Videnscenter

Vi skriver løbende nyheder, der giver dig værdifuld viden om det aktuelle energimarked og temaer, som har relation til Obtons investeringsprodukter. 

Gør som pensionsselskaberne og diversificer din portefølje med unoterede aktiver

Ny rapport fra brancheforeningen F&P viser, hvordan unoterede aktiver skaber værdi for forsikrings- og pensionsselskaberne. Få inspiration til, hvordan du selv kan kopiere strategien her.

Solenergi: Sådan optimerer vi driften ved hjælp af data og digitale værktøjer

Med intelligent brug af data og nye innovative teknologier i baglommen arbejder Obtons tekniske specialister kontinuerligt på at optimere driften.

3 grunde til at projektrettigheder er en interessant investering

Værdiskabelsen er stor, når et nyt energiprojekt er udviklet helt frem til byggestart. Det er svært at nå dertil, men når det lykkes, er det en attraktiv og efterspurgt vare.

Eksplosiv vækst i solenergi kræver hurtig udrulning af lagringsteknologi

Nye tal viser, at EU-landene installerer ny solkapacitet hurtigere end nogensinde før. Men det kræver samtidig langt mere lagringskapacitet for at udnytte den producerede energi optimalt, lyder det fra Det Europæiske Miljøagentur.

Denne porteføljestrategi har givet størst afkast med mindst risiko

Alternative investeringer er blevet en fast bestanddel af mange investorers portefølje. Analyse viser, at de bidrager til et stærkere forhold mellem risiko og afkast.

Solenergi tager førertrøjen i udbygningen af vedvarende energi i Europa

Ny rapport fra den europæiske energitænketank Ember viser, at udbygningen af solenergi går sin sejrsgang over hele Europa.

Brugte solcellemoduler sælges videre eller sendes til genanvendelse

Når Obton bortskaffer brugte solcellemoduler, sendes de defekte til genanvendelse, mens resten sælges videre.

Solenergi står for den største årlige stigning nogensinde, viser ny IEA-rapport

Den samlede kapacitet af nyinstalleret solenergi kommer til at slå alle rekorder i 2023 og 2024.

IEA: Solenergi i eksplosiv vækst – tendensen vil fortsætte

I 2022 har udviklingen af solenergi taget ekstra fart på grund af den globale energikrise. Det lover godt for den grønne omstilling, vurderer Det Internationale Energiagentur (IEA) i en ny rapport.

Grøn infrastruktur skiller sig positivt ud i et svært aktieår

Aktiemarkederne er blodrøde, og verdensøkonomien er presset af inflation og stigende renter. I energisektoren ser det derimod positivt ud.

Solenergi i Danmark – hvor skal anlæggene placeres?

Vi skal have solceller på både tage og marker, hvis vi skal rykke på de ambitiøse mål for den grønne omstilling i Danmark. Hos Obton satser vi på udvikling af de jordbaserede anlæg.

Sådan beskytter du din formue mod inflation

Inflationen i Danmark fortsætter op. Derfor er mange investeringer i risiko for store kursfald.

Find en sikker havn i solen

Der er god grund til at fokusere på solen, hvis man vil have en solid investering i den globale grønne omstilling.

Hvor­dan hol­der man sin po­r­te­føl­je sta­bil i en kri­se­tid?

Solenergi er tæt på at være én af de mest stabile investeringer, man kan gøre sig. Også i krisetider.

Investering i sol gavner klima og bundlinje

En investering i solcelleparker giver både en miljømæssig og økonomisk gevinst, for solenergi spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling.

Store forandringer på elmarkedet skaber nye muligheder inden for investering i solenergi

Modellerne for, hvordan el fra solcelleparker sælges, er under stor forandring i disse år. Bliv klogere på udviklingen her.

Grøn investering - ren win-win for klimaet og investoren

Investeringer i grønne løsninger og bæredygtighed betaler sig. Investoren får en fornuftig risikospredning og er sikret et godt, stabilt afkast. Samtidig er grønne investeringer med til at afhjælpe klimaproblemer.

Søg investerings-ly i solenergi

Er du nervøs for de store udsving på aktiemarkederne? Med en investering i solenergi kan du risikojustere din samlede investeringsportefølje.

Fuld fart på solenergien – kapaciteten stiger med rekordfart verden over

I 2020 bestod 91 procent af nyinstalleret vedvarende energi af sol- og vindenergi. Det viser nye tal fra Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi IRENA.

Derfor udvikler og opfører Obton flere solcelleparker helt fra bunden

Adgang til nye, upcoming markeder og konkurrencefordele er nogle af de afgørende faktorer for strategien.

