‹ TilbageSol overhaler vind

Sol overhaler vind

Opførelsen af solcelleparker overstiger for første gang vindmøller. Dog er vindenergi akkumuleret set stadigvæk den dominerende faktor blandt alternativ energimetoder.

En stærk vækst i 2013 i den globale opsætning af solcelleparker samt et lille fald i vindindustrien aktiviteter har medført, at der for første gang er udsigt til, at solindustrien på det globale plan vil bidrage med flere gigawatt af alternativ energi, end vindindustrien kan præstere.

 

Helt nøjagtigt forudser Bloomberg New Energy Finance, at der vil blive tilføjet 36,7 GW solenergi sammenlignet med 35,5 GW vindenergi i 2013.

 

Udskiftningen af førertrøjen fra vind til sol skyldes i høj grad en række politiske initiativer i Kina og USA, der har skabt usikkerhed i vindindustrien, og som efterfølgende har skruet kraftigt ned for forventningerne til 2013.

 

Vind stadigvæk større end sol 

Samlet set bidrager vindenergi med 284 GW på verdensplan, hvilket er næsten tre gange så meget som solenergi, der tidligere i år rundede de 100 GW – og vindenergi kommer til at ligge i spidsen de næste mange år ud i fremtiden. Dette til trods peger forskellige analyser på, at de faldende priser på solindustriens teknologiske hard- og software medvirker til, at opførelser af solcelleparker kommer til at være billigere og mere tilgængelig end tidligere set.

 

Det vil sige, at industrien vil være endnu mere konkurrencedygtig, end den i forvejen er, og kommer til at forøge den installerede kapacitet af gigawatt på et niveau, der kan måle sig med vindindustrien.

 

Har du lyst til at læse mere om de forskellige forudsigelser og analyser på solindustriens velbefindende, så kan du læse Renewable Energy Worlds analyse.