"Vi giver mennesker nye muligheder"

Hos Obton har vi et slogan, der lyder: ”Vi giver mennesker nye muligheder”. Men hvad betyder det egentlig, og hvorfor er det vigtigt? Få svaret her.

”Vi giver mennesker nye muligheder” er ikke bare et fancy slogan eller en tom floskel. Vi mener det, og vi udlever det i vores organisation”, fastslår Obtons HR-chef Andreas Jakobsen.

”Vi har utallige eksempler på, at man som medarbejder har muligheder for at udvikle sig og vokse i takt med, at virksomheden også bliver større. Det har masser af fordele”, påpeger han og fortsætter.   

” Vi er vilde med medarbejderens mulighed for mobilitet i virksomheden. Et internt skift i organisationen er med til at tilføre ny viden, nedbryde siloer og skabe en bedre sammenhængskraft, hvilket er nødvendigt i en virksomhed i hastig vækst.  

"Udvikling giver samtidig glade og tilfredse medarbejdere, der kan se sig selv i virksomheden i mange år. Det kommer i høj grad både medarbejderen og vores virksomhed til gode. Derfor er det også en del af vores fastholdelsesstrategi og et centralt punkt for vores ledere, at vi hele tiden har fingeren på pulsen i forhold til, hvor vores medarbejdere befinder sig,” lyder det fra HR-chefen.   

HR-chef Andreas Jakobsen

Match på værdier af afgørende

I Obtons HR-afdeling har medarbejderne et meget stort fokus på, at værdierne hos nye medarbejdere matcher med Obtons værdier.

”We hire for attitude and train for skills”. Vores holdning er, at vi altid kan klæde en medarbejder på til at varetage nye opgaver eller en anden stilling, hvis personen har den rigtige indstilling og det rette værdisæt. Derfor har vi også mange eksempler på, at en medarbejder starter ét sted i virksomheden, men rykker til nye udfordringer, i takt med at behovet i virksomheden opstår. Det er win win for alle parter," slutter Andreas Jakobsen.

Relaterede artikler

Temauge med god energi: Obtons medarbejdere samlede 75.000 kr. ind til Røde Kors

I uge 20 var der skruet godt op for den gode energi på Obtons kontorer i ind- og udland.

Onboarding: 50 nye medarbejdere samlet til Obton Camp

Den 20.-21. april var 50 nye medarbejdere fra ind- og udland samlet i Aarhus til Obton Camp.

Onboarding: Gåture og kaffemøder giver en god start

Mød Lisbeth, der fortæller om vores ambassadørordning.

Vi skal ansætte 100 nye medarbejdere i 2022

Et eksplosivt solmarked og en stor interesse for investering i solenergi giver travlhed hos HR.