Kursustilbud booster viden og udvikling

Ny viden, inspiration, personlig udvikling og godt samvær med kollegaer. Der er mange ord, der passer på Obtons årlige kursuskatalog.


Hos Obton går vi op i videreuddannelse på flere planer. Derfor udarbejder HR-afdelingen hvert år et bredt kursuskatalog med diverse kurser og workshops.

I 2021 består kataloget af 13 forskellige tilbud – alt fra Excel, Business English til Time Management. Målet er at ramme bredt, så alle medarbejdere finder mindst ét (eller flere) kurser, der er interessante for deres jobfunktion og videre udvikling i organisationen.

Ifølge HR-ansvarlig Louise Tjørnager Jakobsen er det overordnede mål med kurserne at give Obtons medarbejdere nye muligheder.

”Vi tilbyder kurserne, så medarbejderne har den bedste forudsætning for at løse deres arbejdsopgaver, men det er i høj grad også for at imødekomme deres eventuelle ønsker om faglig og personlig udvikling. Vores organisation forandrer sig hele tiden, og der opstår løbende nye muligheder for nye karriereveje. Den rejse ønsker vi at understøtte med relevante kurser og videreuddannelse af høj kvalitet."    

 

Relaterede artikler

Temauge med god energi: Obtons medarbejdere samlede 75.000 kr. ind til Røde Kors

I uge 20 var der skruet godt op for den gode energi på Obtons kontorer i ind- og udland.

Onboarding: 50 nye medarbejdere samlet til Obton Camp

Den 20.-21. april var 50 nye medarbejdere fra ind- og udland samlet i Aarhus til Obton Camp.

"Vi giver mennesker nye muligheder"

Hos Obton har vi et slogan, der lyder: ”Vi giver mennesker nye muligheder”. Men hvad betyder det egentlig, og hvorfor er det vigtigt? HR-chef Andreas Jakobsen giver svaret.

Onboarding: Gåture og kaffemøder giver en god start

Mød Lisbeth, der fortæller om vores ambassadørordning.