‹ TilbageAktiefald

Er 10% i afkast (alligevel) godt? Kig op...

Det er ikke nødvendigt at udpensle de markante kursfald, som har farvet aktiemarkederne røde den seneste tid. I stedet for opfordrer vi dig til at kigge op – for dér har du stadig udsigt til et stabilt afkast på 10%.

Kigger du op, ser du nemlig solen, som heldigvis skinner hvert år, og solindstrålingen afviger historisk set kun med +/- 2,5% om året. I kontrast er udsvingene på aktiemarkederne ofte betydeligt større, hvilket den aktuelle korrektion er bevis for.

 

Hvad kan stoppe den nuværende nedtur på aktiemarkederne?

Ifølge Chefstrateg i Danske Bank, Frank Øland, er der tre ting, der kan forhindre, at aktienedturen kommer til at fortsætte (se videoklip):

 • Gode nøgletal - Dog pointerer han, at vi har en tynd nøgletalsperiode foran os.
   
 • Teknisk analyse - Desværre peger han på, at der ikke er nogle bundniveauer at hente fra de tekniske analyser i øjeblikket.
   
 • Politiske tiltag - Her henviser han til udmeldinger fra en eller flere af de store centralbanker om massive lempelser.

Frank Øland giver afslutningsvis udtryk for, at investorer, der er nervøse for markedet, kan vælge at sælge nogle af de aktier, som de måske alligevel ikke rigtig er så vilde med.

 

Skal du ignorere historiske aktietendenser eller handle nu?

Det er umuligt at svare på om markederne har ramt toppen. Dog indikerer et af aktieanalytikernes mest anvendte værktøjer, Shillers Price Earning Index, at vi kan være på vej mod en større aktiekorrektion (kilde: http://www.multpl.com/shiller-pe/).

Shiller PE Graf 27 August 2015 Graa

 Grafen viser kort fortalt P/E-tallet, som er forholdet mellem pris (aktiens kurs) og indtjening (overskud pr. aktie) i indekset S&P 500. Således anvendes den som tommelfingerregel til at vise om aktier er dyre eller billige. Lige nu er aktierne højt prissat i forhold til indtjeningen.


Gennemsnitligt ligger PE på 16,62, mens det aktuelle tal er 25,20 (27/8-2015). Til sammenligning lå PE kort før finanskrisen i 2008 på 21,40 (1/8-2008).

Spørgsmålet er derfor, om du vælger at tolke de markante kursfald som et mindre, kortvarigt dyk eller som et udtryk for en større, længerevarende priskorrektion.

 

Er en solcelleinvestering dit bedste alternativ?

Kombineres den stabile solindstråling med de faste afregningspriser for solcellestrøm, som er lovmæssigt garanterede 20 år frem, har man en særdeles solid investeringscase.

Med vores projekt ’Solenergi Global’, som er baseret på ejerskabet og driften af solcelleparker i flere lande, er de afkastmæssige udsving således begrænsede, og du kan ikke forvente år med skyhøje afkast på 20-30%.

Til gengæld kan du med projektet foretage en investering med ro i maven, samtidig med at du kan opnå tocifrede, grønne afkast de næste mange år (bestil materiale her).

 

5 indlysende fordele ved Solenergi Global

 1. Stabilt, årligt udbytte på 10% - uafhængigt af aktier og obligationer.
   
 2. El-afregningspriserne på alle solcelleparkerne er fastlagte ved lov i 20 år.
   
 3. Struktureret exit-mulighed hvert 5. år giver fornuftig likviditet.
   
 4. Skattefrit udbytte ved investering igennem selskab.
   
 5. Mere end 120 investorer har allerede investeret over DKK 100 mio. i projektet, og der er indkøbt solcelleparker, hvorfor du er sikret indtjening fra dag ét.

 

Vil du lære mere? Klik her - og få tilsendt et gratis prospekt på Solenergi Global