Den gamle traver: ”Hvad er dine svagheder?”

10. september 2019

Det er næppe Breaking News, at virksomheder i dag knokler for at få de bedste folk med på holdet - og det er ikke spor anderledes her hos os. Sagen er bare den, at det lyder så uendeligt meget lettere sagt end gjort. Vi lykkes først som virksomhed, når vores medarbejdere lykkes – og det kræver, at vi kender vores medarbejdere rigtig godt.

”Her hos Obton vil vi bare gerne udvikle os, og vi vil være bedst. Det stiller jo store krav til den måde, vi rekrutterer på, særligt fordi det er vores vision at have Danmarks stærkeste medarbejdere.

Én af de overordnede udfordringer er, at de opgaver vi skal have løst, udmønter sig i komplekse stillingsbeskrivelser samtidig med, at der ikke rigtig er noget, der hedder ”plejer” her i butikken. Det gør både screeningen af kandidater og forventningsafstemningen ret udfordrende”

Sådan fortæller Louise Tjørnager Jakobsen, som har været ansat som HR-koordinator siden slutningen af 2017. (Hvilket i Obton-tid betyder, at hun er ved at være en gammel rotte i firmaet).  

Vores butik vokser – og det gør den i et tempo, som afspejler, at vi er en virksomhed, der vil meget – nu.


Ærlig forventningsafstemning er key

Så hvad er dine svagheder? - er én af de solide gamle travere til jobsamtalen, som de fleste ansøgere formentlig forbereder sig på at skulle indvi en potentielt kommende arbejdsgiver i. Det er i sin essens et vigtigt aspekt at få indblik i, og derfor også et emne som fylder noget i rekrutteringsprocessen hos os.

”Det handler ikke om fejlfinding,” forklarer Louise, ”men hvis vi ikke kender den enkeltes udfordringer, så har vi ingen chance for at yde den støtte i fremtiden, vi selv betragter som virkelig vigtig og afgørende for, at vi sammen og hver især lykkes på den lange bane.

”Vi skal have sammensat de bedste teams, og det kræver, at vi kan matche kollegaer, der komplementerer hinanden optimalt. Nogle er gode til detaljen, andre har mere fokus i idégenereringen. Intet er bedre end noget andet, men sammen kan vi blive et stærkt team, som kan lykkes i fællesskab.

Sådan hjælpes vi ad med at åbne for posen

Det er nok ikke et fåtal, der er faldet for fristelsen, og har svaret min største svaghed er min perfektionisme, når ovenstående spørgsmål er kommet på bordet. I Louises øjne er det ikke uforståeligt, hvorfor man kan føle sig fristet til at respondere sådan;

”Det kræver mod at åbne op for den snak, det er der ingen tvivl om. Det kan føles nøgent at skulle lukke op for posen – men det er ikke desto mindre noget, vi også er nysgerrige på til jobsamtalen”. Hun forklarer, at det er en stor fordel, hvis kandidaten selv har mod på at se indad og ikke mindst at rykke på de temaer, der bliver bragt på bordet.

Louises bedste råd til jobsøgende, der skal til samtale – i hvert tilfælde hos os – er, at man på forhånd har reflekteret over baggrunden for, hvorfor man for eksempel tænker perfektionisme som en begrænsning. For let’s face it: Det i sig selv at udføre sine opgaver til perfektion, kan vel næppe kategoriseres som et problem?

 


”Man skal kunne sætte ord på, hvornår udfordringen er en udfordring, og hvordan det kommer til udtryk", fortæller hun – og understreger endnu engang, at denne del af dialogen netop er til for at skabe de optimale muligheder for, at vi kan understøtte vores kommende kollega bedst muligt i vedkommendes arbejde hos os.

”Det er også derfor, at vi gør meget ud af at spørge ind til, hvad der konkret motiverer kandidaten i vedkommendes arbejde. Naturligvis afdækker vi kompetencer og erfaring, men vi insisterer på altid at få et indblik i det hele menneske.” 

Og her når vi frem til en af de vigtigste af Louises opgaver i rekrutteringsprocessen. Når hun inviterer kandidater til samtaler, gør hun meget ud af at etablere et rum, der gør det muligt for kandidaten at svare så ærligt som muligt. ”Vi sætter god tid af til vores samtaler, og gør, hvad vi kan for at skabe en behagelig atmosfære, hvor vi kan lære hinanden at kende”, fortæller hun.


Et lille staldtip: Eksempler, eksempler, eksempler, eksempl….

Louise har et staldtip til ansøgere, der skal til samtale hos os: Det kan være en god idé at have åbenhed og mod til en ærlig dialog med under den ene arm. Og under den anden, kan det være gavnligt at have en bunke eksempler med sig.

Eksempler fra tidligere arbejdssituationer er en fremragende indgangsvinkel til en konkret snak - både om resultater, udfordringer og hvad der motiverer dig. På den måde har du i hvert tilfælde de bedste forudsætninger for, at Louise og resten af rekrutteringsteamet får fat i den lange ende – og hvem ved, måske fører det til, at vi får glæden af at få dig med på holdet?

Hvis vi gør, kan du se frem til at blive en del af en arbejdsplads, hvor Louise og hendes kollegaer har radaren indstillet på, hvordan du og teamet bedst lykkes på den lange bane.

Temauge med god energi: Obtons medarbejdere samlede 75.000 kr. ind til Røde Kors

I uge 20 var der skruet godt op for den gode energi på Obtons kontorer i ind- og udland.

Onboarding: 50 nye medarbejdere samlet til Obton Camp

Den 20.-21. april var 50 nye medarbejdere fra ind- og udland samlet i Aarhus til Obton Camp.

"Vi giver mennesker nye muligheder"

Hos Obton har vi et slogan, der lyder: ”Vi giver mennesker nye muligheder”. Men hvad betyder det egentlig, og hvorfor er det vigtigt? HR-chef Andreas Jakobsen giver svaret.