Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcellepark

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

Obton har netop investeret i en solcellepark på 14 MWp i det nordøstlige Holland. Det er første gang, Obton bevæger sig ind på det hollandske marked for solenergi, og med denne investering administrerer virksomheden et af de allerstørste solcelleprojekter i Holland nogensinde.

Projektet udgør en samlet investering på DKK 91 millioner, og Obton Solenergi Balance opnår i den forbindelse et afkast på +7%. Obton bestræber sig på både at indkøbe solcelleparker med høj og lav risiko til Obton Solenergi Balance og dermed investere i forskelligartede projekter. Holland er et såkaldt lavrisiko-marked, hvor afkastet gennemsnitligt ligger på +6-9%. Med den hollandske solcelleparks afkast på 7% er der således tale om en fornuftig og fordelagtig investering, der lever op til ’kravene’ for indkøb i markeder med lave risici. 

Byggeriet af parken er netop påbegyndt, og i øjeblikket er man ved at klargøre jordstykket, således at man efterfølgende kan opføre solcelleparkens moduler. Parken forventes færdigopført i sommeren 2017, hvorefter den tilsluttes det offentlige el-net. Obtons Chief Project Officer, Bent Hansen, udtaler om projektet: "Jeg har fulgt det hollandske marked i nogle år. Det rykker virkeligt dernede nu, og vi har gearet vores indsats, så vi mener at komme i position til flere spændende solprojekter de nærmeste år”.

Hollandsk kontor 

Obton har – grundet indtrædelsen på solmarkedet i Holland – åbnet et hollandsk kontor, hvor dr. ir. Ruud Dekkers er tilknyttet virksomheden og således skal assistere ved indkøb og udvikling af solcelleparker i Holland. Ruud har omkring tyve års erfaring fra den hollandske energi- og investeringssektor, og Obton ser frem til at have hans lokale viden og erfaringer tilknyttet både nuværende og kommende hollandske solcelleprojekter.

Fakta om hollandsk solenergi

- I 2015 var der i alt installeret solenergi svarende til 1405 MWp i Holland.
- Landet har en ambition om at nå 4 GWp i 2020.
- I 2014 var Holland det første land er verden, der anlagde en cykelsti af solpaneler.

Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcellepark

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

Vækst på 47 % - solenergi fortsætter udviklingen

Solcelleparker er kommet for at blive og er en branche i rivende udvikling.

Lys fremtid for solenergi

Årsskiftet venter, og det indbyder til at tage et blik på solenergi i et bredere perspektiv. For solenergi har de seneste år været førende i det globale energikapløb, og intet tyder på, at dét vil ændre sig.

Solenergi er nu billigere end energi fra gas og kul

Bedre teknologi og lavere produktionsomkostninger har gjort solenergi til verdens billigste vedvarende energiform. Tilsvarende ligger prisen på energi fra solceller nu også lavere end energi fra gas og kul, hvormed solenergi kan karakteriseres som en af verdens allermest konkurrencedygtige energityper.