Obton præsenterer én af Europas største solfonde med bæredygtige investeringer for 12 mia. kr

Pressemeddelelse: 

Med lanceringen af Obtons til dato største solfond forventer aarhusianske Obton at rejse investeringer i solcelleparker for 12 mia. kroner.

Interessen for bæredygtige investeringer vokser fortsat, og med oprettelsen af Obtons nyeste solfond ”Impact” får danske investorer nu endnu flere muligheder for at investere deres penge grønt.

”Vores nyeste solfond kommer til at rumme investeringer i solcelleparker for 12 mia. kroner og giver investorerne mulighed for at sætte deres penge i et 100 procent grønt produkt, der kommer både dem og samfundet til gavn. Mange europæiske lande halter bagefter EU's klimamål, og solenergi er et oplagt valg for en mere grøn energiproduktion. Her passer den private investering perfekt ind og er med til at løfte verden i en mere bæredygtig retning,” fortæller investeringsdirektør i Obton Oliver Peters.

Grønt energiselskab
”Impact” er et grønt energiselskab, der ejer solcelleparker i en række lande, som for eksempel Tyskland, Irland, Frankrig og Holland, og producerer grøn strøm fra solcelleparkerne til forbrugerne. En mindre del af porteføljen kommer til at bestå af solcelleparker i Nordamerika og Asien, hvor interessen for solenergi aktuelt stiger massivt. Projektet henvender sig til professionelle og semiprofessionelle investorer og får en forventet egenkapital på tre mia. kr.

 ”Obton har været på markedet for solenergi i over ti år og var dermed én af de første aktører i branchen. Hvor vi for ti år siden skulle bruge tid på at overbevise både lande og investorer om det fordelagtige i solenergi, ser vi i dag en helt anden interesse på området. Den massive internationale opmærksomhed på klimaforandringerne, og hvordan vi skal omlægge til bæredygtig strømproduktion, har sammen med dykkende modulpriser gjort, at solenergi er i massiv vækst i store dele af verden, og vi har store forventninger til årene, der kommer,” siger Oliver Peters.

Global megatrend
Obton oplever allerede stor interesse for den nye solfond, der afløser Obtons tidligere fond Stabil, som rejste mere end to mia. kroner og allerede har solcelleparker for otte mia. kroner placeret i otte lande.

 ”Flere og flere investorer har fundet ud af, at du ikke behøver gå på kompromis med afkastet, selvom du ønsker at investere grønt. I dag er der ganske enkelt penge i bæredygtighed, hvilket ikke kun gælder solenergi. Vi ser en global megatrend med et markedspotentiale, der igen og igen overstiger alle forventninger,” lyder det fra Oliver Peters. 

Interesseret i at vide mere? Læs mere om Impact og investeringsmulighederne her.

Relaterede artikler

Canadas største solcellepark på 180 MW sat i drift – Obton-fond ejer 49 procent

Parken dækker et areal svarende til 700 fodboldbaner og kan levere strøm til ca. 66.500 husstandes årlige forbrug.

Grønne investeringer gav Obton Group et solidt 2020

En overvældende investorinteresse for at investere i solcelleenergi og i klimavenlige boliger samt i seniorboliger gav Obton Group et solidt 2020.

Obton og Koncenton flytter i unikke rammer på Aarhus Ø

Det nybyggede Nicolinehus bliver base for Obton og Koncenton, når byggeriet står klart på Aarhus Ø i 2023. Flytningen er en del af en ambitiøs vækstplan.

Kapitalfond køber sig ind i Obton

FSN Capital køber 45% af aktierne i Obton Group.