‹ TilbageObton Nyhed Maracana Stadium In Rio De Janeiro

Solen spiller hovedrolle i årets VM-finale

Søndag den 13. juli vil verdens øjne være rettet mod finalen i FIFA VM 2014 – kulminationen på en måneds intense fodboldkampe, der bl.a. har budt på overraskende sejre, spektakulær fodbold og ikke mindst et meget omtalt bid. Men Estádio do Maracanã – Sydamerikas største stadion og været for årets finale - er også spektakulært i sig selv; de 1500 solcellemoduler, der er installeret på taget af det enorme stadion, skal nemlig gøre VM-finalen den første i historien, hvor energien leveres fra solen.

 

Bæredygtighed er måske ikke det første, man tænker, når tankerne falder på fodbold og VM. Ikke desto mindre har et vigtigt element i FIFA’s vision for VM 2014 været netop bæredygtighed og grøn energi, og dette års VM er derfor det grønneste i fodboldens historie – hovedsageligt takket være solenergi.
Der er nemlig installeret solcellemoduler på tre ud af de tolv stadioner, der har lagt græs og tilskuerpladser til årets VM-kampe i Brasilien, heriblandt det stadion, hvor finalen skal finde sted om en uges tid.

 

Solcelleproducent som central sponsor

Verdens største solcelleproducent, Yingli-Solar, er sponsor af FIFA VM og står i samarbejde med en række partnere bag installationen af solcellemoduler på Arena Pernambuco, der har været vært for fem VM-kampe, samt altså Estádio do Maracanã, hvor knap 79.000 tilskuere og 1 mia. seere vil følge med i finalekampen.


Det brasilianske stadion Arena Pernambuco, hvor bl.a. Costa Rica sensationelt sikrede sig avancement fra gruppespillet med en 1-0 sejr over Italien, er et af dette års ”grønne” stadioner.
Arenaen får leveret energi fra en imponerende solcellepark med mere end 3650 solcellemoduler, samlet set 1MW, der forventes at levere mere end 1,500 MWH om året, og ca. 30% af stadionets energiforbrug på kampdage. Når stadionet ikke er i brug til kampe, leveres energien til lokalsamfundet.

 

Klik her og læs mere om Yingli Solar’s rolle i VM2014

 

Legendarisk stadion med solcelletag

Finalestadionet, Estádio do Maracanã, der bl.a. blev Spaniens og Uruguays endeligt ved dette års VM, har derimod solcellemodulerne installeret direkte på anlæggets tag; 1500 solcellemoduler placeret på en metalring rundt på anlæggets tag. Stadionet, der også var vært for VM-finalen i 1950, fik installeret solcellemodulerne i 2013 som forberedelse til dette års VM.
FIFA’s og Yingli Solar’s håb med solcellemodulerne er at øge opmærksomheden på solenergi og miljøet generelt, og de mange seere har i løbet af kampene bl.a. kunnet se bannere og reklamer for Yingli på de brasilianske stadioner.
En del af Obtons investeringsprojekter i Italien og Frankrig har ligeledes installeret solcellemoduler fra Yingli Solar, der med sit sponsorat af årets VM med sikkerhed har været med til at skabe fokus på solenergiens mange muligheder.

 

Se mere om Obtons aktuelle investeringsprojekter i solenergi her