‹ TilbageObton Guldaar I Solcellebranchen

Endnu et guldår på vej i solcellebranchen

Solcellebranchen vil fortsætte sin imponerende fremmarch i 2015, spår Bloomberg New Energy Finance (BNEF), der forventer, at især Kina og USA vil bidrage enormt til kapaciteten af solcelleinstallationer allerede fra slutningen af 2014.

-

Solcellebranchen har historisk set oplevet stabil vækst, og ifølge Bloomberg New Energy Finance (BNEF) tyder alt på, at denne positive udvikling langt fra er forbi. Ifølge analyseinstituttet forventes solcellemarkedet nemlig globalt set at vokse med hele 58,3 GW i 2015, hvilket er 20% mere, end der forventes at blive installeret i 2014.

 

 

Kina melder sig for alvor ind i kampen

Kina og USA er blandt de lande, der forventes at bidrage mest til kapaciteten af solcelleinstallationer i 2014 og 2015 – og netop disse lande har den 12. november offentliggjort en aftale, der frem mod 2030 skal sikre et stop i stigningen af landenes CO2-udledninger, som i øjeblikket er verdens største.

Aftalen er historisk, da det er første gang, at Kina sætter mål for, hvornår landets CO2-udledning skal stoppe med at stige. Samtidig oplever landet i øjeblikket et enormt boom i installationen af solceller, der forventes at nå 9 GW alene i indeværende kvartal.


Læs mere om klimaaftalen mellem USA og Kina her

 

Nye lande vil markere sig i 2015

Også andre lande forventes i 2015 i højere grad at indtræde på solcellemarkedet, heriblandt Chile og Indien, der ifølge BNEF’s forudsigelser vil fordoble deres nuværende solcellekapacitet i 2015.

I Europa er Tyskland og Italien stadig de lande med størst solcellekapacitet, men også Frankrig har de seneste år øget sin kapacitet betydeligt.

 

Læs også: Det franske marked for solenergi igen i vækst