Obton støtter FNs principper for ansvarlige investeringer

”Som investeringsselskab har vi et ansvar for at forvalte vores aktiver på en måde, der gavner samfundet,” lyder det fra CEO Anders Marcus.

I en tid, hvor behovet for bæredygtige beslutninger og handlinger konstant vokser, har den danske solinvestor Obton valgt at tilslutte sig FNs seks principper for ansvarlige investeringer (Principles for Responsible Investments, PRI).

”Som investeringsselskab har vi et ansvar for at forvalte vores aktiver på en måde, der gavner samfundet. Med tilslutningen til FNs principper sætter vi en tyk streg under vores ønske om at forvalte investeringer på en måde, hvor vi tager de nødvendige hensyn til miljø, sociale forhold og ledelse,” lyder det fra CEO Anders Marcus.

PRI er et FN-støttet netværk, som opstod tilbage i 2005, da daværende generalsekretær Kofi Annan inviterede en gruppe af verdens største institutionelle investorer til at bidrage til udarbejdelsen af principper for ansvarlige investeringer. Ud af arbejdet voksede seks principper, som blev præsenteret i april 2006 på fondsbørsen i New York.

”Med Obtons over 700 internationale solprojekter skaber vi grøn energi i over 10 lande og formidler derigennem grønne investeringer til vores investorer til gavn for både investorer og samfund. Men vi vil gerne brede samfundsansvaret endnu længere ud. I PRI-netværket forpligter vi os på at huske ansvarligheden i alle dele af investeringsprocessen, så vi for eksempel har øje for, at de arbejdsmæssige og miljømæssige forhold også skal være i orden,” fortæller Anders Marcus.

PRI-netværket er siden oprettelsen vokset betydeligt og rummer i dag 3000 finansielle organisationer og virksomheder globalt.

”Vi glæder os over at blive en del af et globalt netværk, som arbejder for en mere ansvarlig måde at forvalte verdens ressourcer på. Som virksomhed støtter vi allerede op om FNs bæredygtighedsmål, og tilslutningen til PRI er en naturlig forlængelse af dette. Vi har brug for, at vores verden får de bedste betingelser for en bedre fremtid,” siger Anders Marcus.   

Hos PRI byder man den danske solinvestor velkommen:

”Vi glæder os over Obtons engagement i bæredygtig energi og deres erkendelse af vigtigheden af at drive virksomhed på en måde, der gavner medarbejdere og samfund. Vi glæder os til at arbejde sammen med dem fremadrettet,” siger CEO hos PRI Fiona Reynolds. 

Med ESG-forhold menes Environmental, Social og Governance, hvilket i praksis betyder, at vi undersøger miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold i de solenergi-selskaber, vi investerer i.

Læs mere om principperne på PRI organisationens hjemmeside www.unpri.org


Kontaktinfo: 
Anders Marcus
anm@obton.com
+45 86 26 12 00

 

Om Obton

Obton er en dansk investeringsvirksomhed med speciale i at skabe stabile afkast gennem investering i solcelleparker. Med over 700 europæiske solcelleprojekter og en samlet kapacitet på over 860 MWp er Obton blandt Europas største investorer i solenergi med projekter i blandt andet Italien, Tyskland, Holland og Frankrig. Frankrig er også hjemsted for Obtons datterselskab Coruscant Develloppement. Derudover har Obton kontorer i Østrig og Italien. Hovedsædet ligger i Aarhus, hvor også størstedelen af de 110 ansatte befinder sig. Obton er en del af det danske investeringshus Obton Group.

 

Obton overtager fire energispecialister fra konsulentfirmaet Brinckmann

Obton A/S satser på udvikling af solcelleparker i Danmark og ansætter derfor fire nye specialister på området.

Obton ansætter direktør for partnerskabsaftaler

Jens Kronvold Sørensen er startet i en nyoprettet stilling, hvor han skal stå i spidsen for at etablere en ny distributionskanal for solinvesteringer via partnerskabsaftaler i ind- og udland.

Obton leverer endnu et rekordregnskab

Obtons årsregnskab for 2021 endte med et overskud på 272 mio. kr. før skat. Et resultat, der i høj grad understreger solenergi som en attraktiv investeringsmulighed for danske investorer.

Obton i giganthandel - køber italienske solcelleanlæg for 4 mia. kr.

Handlen er vores største til dato og bringer os op i en helt ny liga i solbranchen,” fortæller CEO Anders Marcus.