Om solenergiparken

Østerskov Solenergipark skal bidrage positivt til Skanderborg Kommunes overordnede målsætning om at øge produktionen af grøn energi i kommunen.   

Som udvikler af solenergiparken har Obton A/S en ambition om, at projektet skal skabe værdi i lokalområdet og i fællesskab med naboer og myndighederne at finde frem til den bedste løsning for projektet.

På denne side har vi samlet relevante informationer om projektet - inkl. tidslinje, links til vigtige dokumenter samt kontaktoplysninger. 

Fakta om solenergiparken

  • Lokalplanstørrelse: 59 hektar
  • Solcelleareal (byggefelt): 48 hektar
  • Arealudlæg til ankomstvej og naturarealer: 10 hektar
  • Nye beplantningsbælter: ca. 2km etableres med projektet
  • Kapacitet og produktion: forventeligt op til 60 MWp med en strømproduktion svarende til 14.800 husstandes årlige forbrug (4.400 kWh gennemsnitshusstand)

Se lokalplankort her

Projektarealet

Projektarealet ligger ca. 800 m øst for Låsby og ca. 1,6 km vest for Galten.
Området ligger i landzone og består i dag primært af marker, der drives som konventionelt landbrug.

Fokus på biodiversitet

Ifølge Skanderborg Kommunes miljøvurderingsrapport vurderes påvirkningen dyr og planter i og omkring solenergiparken at være neutral.

Indenfor projektområdet vil mindre dyr få forbedrede levevilkår og spredningsmuligheder, mens større vildt vil få forbedrede spredningsmuligheder rundt om parken.

Mindre dyr kan passere trådhegnet omkring parken og kan spredes frit som hidtil. Samtidig kan fraværet af dyrkning, næringstilførsel, sprøjtning og jordbearbejdning samt etablering af beplantningsbælter og biodiversitetsområder forbedre spredningsmulighederne for både dyr og planter generelt. 

Læs Miljørapporten her

Afgrænsende læhegn

Der vil blive etableret beplantningsbælter omkring parken.

De kommer til at bestå af 3-rækkede læhegn, som skal opnå en højde på ca. 5 meter i højden og får en bredde på ca. 5 meter.

Efter 5-7 år skal læhegnene have opnået en afskærmende effekt.

Passager til stor vandsalamander

Af hensyn til bibeholdelse af spredningsvejene for stor vandsalamander, etableres der sammen med projektet, en korridor på 10 meters bredde til passage under solpanelerne.

Bræmmen skal etableres, så den fungerer som spredningsvej for padder, herunder stor vandsalamander, og den skal placeres der, hvor læhegnene findes i dag.

Bræmmen skal fremstå ugræsset og med naturelementer i form af træstammer, stubbe, kvas, marksten mv., så funktionen som rasteområde og spredningsvej for padder bibeholdes.

Tidslinje for projektet

Rettigheder og procesbeskrivelse

Læs generel info om Obtons danske udviklingsprojekter

Hvem er Obton?

Obton Group er en aarhusiansk koncern, der opererer indenfor to forretningsområder.

Obton A/S har speciale i projektudvikling samt indkøb, finansiering og drift af store solcelle- og batteriparker. På det europæiske marked for solenergi er Obton den 9. største aktør.  

Obton Forvaltning A/S udbyder investeringer i solcelle- og batteriparker til danske investorer. Aktiverne samles i store fonde, som skaber afkast til mere end 4.500 investorer.

Samlet set sidder ca. 200 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus, mens ca. 100 medarbejdere er placeret på internationale kontorer rundt om i Europa og i Asien.

Læs mere om investering hos Obton

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte Obton, hvis du har spørgsmål til projektet. 

Jacob Bonde, Projektansvarlig
Associate Director, Greenfield Development

jbo@obton.com
+45 43 14 02 91

Solcelleareal i hektar
Lokalplanstørrelse i hektar
Kapacitet i MWp
Husstandes årlige forbrug
t.