‹ TilbageInvestortur

På investortur til Belgien

Det var 30 spændte investorer og Obton-ansatte, som en tidlig fredag morgen i begyndelsen af oktober troppede op i Billund lufthavn med både en håndbagage og et program, der var tætpakket til en ’svip-tur’ til Belgien – landet med øl, chokolade og ikke mindst solcelleanlæg.

Hele tre solcelleanlæg – som investorerne har investeret i – fik vi set på de godt-og-vel 36 timer, som turen varede fra takeoff i et privat chartret fly i Billund, til vi igen ramte dansk jord først på aftenen lørdag.

 

Tre vidt forskellige solcelleanlæg

Det første anlæg var placeret på en tidligere gartnerigrund, hvor stilladset til et kæmpe drivhus blev brugt som fundamentet for solcelleanlægget.

 

Dele af gartneriet var stadigvæk i brug, hvilket gav anlæggets omkringliggende område en særlig form for charme – især blomsterne, der var plantet visse steder under konstruktionen, var med til at forstærke synergien imellem den bæredygtige solenergi og naturen.

 

 

Tidligt lørdag morgen stod vi foran porten indtil den store, svenske brød- og kageproducent, Lantmännen, men det var ikke rundstykker og morgenbrød, vi kiggede efter – derimod var det solcelleanlægget på tagene af fabrikken, der lå til grund for vores besøg.

 

Gennem snørklede gangsystemer, stiger og andre mindre forhindringer fik investorerne mulighed for at se, hvordan man kan gøre brug af solenergien i industrielle foretagender.

 

På fabrikken dækkes nemlig 40% af det samlede strømforbrug af solcelleanlægget på taget, som kommer både Lantmännen, anlæggets investorer og miljøet til gode.

 

Det sidste anlæg, som vi besøgte, lå placeret på en moderne landbrugsbygning, hvor vi ved hjælp af en dieseldrevet lift blev hejst 8-10 meter op i luften, så vi kunne få et helt unikt syn på solcelleanlægget, der lå snorlige på tagene.

 

Alt i alt en fantastisk oplevelse, der blev støttet af en repræsentant for entreprenøren af anlæggene, som stod klar til at besvare spørgsmål og dele ud af sin store viden om anlæggene.

 

Plads til andet end solcelleanlæg

Selvom fokus var centreret på fremvisningerne af solcelleanlæggene, så var der alligevel fundet plads og tid til et ølsmagningsarrangement, en rundtur hos en chokoladeproducent, lidt sightseeing og selvfølgelig masser af god mad.

 

Det var en hyggelig, afslappet og sjov tur for alle involverede parter. Og fra Obtons side glæder vi os meget til, at vi næsten gang pakker håndbagagen og tager vores investorer med på nye soloplevelser syd for grænsen.