Institutionelle

Som institutionel investor kan man opnå en række fordele ved at investere i sol- og vindenergi, herunder risikospredning i porteføljen og en stabil forrentning, som ikke korrelerer med udsvingene på fx aktier.

De fleste store aktører på markedet er allerede bekendte med investeringsmuligheden, hvor specielt vindenergi igennem de sidste 10-15 år er blevet brugt som redskab til at få et godt, risikojusteret afkast.

Hos Obton har vi 10 års erfaring med investering i store, europæiske solcelleprojekter, hvor vi i dag er nordens største udbyder af denne type projekter og blandt de 10 største indkøbere af solenergi i Europa.

Vi er således en developer-forretning, der udvikler energiprojekter i flere lande. Samtidig tilbyder vi at varetage alt ifm. drift og administration, herunder også køb og salg af eksisterende projeketer.

 

Mød Obtons CEO og Investeringsdirektør

Solenergi er blevet meget konkurrencedygtigt, og omkostningerne fortsætter med at falde. Det er ikke kun en kommercielt bæredygtig mulighed, men en overbevisende investeringsmulighed med langsigtede, stabile, inflationsbeskyttede afkast.

Michael Drexler, Head of Long Term Investing, WEF

Hvad kan vi tilbyde?

Siden EU-direktivet AIFM (Alternative Investment Fund Managers Directive) trådte i kraft, har markedet været under streng kontrol. Obton lever op til alle krav og specifikationer, og har flere AIFM-licenser.

Vores organisation tæller developere, jurister samt finans- og driftskompetencer. Derfor kan vi hjælpe med alle faser inden for udvikling og drift af energiprojekter. Konkret kan vi bl.a. tilbyde:

  • Research og screening af forskellige markeder
  • Finansiering og indkøb af enkeltstående projekter
  • Investering i fondsprojekter, der går på tværs af lande
  • Monitorering, drift og administration af projekter
  • Rapportering

Ønsker du en uforpligtende dialog om mulighederne, kan du kontakte Oliver Peters på + 45 22 22 70 10 eller olp@obton.com.

 

Du kan også booke en gennemgang her

For hver en krone, der ikke bliver brugt på grøn energi inden 2020, vil det koste fem kroner efter 2020 at kompensere for det forøgede CO2-udslip.

The International Energy Agency, IEA

Sådan fungerer investeringen

Afkastet i vores projekter er baseret på de stabile driftsindtægter fra solcelleparkerne eller vindmøllerne, som man investerer i. 

For investering i både sol- og vindenergi gør det sig gældende, at langt de fleste indtægter og udgifter er faste. Fx får man i en årrække en garanteret strømpris. Desuden er projekterne finansierede med fastforrentede lån, hvor bankerne alene har sikkerhed i driftsaktiverne.

Investeringscasen er således kendetegnet ved have få variable og hermed en høj grad af forudsigelighed, da udsvingene i både solindstrålingen og vinden over en årrække er begrænsede. Samtidig er teknologien stabil og gennemtestet, hvilket gør det muligt at forudsige afkastet med stor nøjagtighed.

 

Læs mere om investeringscasen

Samtidig med, at du som investor i solcelleparker opnår et solidt afkast, bidrager du til at reducere anvendelsen af fossile brændsler og udledningen af CO2.

Anders Marcus, CEO, Obton

Vi har over 500 europæiske energiprojekter

Total kapicitet: 504 MW

Læs mere

DKK under forvaltning
mia.
Læs mere om Obton