7 grunde til at investere i solenergi

Solcelleparker er en attraktiv investeringscase. Det har især pensionskasser og store superinvestorer som Warren Buffett allerede fundet ud af. Men investeringer i solenergi er også for mindre og mellemstore investorer. 


Her kan du læse syv gode grunde til, hvorfor du bør overveje en investering i solenergi.

1: Konjunkturuafhængigt aktiv

Det attraktive ved solceller som investeringscase er, at den er konjunkturuafhængig. Det betyder, at afkastet fra din investering kan forudsiges med stor nøjagtighed, da solindstrålingen historisk set kun afviger med +/- 2,5% om året.

2: Faste strømtariffer giver stabilitet

Investeringscasen er bygget op omkring salg af strøm, der typisk afsættes på 20-årige kontrakter til faste tariffer, der er garanteret af national lovgivning og yderligere bakket op af EU lovgivning. Som investor ved du derfor på forhånd, hvad du får for den strøm, der produceres. På den måde er investeringer i solcelleprojekter forbundet med stabile indtægter.

3: Faldende priser på solceller

Grøn teknologi bliver hele tiden billigere. Eksempelvis er produktionsprisen på solceller faldet med 80% inden for de seneste ti år. Det er svært at spå om, om det kommer til at fortsætte, men det er lidt ligesom med computerkraft og den eksponentielle udvikling. Jo flere, der bliver produceret, jo billigere bliver det. En anden fordel ved solcelleteknologien er, at den er standardiseret og hurtig og nem at etablere, hvis man har arealerne.

4: Mulighed for investering via puljeprojekter

Typisk er solcelleparker forbeholdt de største investorer på markedet som pensionskasser og superinvestorer som fx Warren Buffett. I Obton udbydes der dog investeringer i puljeprojekter, som giver mindre og mellemstore investorer med mulighed for at investere minimum 750.000 kr. adgang til de stabile afkast.

Med Obton får du samtidig en professionel investeringspartner, der har stor erfaring og ekspertise inden for indkøb, drift og administration af effektive solcelleanlæg.

5: Redskab til risikospredning

Obton har købt solcelleparker, som ligger i forskellige europæiske lande, herunder Tyskland, Holland og Frankrig. På den måde får du en ideel risikospredning – både i forhold til selve geografien, men også i forhold til en portefølje, der også indeholder aktier og obligationer.

6: Højt og stabilt udbytte

Der er ikke mange investeringer, hvor du i dag kan hente tilsvarende høje udbytter hvert eneste år. Eksempelvis har investorerne i Obtons to forrige aktieprojekter udsigt til afkast på henholdsvis 8% og 7%. Obtons aktuelle projekt Solenergi Stabil er også kommet rigtig godt fra start. Foreløbigt har mere end 200 investorer valgt at investere over 400 mio. kr. i projektet. Hos Obton er man lykkedes med at købe ind til en forrentning, der pt. er lidt højere end det budgetterede afkast på 8% om året.

7: Likvid aktie ved børsnotering i 2020

Aktieprojektet Solenergi Stabil bliver børsnoteret i 2020, når det er fuldt investeret. Det betyder, at aktien bliver mere likvid og kan sælges fra dag til dag. Det ser mange investorer som en stor fordel.

Læs mere om Solenergi Stabil her

Relaterede artikler

Godt nyt til investorer: EU vil definere bæredygtige investeringer

Tiden med vilde og udokumenterede påstande om bæredygtige investeringer er snart forbi. Med en ny detaljeret liste vil EU udstikke klare principper for vurdering af, om en investering er bæredygtig eller ej.

Nye tal: Aktier i grøn energi udkonkurrerer aktier i fossile brændstoffer

Financial Times har sammenlignet stigninger i afkast fra to store amerikanske fonde inden for henholdsvis vedvarende energi og fossile brændstoffer. Og forskellen er markant.

5 ting du kan gøre for at blive grøn virksomhed

Klimaforandringer udfordrer os og fylder meget i den offentlige debat. Men hvordan kan virksomheder træffe de bedste bæredygtige valg? Obton har talt med Christian Ibsen direktør for den grønne tænketank CONCITO.

Alarmerende klimarapport: Nye tal afslører akut behov for mere grøn energi

Opgørelse over energiforbrug og co2-udledning viser, at vi kom længere væk fra FN’s klimamål i 2018. Der skal investeres mere i grønne energiløsninger.