Fra dyre solceller i rummet til en af de billigste energikilder på jorden

Solcelleteknologiens udvikling gennem de seneste fire årtier er virkelig bemærkelsesværdig. Bliv klogere på den historiske fremmarch her.

Solindustrien arbejder på at løse udfordringen med solcelle-skrot

Hvad skal der ske med solcellerne, når de er klar til skrotning? Det spørgsmål står højt på dagsordenen i solindustrien, hvor man arbejder aktivt for at finde bæredygtige løsninger.

Solenergi sætter prisrekord - billigste energiform i historien

Prisen på solenergi er faldet markant, så denne produktionsform nu er den økonomisk mest fordelagtige. Det gør samtidig investering i solenergi yderst interessant.

Investér grønt uden at gå på kompromis med afkastet

Som investor kan man sagtens understøtte den bæredygtige dagsorden og samtidig sikre sig et solidt afkast. Det gør det til et attraktivt sted at placere formuen.

Opstart på nyt solmarked: Sådan kom vi i gang i Irland

Der lå mange måneders hårdt arbejde forud for Obtons kæmpesucces ved Irlands første energiauktion i juli 2020. Få indblik i processen her.

Martin Velling investerer grønt - det er der to rigtig gode grunde til

En succesrig virksomhedsejer med forkærlighed for vand og en gennemført grøn tankegang fra indkøb til investeringer. Obton-investoren Martin Velling rummer det hele.

Specialister i Obton Tech sikrer optimale solcelleparker

Mere ”on site” tilstedeværelse og øget fokus på optimering og ensretning er nogle af hovedopgaverne for Obtons internationale specialistteam.

Guide til impact investeringer – her er fem muligheder

Bliv klogere på fem forskellige former for impact investeringer, hvor du kan du gøre en forskel.

Sådan køber Obton nye solcelleprojekter

Bliv klogere på, hvordan Obtons erfarne indkøbsteam køber nye projekter ind til vores store solfonde.

Genanvendelse af solcellemoduler – her er mulighederne

Hvad sker der med solcellemodulerne, når de ikke længere er i drift. Robin Hirschl, Technical Director i Obton Tech, giver dig svarene her.

Her er den interessante investering, når krisen kradser

Bæredygtige investeringer har klaret sig bedre end konventionelle under coronapandemien. Ordentlighed og krav om en grønnere verden gælder også under krisen.

Sådan undgår du at falde i greenwashing-fælden

Hvornår er en investering reelt grøn, og hvordan spotter man som investor greenwashing?

5 vigtige tendenser inden for bæredygtige investeringer

Bæredygtige investeringer har på rekordtid bevæget sig fra en birolle til en hovedrolle i den globale investeringsverden.

Sådan spotter du de bedste bæredygtige investeringer

Mange investeringsprodukter kalder sig bæredygtige – helt uden at være det. Se dig godt for, lyder rådet fra to eksperter.

Bæredygtige investeringer: Boost til solenergi med ny EU-liste

Solenergi er en ægte bæredygtig investering, som er med på en ny liste fra EU-Kommissionen. Listen skal gøre op med "greenwashing”.

Lokalt ejerskab sikrer opbakning til solprojekter

Når almindelige borgere får mulighed for at medfinansiere en solcellepark, som de bor i nærheden af, giver det lokalt ejerskab af et lokalt projekt.

Solcelleparker får dyre- og planteliv til at blomstre

Nye undersøgelser viser, at jordbaserede solcelleparker skaber optimale forhold for både dyr og planter. Det skyldes, at den jord, som solcellepanelerne står på, får fred og ro til at udvikle sig vildt.

Fremtidens forbruger tænker grønt

Lokale madvarer, bæredygtigt tøj og energi fra solen. Fremtidens forbruger vælger de klimavenlige løsninger.

5 trends inden for solenergi i 2020

De seneste 10 år har der været fuld fart på udviklingen inden for solenergi – og den udvikling ser ud til at fortsætte ufortrødent. Læs her om de vigtigste tendenser inden for solenergi i 2020.

Olieselskaber ser lyset i grøn energi

Flere store olie- og gasselskaber er kommet med på den grønne energibølge. De kan også se, at vedvarende energi er god forretning, fordi markedet flytter sig i en grønnere retning.

Negativ rentetid behøver ikke forringe dit afkast - tværtimod

Traditionelt "sikre" investeringer er blevet ugunstige i takt med rentedykket. Derfor kan alternative investeringer være et nyt bud på porteføljeoptimering.

