Obton styrker forretningen med ny COO

Den 1. december starter Mikkel Abildtrup Pedersen som ny COO (Chief Operations Officer) hos den aarhusianske solinvestor Obton. Her bliver han ansvarlig for selskabets afdeling af specialister, der står for at udvikle de bedste solenergiprojekter til virksomhedens store solfonde.

Mikkel Abildtrup Pedersen, der oprindeligt er uddannet advokat, har mere end 20 års erfaring med topledelse og forretningsudvikling, primært fra energisektoren og den finansielle sektor.

Han kommer senest fra en stilling som direktør/COO i Eurowind Energy A/S i Hobro, og før det var han i mere end ni år direktør i Eniig Renewables A/S, som blev fusioneret med netop Eurowind Energy i december 2018.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på opgaverne hos Obton. Det er en virkelig spændende virksomhed, hvor ambitionerne og vækstmulighederne er kæmpestore. Jeg er både stolt over og ydmyg overfor den opgave, jeg skal løfte sammen med Obtons stærke hold af eksperter indenfor solinvestering, så Obton vedbliver med at være en attraktiv partner for investorer med fokus på solenergi,” siger Mikkel Abildtrup Pedersen.

Anders Marcus, CEO i Obton og Mikkel Abildtrup Pedersen, ny COO i Obton fra d. 1. december


Erfaring og netværk er vigtigt

Stifter og CEO i Obton Anders Marcus ser frem til at få Mikkel Abildtrup Pedersen ind i virksomheden.

”Vi er stolte over at få en stor kapacitet som Mikkel med på holdet. Han har været med til at starte Eniig Renewables op og har dermed masser af erfaring indenfor vind- og solenergiprojekter. Samtidigt har han et omfattende netværk i branchen, der kan være med til at åbne endnu flere døre for virksomheden. Det har stor værdi for os. Jeg er sikker på, at han kommer til at gøre en kæmpe forskel for os,” siger Anders Marcus og slår fast, at ansættelsen understøtter ambitionen om at skalere Obtons forretning op.

Fart på væksten

Hos Obton ønsker man nemlig at øge sin position som førende udvikler og operatør af solenergi på det internationale marked, og derfor skal der fart på væksten.

”Vi ønsker at indfri vores strategiske målsætninger for Obton, som handler om at øge produktionen af solenergi og samtidig opnå et endnu stærkere set-up på både udvikling, drift og eventuelt videresalg af solenergiprojekter. Derfor skal vi være klar til at kunne udnytte endnu flere af de attraktive muligheder, som vi løbende bliver præsenteret for”, forklarer Anders Marcus og fortsætter.

”Ultimativt er vores mål er at være indgangen til et komplekst solmarked, hvor vi også er en attraktiv partner for store, professionelle investorer, som har fokus på solenergi som investeringsaktiv”, udtaler han.


Yderligere information:
Andreas Jakobsen
Chief Human Ressources Officer
Mobil: 2720 4300
E-mail: aja@obton.com

Relaterede artikler

Canadas største solcellepark på 180 MW sat i drift – Obton-fond ejer 49 procent

Parken dækker et areal svarende til 700 fodboldbaner og kan levere strøm til ca. 66.500 husstandes årlige forbrug.

Grønne investeringer gav Obton Group et solidt 2020

En overvældende investorinteresse for at investere i solcelleenergi og i klimavenlige boliger samt i seniorboliger gav Obton Group et solidt 2020.

Obton og Koncenton flytter i unikke rammer på Aarhus Ø

Det nybyggede Nicolinehus bliver base for Obton og Koncenton, når byggeriet står klart på Aarhus Ø i 2023. Flytningen er en del af en ambitiøs vækstplan.

Kapitalfond køber sig ind i Obton

FSN Capital køber 45% af aktierne i Obton Group.