK 214 mio. i 2017

Investeringer under forvaltning: DKK 15 mia. mod DKK 10 mia. i 2017

 

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.