‹ TilbageInvestering i solenergi gennem solcelleparker

Obton runder 200 MW solceller med 360 mio. kr. stor, tysk finansieringsaftale

I forbindelse med indkøb af tre større, franske solcelleprojekter tidligere på året har Obton samarbejdet med den tyske bank Norddeutsche Landesbank (NORD/LB) om en samlet finansiering af projekterne på DKK 360 mio. Obton ser glædeligt tilbage på en vellykket finansieringsproces og -aftale, der er blandt virksomhedens største af sin slags.

Obton og Norddeutsche Landesbank har indgået aftale om finansieringen af tre store solcelleprojektet i Frankrig til en samlet pris på DKK 360 mio. Begge parter beskriver samarbejdet og processen bag aftalen som værende smidig og usædvanlig effektiv, hvilket også underbygges af det faktum, at det var muligt at underskrive aftalen for de tre solcelleprojekter på blot fem måneder.

Hastighed er altafgørende

Mikkel Berthelsen, Chief Legal Officer hos Obton, glæder sig over samarbejdet og uddyber:

"Samarbejdet med NORD/LB har været intensivt, men særdeles effektivt. Det er afgørende at kunne strukturere finansieringsaftaler hurtigt for at kunne agere på det meget dynamiske og konkurrenceprægede solmarked." 

 

Tombstone 

Solcelleprojekterne fordeler sig på både tag- og jordbaserede solcelleparker beliggende i flere forskellige franske regioner, hvor de tilsammen producerer ca. 12 mio. kilowatt-timer årligt. Det svarer til det årlige elforbrug i 3000 danske husstande. Med tilføjelse af de tre franske solcelleprojekter kommer Obtons samlede portefølje af solcelleprojekter op over 200 MW.

 

>> Læs pressemeddelsen her

 

Om NORD/LB

Norddeutsche Landesbank er blandt de største banker i Tyskland med samlede aktiver på DKK 1.341 mia. Bankens kerneområder omfatter finansiering i alternativ energi – herunder solenergi – med en samlet aktivsum på DKK 70 mia. www.nordlb.de