Her får Kim og flere tusinde investorer både pænt afkast og bæredygtighed

I en tid med negative renter og volatile aktier har Kim Jensen fra Fyn sammen med godt 2.500 andre danske investorer placeret sin opsparing i bæredygtige solcelleinvesteringer med et stabilt afkast.

Sådan får du både sikkerhed og afkast i en tid med negative renter

De seneste års rentedyk har tvunget investorerne til at kigge sig om efter alternativer til de mere sikre obligationsbårne værdipapirer.

Solenergi slår alle rekorder inden for bæredygtig energi

En ny rapport fra FN’s Miljøforsamling og Bloomberg viser en markant stigning i produktionen af bæredygtig energi inden for det seneste årti. Særligt solenergi stikker af fra de andre energiformer.

Godt nyt til investorer: EU vil definere bæredygtige investeringer

Tiden med vilde og udokumenterede påstande om bæredygtige investeringer er snart forbi. Med en ny detaljeret liste vil EU udstikke klare principper for vurdering af, om en investering er bæredygtig eller ej.

Nye tal: Aktier i grøn energi udkonkurrerer aktier i fossile brændstoffer

Financial Times har sammenlignet stigninger i afkast fra to store amerikanske fonde inden for henholdsvis vedvarende energi og fossile brændstoffer. Og forskellen er markant.

5 ting du kan gøre for at blive grøn virksomhed

Klimaforandringer udfordrer os og fylder meget i den offentlige debat. Men hvordan kan virksomheder træffe de bedste bæredygtige valg? Obton har talt med Christian Ibsen direktør for den grønne tænketank CONCITO.

Alarmerende klimarapport: Nye tal afslører akut behov for mere grøn energi

Opgørelse over energiforbrug og co2-udledning viser, at vi kom længere væk fra FN’s klimamål i 2018. Der skal investeres mere i grønne energiløsninger.

Der er lang vej til den grønne målstreg

EU's medlemslande må hæve barren for at nå det fælles 2020-mål for vedvarende energi. For som det er nu, går det den forkerte vej. Solceller kan være en fremtidig løsning, hvis EU skal nå de næste klimamål.

Grøn energi er blevet det nye sort for de investorer, der vil tjene penge

Den grønne bølge skyller ind over kloden, og det kan ikke mindst ses på de klimavenlige aktier, der klarer sig særdeles godt.

Afkast på grønne porteføljer accelererer og topper markedet

Der er flere penge i klimavenlige investeringer end nogensinde, og afkastet overhaler flere andre typer af investeringer. Samtidig gør de en forskel.

Boom i grønne investeringer – investorer høster udbyttet

De bæredygtige energiformer har styrket konkurrenceevnen og tiltrækker investorer, der får gode afkast og bidrager til den grønne omstilling.

Klimakamp og forretning går hånd i hånd for investorer

Klimaet står højt på dagsordenen i disse år. Både nationalt og globalt. Det ses også blandt investorerne.

Rækker din formue til det pensionistliv, du drømmer om?

Vi danskere bliver ældre og ældre, og derfor er det en god idé at tænke et formuebevarende element ind i sin investeringsportefølje.

Solceller over parkeringsanlæg er et stort hit i Frankrig

Solceller giver franskmændene grøn energi og skygge til deres parkerede biler, mens de danske solcelleinvestorer gør en god forretning.

El-biler og datatrafik gør grøn energi til en god investering

Der er et kæmpe behov for grøn energi, og klimavenlige investeringer vinder hastigt frem. Samtidig er der penge at tjene.

Solceller er krumtappen i den grønne omstilling i Europa

Solprojekter kommer lettere igennem nåleøjet end vindmølleprojekter. Derfor er solenergi en vigtig brik i udbygningen af grøn energi.

Solaktier - et robust alternativ på et turbulent investeringsmarked

Meget tyder på, at der venter svære tider forude for aktiemarkederne. Investering i solceller er det brandvarme alternativ.

Solenergi indtager europæisk førsteplads for størst vækst i 2018

Udbygningen af solenergi buldrer derudaf, viser nye tal. Til gengæld falder væksten for vindmøller på land.

Udsigt til store fremskridt for lagring af solenergi

Bedre og mere effektive løsninger til lagring af solenergi står over for et snarligt gennembrud. Det er godt nyt for solinvestorer.

Prognose: Stigende strømpriser og større afkast til solinvestorer

Ny rapport spår voldsomme prisstigninger på grøn strøm i de kommende årtier. Det lover godt for Obtons investorer.

Bæredygtighed hitter hos danske investorer

7 ud af 10 investorer er endda villige til at acceptere lavere afkast, når det drejer sig om bæredygtige investeringer.

