‹ TilbageSolen Paa Vej Mod Nye Hoejder Banner

Solen på vej mod nye højder

Kapaciteten fra solenergi stormer fortsat frem, og solen kan således blive verdens største kilde til elektricitet i 2050, lyder det fra Det Internationale Energiagentur (IEA). Men også på kort sigt forventes solcelleindustrien at slå imponerende rekorder både for det igangværende kvartal og for den samlede, globale solcellekapacitet.

-

Selvom sommeren er slut, og vi går mod de mørkere og mindre solrige måneder, betyder det ikke et fald i solcellernes samlede kapacitet – tværtimod. Ifølge en ny rapport udarbejdet af markedsanalysebureauet NPD Solarbuzz forventes den globale solcellekapacitet nemlig at blive forhøjet med hele 20 GW i årets fjerde kvartal, hvilket svarer til strømmen fra fire store atomkraftværker. Til sammenligning steg kapaciteten fra solenergi tilsvarende 20 GW over hele 2010.

 

 

Nærmer sig imponerende milepæl

Den store vækst skyldes især, at der i Kina og USA i øjeblikket er en enorm efterspørgsel på solenergi, mens den vedvarende energi også fortsat er populær i europæiske lande som Tyskland og Frankrig. Opfyldes forventningen om de 20 GW over årets sidste tre måneder, vil den samlede kapacitet nå en imponerende milepæl med en samlet global kapacitet på 200 GW.

 

Læs mere om Solarbuzz-rapporten her

 

 

Solcellerne billigere og efterspørgslen stor

Solceller er de seneste par år blevet markant billigere end tidligere, hvilket gør det til en særdeles attraktiv energikilde i de mange lande, der i disse år forsøger at nå forskellige statslige og europæiske klima- og energimål, heriblandt EU’s nye energimål om at 27% af strømmen i 2030 skal komme fra vedvarende energikilder (vedtaget 24. oktober 2014).


Solen har derfor potentiale til at blive verdens største energikilde – ifølge IEA allerede i 2050, hvor 27% af det globale energiforbrug vil blive dækket af strøm produceret fra solen.

Der er dog stadig et godt stykke vej hertil, da vedvarende energikilder i dag dækker 22% af energiforbruget.


Se her, hvordan du med Obton kan få økonomisk glæde af politikernes velvilje ift. solenergi