‹ TilbageObton 29. største.jpg

Obton blandt Europas største

Den 7. og 8. oktober løber én af solcellebranchens største konferencer i Europa af stablen i Milano. Her samles de største aktører inden for investering, udvikling og drift af solcelleparker. I den forbindelse er der udgivet en rapport over de 50 største forvaltere af solcelleparker i Europa – målt på porteføljestørrelsen – og på en flot 29. plads lander Obton som den eneste danske udbyder af solcelleprojekter i K/S-form.

Der vil ikke være ansatte fra Obton til stede ved konferencen, Solar O&M Europe, i Milano i begyndelsen af oktober. Til gengæld er Obton flot repræsenteret på den netop offentliggjorte opgørelse over de største forvaltere af europæiske solcelleprojekter, som er blevet lanceret forud for konferencen. Med en portefølje af solcelleparker, der samlet set udgør 70 MW, er Obton det højst placerede danske selskab på listen – hele 14 pladser højere end det næste – og faktisk også det eneste andet – danske islæt, der ligger nr. 43 på listen. Bag rapporten står det anerkendte, hollandske konsulentfirma Solarplaza, der ligeledes afholder konferencen i Milano.

 

Øverst på listen finder man repræsentanter for de største markeder for solenergi: Italien og Tyskland – hvor det tyske selskab Enerparc indtager duksepladsen med en portefølje af solcelleparker, der tilsammen danner 700 MW. De andre pladser i top 10 fordeler sig mellem tyske, engelske og italienske selskaber.

 

Klik her for at se listen fra 1 til 50

 

Rapporten skildrer ydermere, hvordan solcelleparkerne i Europa til stadighed er fordelt på mange mindre investorer, men at man nu ser en stigende tendens til, at store, institutionelle investorer samler en betydelig portefølje af solcelleparker. Dette giver markedet stabilitet og er med til at styrke forholdet mellem samarbejdspartnere.

 

Læs rapporten i sin helhed her

(Kilde: Solarplaza)

 

Obton deltager med jævne mellerum på diverse branchekonferencer rundt om i Europa – senest i München i april måned. Konferencerne er bl.a. med til at skabe netværk, der kan lede til samarbejdsaftaler, og i sidste ende resultere i nye solcelleprojekter.

 

Obtons aktuelle projekt ’K/S Obton Solenergi Prise’ er udfaldet af netop sådan et samarbejde med en fransk entreprenør, skabt på en konference i 2013.

 

Læs mere om det seneste projekt i Frankrig – K/S Obton Solenergi Prise