Tre gode råd før du investerer i solenergi

Når du overvejer at investere i solenergi, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Læs tre gode råd her.

Investorer skruer op for energiprojekter og ejendomme

Verdens største investorer drosler ned for investeringer i traditionelle aktier i 2019. I stedet satser de mere på investeringer i ejendomme og sol- og vindenergi.

Solenergi - verdens varmeste investeringsemne

Solenergi buldrer derudad både som teknologi og investeringsemne. Læs her hvorfor.

Sådan bliver solenergiens 2019

2018 var et begivenhedsrigt år inden for solenergi, og samme billede tegner sig for 2019. Her gennemgår Obtons projektchef Bent Hansen de tendenser, der tegner sig for det nye år.

Sådan vil Warren Buffett undgå store tab på aktier

Der er uro på aktiemarkedet, og den verdenskendte milliardær og superinvestor Warren Buffett har allerede forberedt sig grundigt på en eventuel aktienedtur. Her kan du læse mere om det seneste træk i hans investorstrategi.

Obton går ind på det australske marked

Nyt joint venture mellem Obton og to lokale selskaber har banet vejen for tre nye solcelleparker i det sydlige Australien. Flere parker er på vej.

Test om din risikospredning er tilstrækkelig

Risikospredning er et nøglebegreb inden for investering. Vi har samlet fire værktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej.

Hvilken investeringsstrategi anvender du?

Succesfuld investering handler ikke om at vælge de rigtige aktier, men om at have den rigtige investeringsstrategi.

Er der alternativer til dyre aktier?

Hvordan sørger man for risikospredning i sin portefølje, når flere af de traditionelle aktiver ikke længere kan give et fornuftigt afkast?

Grønne investeringer giver det bedste afkast

Flere datasæt viser, at de klimavenlige investeringer – også for private – giver et bedre og mere stabilt afkast end investeringer i gas, olie og kul.

Lave renter gør obligationer mindre attraktive

Renterne er historisk lave, og det er nødvendigt med alternativer, hvis man vil opretholde samme afkast uden at påtage sig ekstra risiko.

Teknologien giver bedre økonomi i solcelleparker

Teknologien er blevet markant mere effektiv de seneste 10 år, og i samme periode er produktionsprisen faldet med 80 pct.

Risikoen er faldende ved investering i solenergi

Risikoen ved investering i solenergi er faldende målt ud fra flere parametre, hvor særligt den politiske risikofaktor i dag udgør en mindre risiko end tidligere.

Vækst på 47 % - solenergi fortsætter udviklingen

Solcelleparker er kommet for at blive og er en branche i rivende udvikling.

Lys fremtid for solenergi

Årsskiftet venter, og det indbyder til at tage et blik på solenergi i et bredere perspektiv. For solenergi har de seneste år været førende i det globale energikapløb, og intet tyder på, at dét vil ændre sig.

73% mere vedvarende energi i Europa – og markant mindre CO2

En stadigt større andel af Europas energiforbrug stammer fra vedvarende energikilder som sol og vind. Denne positive udvikling afspejler sig tydeligt i mængden af udledt CO2, der fra 1999 til 2014 faldt med 23%.

Solenergi er nu billigere end energi fra gas og kul

Bedre teknologi og lavere produktionsomkostninger har gjort solenergi til verdens billigste vedvarende energiform. Tilsvarende ligger prisen på energi fra solceller nu også lavere end energi fra gas og kul, hvormed solenergi kan karakteriseres som en af verdens allermest konkurrencedygtige energityper.

Vindkapacitet ligger nu foran kul i EU’s energikapløb

2016 blev året, hvor vindkapacitet overhalede kul i det europæiske kapløb mellem energikilder. Vindenergi er nu derfor den anden mest udbredte energitype i Europa – kun overgået af naturgas.

Obton udvider portefølje med stor hollandsk solcellepark

Efter længere tids gennemsøgning og analyser af markedet er vi stolte over at kunne meddele, at et stort hollandsk indkøb til aktieselskabet Obton Solenergi Balance nu er på plads.

2016 blev et rekordår for grøn energi

Med 56,5 GW nyopført vindkraft og 70 GW nyinstalleret solenergi blev kloden beriget med yderligere 126,5 GW grøn og bæredygtig energikapacitet i 2016. Denne vækst er større end tidligere år, hvormed 2016 kan karakteriseres som et grønt rekordår.

Hvorfor investere i solenergi?

Få indsigt i markedet og mulighederne

Nyheder om Obton

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.

Obton lancerer ny mixfond

Ny mixfond giver investorer adgang til afkast fra udvikling og salg af rettigheder til energiprojekter.