‹ TilbageObton Nyhed Investeringsguru Smider 15 Mia Dollars I Vedvarende Energi

Investeringsguru lægger 15 mia. dollars i vedvarende energi

Superinvestoren Warren Buffett har nu fået interesse for sol- og vindenergi, og han er langt fra den eneste. Nye tal viser, at flere og flere lande bidrager til omstillingen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi, og bl.a. solcelleindustrien oplevede derfor et rekordår i 2013.

 

Warren Buffett er blandt verdens rigeste mænd, og med en række imponerende og succesfulde investeringer bag sig beskrives den 83-årige amerikaner bl.a. som ”legendarisk superinvestor” og ”oraklet fra Omaha”.
Buffett er i spidsen for investeringsselskabet Berkshire Hathaway, der bl.a. har store aktieposter i Coca Cola og IBM, og Buffetts sans for gode investeringer har givet imponerende resultater for selskabet, der senest i 2013 leverede et rekordstort overskud på 19,5 mia. dollar.
I juni annoncerede Buffett så noget overraskende, at han er parat til at fordoble Berkshire Hathaways investering i vedvarende energi – en udtalelse der, hvis den realiseres, betyder en yderligere investering på 15 mia. dollars oveni de 15 mia. dollars, som selskabet allerede har investeret i sol- og vindenergi.

 

Læs mere om Warren Buffett og hans udtalelse her

 

 

Sol overhaler vind

Og Buffett er ikke den eneste, der har fået øjnene op for potentialet i sektoren for vedvarende energi. Nye tal viser, at 2013 bl.a. var et rekordår for solcelleindustrien, der for første gang overhalede vind i tilføjet kapacitet og dermed udgjorde en tredjedel af den tilføjede vedvarende energi i 2013. Herhjemme var det dog vindenergien, der igen imponerede i 2013, da vindenergi sneg sig op på at dække 33,5% af det samlede energiforbrug i Danmark. Til sammenligning er tallet i Spanien 20,9%. Danmark er således godt med, når det kommer til de vedvarende energikilder.

USA er dog blandt de lande, hvor væksten i solcelleindustrien har været størst, og i her er planen at reducere landets afhængighed af fossile brændstoffer med 30% inden 2030.
Buffetts udtalelse om den enorme investering er således blevet budt varmt velkommen.

 

Læs den nye rapport om vedvarende energi i 2013 fra REN21 her

 

2013 igen et rekordår for vedvarende energi

Men USA er ikke alene om sin energiplan. Globalt set er mange kommet til i rækken af lande, der har politikker og mål for vedvarende energi, og dette afspejler sig i tallene for 2013: hele 22% af verdens energiproduktion stammer nu fra vedvarende energikilder.
Tallene viser, at investeringerne i vedvarende energi er faldet i 2013, mens kapaciteten fra de vedvarende energikilder er steget med hele 32% i forhold til året før, hvilket er ny rekord.


Det lavere investeringsbeløb i sektoren afspejler således ikke en faldende interesse men snarere det faktum, at prisen på opførelsen og omlægningen til de vedvarende energikilder ikke længere er så omkostningsfuld som tidligere.
Flere lande har nemlig efterhånden opnået såkaldt ’grid parity’ – dvs. at priserne og omkostningerne ved de vedvarende energiformer nu er ved at nå et niveau, hvor de kan konkurrere med de konventionelle energiformer. Dermed kræver den øgede kapacitet i solenergi ikke længere helt så store investeringssummer, og solenergi betragtes af mange som et særdeles attraktivt investeringsaktiv.

 

Læs her hvilke muligheder du har for investering med Obton